Samen voor alle kinderen

Jeannette Doornenbal, Anki Duin, Ankie Meyknegt

Research output: Book/ReportReportProfessional

1 Downloads (Pure)

Abstract

Deze publicatie start met een korte inleiding: wat is en doet PACT?
Daarna formuleren we tien uitgangspunten: wat jonge kinderen nodig hebben voor hun ontwikkeling. De ijkpunten voor een sterke pedagogische omgeving zijn ingedeeld naar de niveaus van kwaliteit die we onderscheiden: dialogische kwaliteit, proceskwaliteit, structurele kwaliteit, inhoudelijke kwaliteit en dialogische professionaliteit. Begrippen die in een afsluitend artikel verder uitgewerkt worden. Ter illustratie zijn telkens voorbeelden uit de praktijk opgenomen. De verantwoording van de ijkpunten geven we in `De ijkpunten toegelicht’.
Original languageDutch
PublisherBouwgroep PACT
Publication statusPublished - 2014

Keywords

  Cite this

  Doornenbal, J., Duin, A., & Meyknegt, A. (2014). Samen voor alle kinderen. Bouwgroep PACT.
  Doornenbal, Jeannette ; Duin, Anki ; Meyknegt, Ankie . / Samen voor alle kinderen. Bouwgroep PACT, 2014.
  @book{e69a392f967a4053b2e5d2e91f8881bc,
  title = "Samen voor alle kinderen",
  abstract = "Deze publicatie start met een korte inleiding: wat is en doet PACT?Daarna formuleren we tien uitgangspunten: wat jonge kinderen nodig hebben voor hun ontwikkeling. De ijkpunten voor een sterke pedagogische omgeving zijn ingedeeld naar de niveaus van kwaliteit die we onderscheiden: dialogische kwaliteit, proceskwaliteit, structurele kwaliteit, inhoudelijke kwaliteit en dialogische professionaliteit. Begrippen die in een afsluitend artikel verder uitgewerkt worden. Ter illustratie zijn telkens voorbeelden uit de praktijk opgenomen. De verantwoording van de ijkpunten geven we in `De ijkpunten toegelicht’.",
  keywords = "pedagogiek",
  author = "Jeannette Doornenbal and Anki Duin and Ankie Meyknegt",
  year = "2014",
  language = "Dutch",
  publisher = "Bouwgroep PACT",

  }

  Doornenbal, J, Duin, A & Meyknegt, A 2014, Samen voor alle kinderen. Bouwgroep PACT.

  Samen voor alle kinderen. / Doornenbal, Jeannette; Duin, Anki; Meyknegt, Ankie .

  Bouwgroep PACT, 2014.

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  TY - BOOK

  T1 - Samen voor alle kinderen

  AU - Doornenbal, Jeannette

  AU - Duin, Anki

  AU - Meyknegt, Ankie

  PY - 2014

  Y1 - 2014

  N2 - Deze publicatie start met een korte inleiding: wat is en doet PACT?Daarna formuleren we tien uitgangspunten: wat jonge kinderen nodig hebben voor hun ontwikkeling. De ijkpunten voor een sterke pedagogische omgeving zijn ingedeeld naar de niveaus van kwaliteit die we onderscheiden: dialogische kwaliteit, proceskwaliteit, structurele kwaliteit, inhoudelijke kwaliteit en dialogische professionaliteit. Begrippen die in een afsluitend artikel verder uitgewerkt worden. Ter illustratie zijn telkens voorbeelden uit de praktijk opgenomen. De verantwoording van de ijkpunten geven we in `De ijkpunten toegelicht’.

  AB - Deze publicatie start met een korte inleiding: wat is en doet PACT?Daarna formuleren we tien uitgangspunten: wat jonge kinderen nodig hebben voor hun ontwikkeling. De ijkpunten voor een sterke pedagogische omgeving zijn ingedeeld naar de niveaus van kwaliteit die we onderscheiden: dialogische kwaliteit, proceskwaliteit, structurele kwaliteit, inhoudelijke kwaliteit en dialogische professionaliteit. Begrippen die in een afsluitend artikel verder uitgewerkt worden. Ter illustratie zijn telkens voorbeelden uit de praktijk opgenomen. De verantwoording van de ijkpunten geven we in `De ijkpunten toegelicht’.

  KW - pedagogiek

  M3 - Report

  BT - Samen voor alle kinderen

  PB - Bouwgroep PACT

  ER -

  Doornenbal J, Duin A, Meyknegt A. Samen voor alle kinderen. Bouwgroep PACT, 2014.