Samen voor alle kinderen

Jeannette Doornenbal, Anki Duin, Ankie Meyknegt

Research output: Book/ReportReportProfessional

1 Downloads (Pure)

Abstract

Deze publicatie start met een korte inleiding: wat is en doet PACT?
Daarna formuleren we tien uitgangspunten: wat jonge kinderen nodig hebben voor hun ontwikkeling. De ijkpunten voor een sterke pedagogische omgeving zijn ingedeeld naar de niveaus van kwaliteit die we onderscheiden: dialogische kwaliteit, proceskwaliteit, structurele kwaliteit, inhoudelijke kwaliteit en dialogische professionaliteit. Begrippen die in een afsluitend artikel verder uitgewerkt worden. Ter illustratie zijn telkens voorbeelden uit de praktijk opgenomen. De verantwoording van de ijkpunten geven we in `De ijkpunten toegelicht’.
Original languageDutch
PublisherBouwgroep PACT
Publication statusPublished - 2014

Cite this

Doornenbal, J., Duin, A., & Meyknegt, A. (2014). Samen voor alle kinderen. Bouwgroep PACT.
Doornenbal, Jeannette ; Duin, Anki ; Meyknegt, Ankie . / Samen voor alle kinderen. Bouwgroep PACT, 2014.
@book{e69a392f967a4053b2e5d2e91f8881bc,
title = "Samen voor alle kinderen",
abstract = "Deze publicatie start met een korte inleiding: wat is en doet PACT?Daarna formuleren we tien uitgangspunten: wat jonge kinderen nodig hebben voor hun ontwikkeling. De ijkpunten voor een sterke pedagogische omgeving zijn ingedeeld naar de niveaus van kwaliteit die we onderscheiden: dialogische kwaliteit, proceskwaliteit, structurele kwaliteit, inhoudelijke kwaliteit en dialogische professionaliteit. Begrippen die in een afsluitend artikel verder uitgewerkt worden. Ter illustratie zijn telkens voorbeelden uit de praktijk opgenomen. De verantwoording van de ijkpunten geven we in `De ijkpunten toegelicht’.",
keywords = "pedagogiek",
author = "Jeannette Doornenbal and Anki Duin and Ankie Meyknegt",
year = "2014",
language = "Dutch",
publisher = "Bouwgroep PACT",

}

Doornenbal, J, Duin, A & Meyknegt, A 2014, Samen voor alle kinderen. Bouwgroep PACT.

Samen voor alle kinderen. / Doornenbal, Jeannette; Duin, Anki; Meyknegt, Ankie .

Bouwgroep PACT, 2014.

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Samen voor alle kinderen

AU - Doornenbal, Jeannette

AU - Duin, Anki

AU - Meyknegt, Ankie

PY - 2014

Y1 - 2014

N2 - Deze publicatie start met een korte inleiding: wat is en doet PACT?Daarna formuleren we tien uitgangspunten: wat jonge kinderen nodig hebben voor hun ontwikkeling. De ijkpunten voor een sterke pedagogische omgeving zijn ingedeeld naar de niveaus van kwaliteit die we onderscheiden: dialogische kwaliteit, proceskwaliteit, structurele kwaliteit, inhoudelijke kwaliteit en dialogische professionaliteit. Begrippen die in een afsluitend artikel verder uitgewerkt worden. Ter illustratie zijn telkens voorbeelden uit de praktijk opgenomen. De verantwoording van de ijkpunten geven we in `De ijkpunten toegelicht’.

AB - Deze publicatie start met een korte inleiding: wat is en doet PACT?Daarna formuleren we tien uitgangspunten: wat jonge kinderen nodig hebben voor hun ontwikkeling. De ijkpunten voor een sterke pedagogische omgeving zijn ingedeeld naar de niveaus van kwaliteit die we onderscheiden: dialogische kwaliteit, proceskwaliteit, structurele kwaliteit, inhoudelijke kwaliteit en dialogische professionaliteit. Begrippen die in een afsluitend artikel verder uitgewerkt worden. Ter illustratie zijn telkens voorbeelden uit de praktijk opgenomen. De verantwoording van de ijkpunten geven we in `De ijkpunten toegelicht’.

KW - pedagogiek

M3 - Report

BT - Samen voor alle kinderen

PB - Bouwgroep PACT

ER -

Doornenbal J, Duin A, Meyknegt A. Samen voor alle kinderen. Bouwgroep PACT, 2014.