Rapport Vrijwilligerswerk en de Wmo: Een eerste verkenning

Research output: Book/ReportReportProfessional

68 Downloads (Pure)

Abstract

Dit rapport geeft informatie over de training “Vrijwilligerswerk en de Wmo”, waarin de veranderende rol van de vrijwilliger door de komst van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) wordt behandeld.Het rapport beschrijft de training en de informatie waarop de training is gebaseerd. Dit wordt uitgelegd in:
1. Een inleiding waarin vragen aan bod komen zoals “Over welke vrijwilliger hebben we het”, “Wat zijn de kaders van waaruit gedacht wordt”? “Welke deskundigheid vragen we van vrijwilligers”,
2. Informatie uit het werkveld over de doelstelling van de training. “Waar moet de training over gaan”? Hier wordt een verbinding gelegd met de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) die in haar document Het gesprek. Nieuwe doelgroepen, ander gesprek (2013) beschrijft wat deze doelgroepen betekenen voor de formele en informele steun binnen gemeenten.
3. Informatie over de inhoud van de training gevolgd door de evaluatie van de training
Original languageDutch
Place of PublicationGroningen
PublisherHanze University of Applied Sciences, Groningen - Centre of Expertise Healthy Ageing
Number of pages35
Publication statusPublished - 2016

Cite this

Kroes, J. (2016). Rapport Vrijwilligerswerk en de Wmo: Een eerste verkenning. Groningen: Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Centre of Expertise Healthy Ageing.
Kroes, Jolanda. / Rapport Vrijwilligerswerk en de Wmo : Een eerste verkenning. Groningen : Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Centre of Expertise Healthy Ageing, 2016. 35 p.
@book{c3da2dfc01b043b2b72891b8c89e752c,
title = "Rapport Vrijwilligerswerk en de Wmo: Een eerste verkenning",
abstract = "Dit rapport geeft informatie over de training “Vrijwilligerswerk en de Wmo”, waarin de veranderende rol van de vrijwilliger door de komst van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) wordt behandeld.Het rapport beschrijft de training en de informatie waarop de training is gebaseerd. Dit wordt uitgelegd in:1. Een inleiding waarin vragen aan bod komen zoals “Over welke vrijwilliger hebben we het”, “Wat zijn de kaders van waaruit gedacht wordt”? “Welke deskundigheid vragen we van vrijwilligers”,2. Informatie uit het werkveld over de doelstelling van de training. “Waar moet de training over gaan”? Hier wordt een verbinding gelegd met de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) die in haar document Het gesprek. Nieuwe doelgroepen, ander gesprek (2013) beschrijft wat deze doelgroepen betekenen voor de formele en informele steun binnen gemeenten.3. Informatie over de inhoud van de training gevolgd door de evaluatie van de training",
keywords = "vrijwillingerswerk, wmo, trainingscursussen",
author = "Jolanda Kroes",
year = "2016",
language = "Dutch",
publisher = "Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Centre of Expertise Healthy Ageing",

}

Kroes, J 2016, Rapport Vrijwilligerswerk en de Wmo: Een eerste verkenning. Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Centre of Expertise Healthy Ageing, Groningen.

Rapport Vrijwilligerswerk en de Wmo : Een eerste verkenning. / Kroes, Jolanda.

Groningen : Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Centre of Expertise Healthy Ageing, 2016. 35 p.

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Rapport Vrijwilligerswerk en de Wmo

T2 - Een eerste verkenning

AU - Kroes, Jolanda

PY - 2016

Y1 - 2016

N2 - Dit rapport geeft informatie over de training “Vrijwilligerswerk en de Wmo”, waarin de veranderende rol van de vrijwilliger door de komst van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) wordt behandeld.Het rapport beschrijft de training en de informatie waarop de training is gebaseerd. Dit wordt uitgelegd in:1. Een inleiding waarin vragen aan bod komen zoals “Over welke vrijwilliger hebben we het”, “Wat zijn de kaders van waaruit gedacht wordt”? “Welke deskundigheid vragen we van vrijwilligers”,2. Informatie uit het werkveld over de doelstelling van de training. “Waar moet de training over gaan”? Hier wordt een verbinding gelegd met de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) die in haar document Het gesprek. Nieuwe doelgroepen, ander gesprek (2013) beschrijft wat deze doelgroepen betekenen voor de formele en informele steun binnen gemeenten.3. Informatie over de inhoud van de training gevolgd door de evaluatie van de training

AB - Dit rapport geeft informatie over de training “Vrijwilligerswerk en de Wmo”, waarin de veranderende rol van de vrijwilliger door de komst van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) wordt behandeld.Het rapport beschrijft de training en de informatie waarop de training is gebaseerd. Dit wordt uitgelegd in:1. Een inleiding waarin vragen aan bod komen zoals “Over welke vrijwilliger hebben we het”, “Wat zijn de kaders van waaruit gedacht wordt”? “Welke deskundigheid vragen we van vrijwilligers”,2. Informatie uit het werkveld over de doelstelling van de training. “Waar moet de training over gaan”? Hier wordt een verbinding gelegd met de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) die in haar document Het gesprek. Nieuwe doelgroepen, ander gesprek (2013) beschrijft wat deze doelgroepen betekenen voor de formele en informele steun binnen gemeenten.3. Informatie over de inhoud van de training gevolgd door de evaluatie van de training

KW - vrijwillingerswerk

KW - wmo

KW - trainingscursussen

M3 - Report

BT - Rapport Vrijwilligerswerk en de Wmo

PB - Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Centre of Expertise Healthy Ageing

CY - Groningen

ER -

Kroes J. Rapport Vrijwilligerswerk en de Wmo: Een eerste verkenning. Groningen: Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Centre of Expertise Healthy Ageing, 2016. 35 p.