Rapport Vrijwilligerswerk en de Wmo: Een eerste verkenning

Research output: Book/ReportReportProfessional

58 Downloads (Pure)

Abstract

Dit rapport geeft informatie over de training “Vrijwilligerswerk en de Wmo”, waarin de veranderende rol van de vrijwilliger door de komst van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) wordt behandeld.Het rapport beschrijft de training en de informatie waarop de training is gebaseerd. Dit wordt uitgelegd in:
1. Een inleiding waarin vragen aan bod komen zoals “Over welke vrijwilliger hebben we het”, “Wat zijn de kaders van waaruit gedacht wordt”? “Welke deskundigheid vragen we van vrijwilligers”,
2. Informatie uit het werkveld over de doelstelling van de training. “Waar moet de training over gaan”? Hier wordt een verbinding gelegd met de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) die in haar document Het gesprek. Nieuwe doelgroepen, ander gesprek (2013) beschrijft wat deze doelgroepen betekenen voor de formele en informele steun binnen gemeenten.
3. Informatie over de inhoud van de training gevolgd door de evaluatie van de training
Original languageDutch
Place of PublicationGroningen
PublisherHanze University of Applied Sciences, Groningen - Centre of Expertise Healthy Ageing
Number of pages35
Publication statusPublished - 2016

Keywords

  Cite this

  Kroes, J. (2016). Rapport Vrijwilligerswerk en de Wmo: Een eerste verkenning. Groningen: Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Centre of Expertise Healthy Ageing.
  Kroes, Jolanda. / Rapport Vrijwilligerswerk en de Wmo : Een eerste verkenning. Groningen : Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Centre of Expertise Healthy Ageing, 2016. 35 p.
  @book{c3da2dfc01b043b2b72891b8c89e752c,
  title = "Rapport Vrijwilligerswerk en de Wmo: Een eerste verkenning",
  abstract = "Dit rapport geeft informatie over de training “Vrijwilligerswerk en de Wmo”, waarin de veranderende rol van de vrijwilliger door de komst van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) wordt behandeld.Het rapport beschrijft de training en de informatie waarop de training is gebaseerd. Dit wordt uitgelegd in:1. Een inleiding waarin vragen aan bod komen zoals “Over welke vrijwilliger hebben we het”, “Wat zijn de kaders van waaruit gedacht wordt”? “Welke deskundigheid vragen we van vrijwilligers”,2. Informatie uit het werkveld over de doelstelling van de training. “Waar moet de training over gaan”? Hier wordt een verbinding gelegd met de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) die in haar document Het gesprek. Nieuwe doelgroepen, ander gesprek (2013) beschrijft wat deze doelgroepen betekenen voor de formele en informele steun binnen gemeenten.3. Informatie over de inhoud van de training gevolgd door de evaluatie van de training",
  keywords = "vrijwillingerswerk, wmo, trainingscursussen",
  author = "Jolanda Kroes",
  year = "2016",
  language = "Dutch",
  publisher = "Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Centre of Expertise Healthy Ageing",

  }

  Kroes, J 2016, Rapport Vrijwilligerswerk en de Wmo: Een eerste verkenning. Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Centre of Expertise Healthy Ageing, Groningen.

  Rapport Vrijwilligerswerk en de Wmo : Een eerste verkenning. / Kroes, Jolanda.

  Groningen : Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Centre of Expertise Healthy Ageing, 2016. 35 p.

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  TY - BOOK

  T1 - Rapport Vrijwilligerswerk en de Wmo

  T2 - Een eerste verkenning

  AU - Kroes, Jolanda

  PY - 2016

  Y1 - 2016

  N2 - Dit rapport geeft informatie over de training “Vrijwilligerswerk en de Wmo”, waarin de veranderende rol van de vrijwilliger door de komst van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) wordt behandeld.Het rapport beschrijft de training en de informatie waarop de training is gebaseerd. Dit wordt uitgelegd in:1. Een inleiding waarin vragen aan bod komen zoals “Over welke vrijwilliger hebben we het”, “Wat zijn de kaders van waaruit gedacht wordt”? “Welke deskundigheid vragen we van vrijwilligers”,2. Informatie uit het werkveld over de doelstelling van de training. “Waar moet de training over gaan”? Hier wordt een verbinding gelegd met de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) die in haar document Het gesprek. Nieuwe doelgroepen, ander gesprek (2013) beschrijft wat deze doelgroepen betekenen voor de formele en informele steun binnen gemeenten.3. Informatie over de inhoud van de training gevolgd door de evaluatie van de training

  AB - Dit rapport geeft informatie over de training “Vrijwilligerswerk en de Wmo”, waarin de veranderende rol van de vrijwilliger door de komst van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) wordt behandeld.Het rapport beschrijft de training en de informatie waarop de training is gebaseerd. Dit wordt uitgelegd in:1. Een inleiding waarin vragen aan bod komen zoals “Over welke vrijwilliger hebben we het”, “Wat zijn de kaders van waaruit gedacht wordt”? “Welke deskundigheid vragen we van vrijwilligers”,2. Informatie uit het werkveld over de doelstelling van de training. “Waar moet de training over gaan”? Hier wordt een verbinding gelegd met de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) die in haar document Het gesprek. Nieuwe doelgroepen, ander gesprek (2013) beschrijft wat deze doelgroepen betekenen voor de formele en informele steun binnen gemeenten.3. Informatie over de inhoud van de training gevolgd door de evaluatie van de training

  KW - vrijwillingerswerk

  KW - wmo

  KW - trainingscursussen

  M3 - Report

  BT - Rapport Vrijwilligerswerk en de Wmo

  PB - Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Centre of Expertise Healthy Ageing

  CY - Groningen

  ER -

  Kroes J. Rapport Vrijwilligerswerk en de Wmo: Een eerste verkenning. Groningen: Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Centre of Expertise Healthy Ageing, 2016. 35 p.