Richting, verrichting, inrichting en uitdagingen: een kwalitatieve analyse van de koplopers gemeentelijk vastgoed

  Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterProfessional

  107 Downloads (Pure)

  Abstract

  In de ‘Barometer Gemeentelijk Maatschappelijk Vastgoed’ wordt aan alle gemeenten gevraagd welke gemeente voor hen een goed voorbeeld is en om welke reden ze die gemeente zien als koploper. Hieruit komt naar voren dat zij de koplopers vooral inspirerend vinden om hun wijze van organiseren. Daarom zijn deze gemeenten gevraagd om aan de hand van de drie hoofdelementen van corporate real estate management1 (CREM) inzicht te geven in hun vastgoedmanagement: richting (strategie, plannen), verrichtingen (uitvoering en resultaten) en inrichting (organisatorische vormgeving). In aanvulling hierop is gevraagd wat voor hen nog uitdagingen zijn in de komende vijf jaar. In dit artikel geven we een overzicht van wat deze voorbeeldgemeenten hebben geschreven over hoe zij met hun vastgoed om gaan.
  Original languageDutch
  Title of host publicationGemeentelijk Maatschappelijk Vastgoed
  Subtitle of host publicationPublic real estate international
  PublisherKoninklijke van Gorcum
  Pages33-41
  Number of pages9
  ISBN (Print)978-90-819774-6-3
  Publication statusPublished - 2015

  Cite this

  Veuger, J., & van den Beemt, A. (2015). Richting, verrichting, inrichting en uitdagingen: een kwalitatieve analyse van de koplopers gemeentelijk vastgoed. In Gemeentelijk Maatschappelijk Vastgoed: Public real estate international (pp. 33-41). Koninklijke van Gorcum.
  Veuger, Jan ; van den Beemt, Annette. / Richting, verrichting, inrichting en uitdagingen : een kwalitatieve analyse van de koplopers gemeentelijk vastgoed. Gemeentelijk Maatschappelijk Vastgoed: Public real estate international. Koninklijke van Gorcum, 2015. pp. 33-41
  @inbook{f844f620d2444ea4919ad2e9c02eefba,
  title = "Richting, verrichting, inrichting en uitdagingen: een kwalitatieve analyse van de koplopers gemeentelijk vastgoed",
  abstract = "In de ‘Barometer Gemeentelijk Maatschappelijk Vastgoed’ wordt aan alle gemeenten gevraagd welke gemeente voor hen een goed voorbeeld is en om welke reden ze die gemeente zien als koploper. Hieruit komt naar voren dat zij de koplopers vooral inspirerend vinden om hun wijze van organiseren. Daarom zijn deze gemeenten gevraagd om aan de hand van de drie hoofdelementen van corporate real estate management1 (CREM) inzicht te geven in hun vastgoedmanagement: richting (strategie, plannen), verrichtingen (uitvoering en resultaten) en inrichting (organisatorische vormgeving). In aanvulling hierop is gevraagd wat voor hen nog uitdagingen zijn in de komende vijf jaar. In dit artikel geven we een overzicht van wat deze voorbeeldgemeenten hebben geschreven over hoe zij met hun vastgoed om gaan.",
  keywords = "maatschappelijk vastgoed, gemeenten overheid",
  author = "Jan Veuger and {van den Beemt}, Annette",
  year = "2015",
  language = "Dutch",
  isbn = "978-90-819774-6-3",
  pages = "33--41",
  booktitle = "Gemeentelijk Maatschappelijk Vastgoed",
  publisher = "Koninklijke van Gorcum",
  address = "Netherlands",

  }

  Veuger, J & van den Beemt, A 2015, Richting, verrichting, inrichting en uitdagingen: een kwalitatieve analyse van de koplopers gemeentelijk vastgoed. in Gemeentelijk Maatschappelijk Vastgoed: Public real estate international. Koninklijke van Gorcum, pp. 33-41.

  Richting, verrichting, inrichting en uitdagingen : een kwalitatieve analyse van de koplopers gemeentelijk vastgoed. / Veuger, Jan; van den Beemt, Annette.

  Gemeentelijk Maatschappelijk Vastgoed: Public real estate international. Koninklijke van Gorcum, 2015. p. 33-41.

  Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterProfessional

  TY - CHAP

  T1 - Richting, verrichting, inrichting en uitdagingen

  T2 - een kwalitatieve analyse van de koplopers gemeentelijk vastgoed

  AU - Veuger, Jan

  AU - van den Beemt, Annette

  PY - 2015

  Y1 - 2015

  N2 - In de ‘Barometer Gemeentelijk Maatschappelijk Vastgoed’ wordt aan alle gemeenten gevraagd welke gemeente voor hen een goed voorbeeld is en om welke reden ze die gemeente zien als koploper. Hieruit komt naar voren dat zij de koplopers vooral inspirerend vinden om hun wijze van organiseren. Daarom zijn deze gemeenten gevraagd om aan de hand van de drie hoofdelementen van corporate real estate management1 (CREM) inzicht te geven in hun vastgoedmanagement: richting (strategie, plannen), verrichtingen (uitvoering en resultaten) en inrichting (organisatorische vormgeving). In aanvulling hierop is gevraagd wat voor hen nog uitdagingen zijn in de komende vijf jaar. In dit artikel geven we een overzicht van wat deze voorbeeldgemeenten hebben geschreven over hoe zij met hun vastgoed om gaan.

  AB - In de ‘Barometer Gemeentelijk Maatschappelijk Vastgoed’ wordt aan alle gemeenten gevraagd welke gemeente voor hen een goed voorbeeld is en om welke reden ze die gemeente zien als koploper. Hieruit komt naar voren dat zij de koplopers vooral inspirerend vinden om hun wijze van organiseren. Daarom zijn deze gemeenten gevraagd om aan de hand van de drie hoofdelementen van corporate real estate management1 (CREM) inzicht te geven in hun vastgoedmanagement: richting (strategie, plannen), verrichtingen (uitvoering en resultaten) en inrichting (organisatorische vormgeving). In aanvulling hierop is gevraagd wat voor hen nog uitdagingen zijn in de komende vijf jaar. In dit artikel geven we een overzicht van wat deze voorbeeldgemeenten hebben geschreven over hoe zij met hun vastgoed om gaan.

  KW - maatschappelijk vastgoed

  KW - gemeenten overheid

  M3 - Chapter

  SN - 978-90-819774-6-3

  SP - 33

  EP - 41

  BT - Gemeentelijk Maatschappelijk Vastgoed

  PB - Koninklijke van Gorcum

  ER -

  Veuger J, van den Beemt A. Richting, verrichting, inrichting en uitdagingen: een kwalitatieve analyse van de koplopers gemeentelijk vastgoed. In Gemeentelijk Maatschappelijk Vastgoed: Public real estate international. Koninklijke van Gorcum. 2015. p. 33-41