Politieke partijen als merk: wat is de mate van onderscheid?

Research output: Book/ReportReportProfessional

42 Downloads (Pure)

Abstract

Door middel van een vragenlijst onder een representatieve groep van 500 respondenten is onderzocht in welke mate politieke partijen als onderscheidende merken worden gezien. Het blijkt dat circa de helft van de respondenten geen verschillen ziet en twee derde vindt dat partijen allemaal hetzelfde beloven. Interesse in politiek hangt positief samen met het zien van verschillen. Aanbevolen wordt dat politieke partijen zich beter als merk profileren.
Original languageDutch
PublisherHanzehogeschool Groningen
Number of pages32
Publication statusPublished - Mar 2014

Publication series

NameMarklinq Publicaties
PublisherMarklinq
No.5
ISSN (Electronic)2214-9597

Cite this

Alsem, K. J., & Fischer, T. (2014). Politieke partijen als merk: wat is de mate van onderscheid? (Marklinq Publicaties; No. 5). Hanzehogeschool Groningen.
Alsem, Karel Jan ; Fischer, Tom. / Politieke partijen als merk : wat is de mate van onderscheid?. Hanzehogeschool Groningen, 2014. 32 p. (Marklinq Publicaties; 5).
@book{34a601c287e441ebb8aa3821f5e92b4d,
title = "Politieke partijen als merk: wat is de mate van onderscheid?",
abstract = "Door middel van een vragenlijst onder een representatieve groep van 500 respondenten is onderzocht in welke mate politieke partijen als onderscheidende merken worden gezien. Het blijkt dat circa de helft van de respondenten geen verschillen ziet en twee derde vindt dat partijen allemaal hetzelfde beloven. Interesse in politiek hangt positief samen met het zien van verschillen. Aanbevolen wordt dat politieke partijen zich beter als merk profileren.",
keywords = "merken, branding, politieke partijen, positionering",
author = "Alsem, {Karel Jan} and Tom Fischer",
year = "2014",
month = "3",
language = "Dutch",
series = "Marklinq Publicaties",
publisher = "Hanzehogeschool Groningen",
number = "5",

}

Alsem, KJ & Fischer, T 2014, Politieke partijen als merk: wat is de mate van onderscheid? Marklinq Publicaties, no. 5, Hanzehogeschool Groningen.

Politieke partijen als merk : wat is de mate van onderscheid? / Alsem, Karel Jan; Fischer, Tom.

Hanzehogeschool Groningen, 2014. 32 p. (Marklinq Publicaties; No. 5).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Politieke partijen als merk

T2 - wat is de mate van onderscheid?

AU - Alsem, Karel Jan

AU - Fischer, Tom

PY - 2014/3

Y1 - 2014/3

N2 - Door middel van een vragenlijst onder een representatieve groep van 500 respondenten is onderzocht in welke mate politieke partijen als onderscheidende merken worden gezien. Het blijkt dat circa de helft van de respondenten geen verschillen ziet en twee derde vindt dat partijen allemaal hetzelfde beloven. Interesse in politiek hangt positief samen met het zien van verschillen. Aanbevolen wordt dat politieke partijen zich beter als merk profileren.

AB - Door middel van een vragenlijst onder een representatieve groep van 500 respondenten is onderzocht in welke mate politieke partijen als onderscheidende merken worden gezien. Het blijkt dat circa de helft van de respondenten geen verschillen ziet en twee derde vindt dat partijen allemaal hetzelfde beloven. Interesse in politiek hangt positief samen met het zien van verschillen. Aanbevolen wordt dat politieke partijen zich beter als merk profileren.

KW - merken

KW - branding

KW - politieke partijen

KW - positionering

UR - http://marklinq.hanze.nl/

M3 - Report

T3 - Marklinq Publicaties

BT - Politieke partijen als merk

PB - Hanzehogeschool Groningen

ER -

Alsem KJ, Fischer T. Politieke partijen als merk: wat is de mate van onderscheid? Hanzehogeschool Groningen, 2014. 32 p. (Marklinq Publicaties; 5).