Re-integratie valt in de praktijk tegen

Research output: Contribution to journalBook/Film/Article reviewProfessional

Abstract

Hoe pakt de nieuwe wetgeving in de praktijk uit bij de re-integratie van een langdurig zieke werknemer? Dat valt nogal tegen. Volgens dr. Leni Beukema, lector Duurzaam HRM aan de Hanzehogeschool Groningen, is het een belangrijk onderwerp, omdat in de wetgeving sinds de jaren negentig een grote verschuiving in verantwoordelijkheden heeft plaatsgehad: van het collectieve domein naar de individuele werkgever en werknemer. Beukema vat voor PW De Gids het proefschrift ‘Re-integratie bij langer durend ziekteverzuim. Een longitudinaal onderzoek naar (inter)acties van werknemer, leidinggevende en bedrijfsarts’ samen en noemt de plus- en minpunten.
Original languageDutch
Number of pages2
JournalPW De Gids
Issue number6
Publication statusPublished - 11 Jun 2014

Keywords

  Cite this

  @article{77d5524400e0447baa93bdfd969fdc93,
  title = "Re-integratie valt in de praktijk tegen",
  abstract = "Hoe pakt de nieuwe wetgeving in de praktijk uit bij de re-integratie van een langdurig zieke werknemer? Dat valt nogal tegen. Volgens dr. Leni Beukema, lector Duurzaam HRM aan de Hanzehogeschool Groningen, is het een belangrijk onderwerp, omdat in de wetgeving sinds de jaren negentig een grote verschuiving in verantwoordelijkheden heeft plaatsgehad: van het collectieve domein naar de individuele werkgever en werknemer. Beukema vat voor PW De Gids het proefschrift ‘Re-integratie bij langer durend ziekteverzuim. Een longitudinaal onderzoek naar (inter)acties van werknemer, leidinggevende en bedrijfsarts’ samen en noemt de plus- en minpunten.",
  keywords = "hrm, ziekteverzuim, re-integratie",
  author = "Leni Beukema",
  year = "2014",
  month = "6",
  day = "11",
  language = "Dutch",
  journal = "PW De Gids",
  issn = "2214-0263",
  publisher = "Vakmedianet",
  number = "6",

  }

  Re-integratie valt in de praktijk tegen. / Beukema, Leni.

  In: PW De Gids, No. 6, 11.06.2014.

  Research output: Contribution to journalBook/Film/Article reviewProfessional

  TY - JOUR

  T1 - Re-integratie valt in de praktijk tegen

  AU - Beukema, Leni

  PY - 2014/6/11

  Y1 - 2014/6/11

  N2 - Hoe pakt de nieuwe wetgeving in de praktijk uit bij de re-integratie van een langdurig zieke werknemer? Dat valt nogal tegen. Volgens dr. Leni Beukema, lector Duurzaam HRM aan de Hanzehogeschool Groningen, is het een belangrijk onderwerp, omdat in de wetgeving sinds de jaren negentig een grote verschuiving in verantwoordelijkheden heeft plaatsgehad: van het collectieve domein naar de individuele werkgever en werknemer. Beukema vat voor PW De Gids het proefschrift ‘Re-integratie bij langer durend ziekteverzuim. Een longitudinaal onderzoek naar (inter)acties van werknemer, leidinggevende en bedrijfsarts’ samen en noemt de plus- en minpunten.

  AB - Hoe pakt de nieuwe wetgeving in de praktijk uit bij de re-integratie van een langdurig zieke werknemer? Dat valt nogal tegen. Volgens dr. Leni Beukema, lector Duurzaam HRM aan de Hanzehogeschool Groningen, is het een belangrijk onderwerp, omdat in de wetgeving sinds de jaren negentig een grote verschuiving in verantwoordelijkheden heeft plaatsgehad: van het collectieve domein naar de individuele werkgever en werknemer. Beukema vat voor PW De Gids het proefschrift ‘Re-integratie bij langer durend ziekteverzuim. Een longitudinaal onderzoek naar (inter)acties van werknemer, leidinggevende en bedrijfsarts’ samen en noemt de plus- en minpunten.

  KW - hrm

  KW - ziekteverzuim

  KW - re-integratie

  M3 - Book/Film/Article review

  JO - PW De Gids

  JF - PW De Gids

  SN - 2214-0263

  IS - 6

  ER -