Prijs is wat je betaalt, waarde is wat je krijgt

Gert Walhof

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

33 Downloads (Pure)

Abstract

Is best value een hype onder inkopers, marketeers zijn druk in de weer met value-based marketing. Marketeers en inkopers gingen samen om de tafel om het begrip waarde te verkennen. Lector inkoopmanagement Gert Walhof doet verslag. Een van de conclusies is dat over en weer nog veel onbekend is over elkaars werelden. De marketeers zien inkoop als een van de stakeholders binnen de klantorganisatie. Ze associëren inkopers verschillende keren met onderhandelingen over prijzen en condities. De inkopers geven aan dat zij voor leveranciers ook de functie van poortwachter willen vervullen: toegang bieden tot de organisatie, zodat de kwaliteiten van de leverancier in kaart kunnen worden gebracht en met de verantwoordelijke collega’s op waarde kunnen worden geschat.
Original languageDutch
Pages (from-to)32-33
JournalDEAL! : over de kunst van het inkopen
Volume2014
Publication statusPublished - Sep 2014

Keywords

  Cite this

  @article{ecffc9c66ec24fc89619ea343894755a,
  title = "Prijs is wat je betaalt, waarde is wat je krijgt",
  abstract = "Is best value een hype onder inkopers, marketeers zijn druk in de weer met value-based marketing. Marketeers en inkopers gingen samen om de tafel om het begrip waarde te verkennen. Lector inkoopmanagement Gert Walhof doet verslag. Een van de conclusies is dat over en weer nog veel onbekend is over elkaars werelden. De marketeers zien inkoop als een van de stakeholders binnen de klantorganisatie. Ze associ{\"e}ren inkopers verschillende keren met onderhandelingen over prijzen en condities. De inkopers geven aan dat zij voor leveranciers ook de functie van poortwachter willen vervullen: toegang bieden tot de organisatie, zodat de kwaliteiten van de leverancier in kaart kunnen worden gebracht en met de verantwoordelijke collega’s op waarde kunnen worden geschat.",
  keywords = "inkoopbeleid, marketing, best value",
  author = "Gert Walhof",
  year = "2014",
  month = "9",
  language = "Dutch",
  volume = "2014",
  pages = "32--33",
  journal = "DEAL! : over de kunst van het inkopen",
  issn = "1873-3182",
  publisher = "BIM Media",

  }

  Prijs is wat je betaalt, waarde is wat je krijgt. / Walhof, Gert.

  In: DEAL! : over de kunst van het inkopen, Vol. 2014, 09.2014, p. 32-33.

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  TY - JOUR

  T1 - Prijs is wat je betaalt, waarde is wat je krijgt

  AU - Walhof, Gert

  PY - 2014/9

  Y1 - 2014/9

  N2 - Is best value een hype onder inkopers, marketeers zijn druk in de weer met value-based marketing. Marketeers en inkopers gingen samen om de tafel om het begrip waarde te verkennen. Lector inkoopmanagement Gert Walhof doet verslag. Een van de conclusies is dat over en weer nog veel onbekend is over elkaars werelden. De marketeers zien inkoop als een van de stakeholders binnen de klantorganisatie. Ze associëren inkopers verschillende keren met onderhandelingen over prijzen en condities. De inkopers geven aan dat zij voor leveranciers ook de functie van poortwachter willen vervullen: toegang bieden tot de organisatie, zodat de kwaliteiten van de leverancier in kaart kunnen worden gebracht en met de verantwoordelijke collega’s op waarde kunnen worden geschat.

  AB - Is best value een hype onder inkopers, marketeers zijn druk in de weer met value-based marketing. Marketeers en inkopers gingen samen om de tafel om het begrip waarde te verkennen. Lector inkoopmanagement Gert Walhof doet verslag. Een van de conclusies is dat over en weer nog veel onbekend is over elkaars werelden. De marketeers zien inkoop als een van de stakeholders binnen de klantorganisatie. Ze associëren inkopers verschillende keren met onderhandelingen over prijzen en condities. De inkopers geven aan dat zij voor leveranciers ook de functie van poortwachter willen vervullen: toegang bieden tot de organisatie, zodat de kwaliteiten van de leverancier in kaart kunnen worden gebracht en met de verantwoordelijke collega’s op waarde kunnen worden geschat.

  KW - inkoopbeleid

  KW - marketing

  KW - best value

  M3 - Article

  VL - 2014

  SP - 32

  EP - 33

  JO - DEAL! : over de kunst van het inkopen

  JF - DEAL! : over de kunst van het inkopen

  SN - 1873-3182

  ER -