Plezier in sport voor ieder kind, wat is daarvoor nodig.

Remo Mombarg, Franceline van de Geer , Lilian van den Berg

Research output: Other contributionProfessional

39 Downloads (Pure)

Abstract

Elke week sporten ruim twee miljoen kinderen met veel plezier, op school op de sportvereniging. Gewoon omdat ze het leuk vinden om samen te sporten, plezier te ervaren aan een spannende wedstrijd of het gevoel krijgen dat ze iets kunnen. Helaas kan niet ieder kind meedoen. Sommigen zijn motorisch niet vaardig genoeg waardoor ze niet goed mee kunnen doen of voortdurend het gevoel van falen hebben. Anderen hebben gedragsproblemen, worden bijvoorbeeld heel snel boos of snappen niet goed hoe ze samen moeten sporten. Hoe bezorg je ook deze groep kinderen plezier in sport?

Original languageDutch
Media of outputwebsite
Publication statusPublished - 1 Mar 2019

Keywords

  • children
  • sport

Cite this

Mombarg, R., van de Geer , F., & van den Berg, L. (2019, Mar 1). Plezier in sport voor ieder kind, wat is daarvoor nodig.
Mombarg, Remo ; van de Geer , Franceline ; van den Berg, Lilian. / Plezier in sport voor ieder kind, wat is daarvoor nodig. 2019.
@misc{3b47d2c5f6f940279f5166fba791d1cf,
title = "Plezier in sport voor ieder kind, wat is daarvoor nodig.",
abstract = "Elke week sporten ruim twee miljoen kinderen met veel plezier, op school op de sportvereniging. Gewoon omdat ze het leuk vinden om samen te sporten, plezier te ervaren aan een spannende wedstrijd of het gevoel krijgen dat ze iets kunnen. Helaas kan niet ieder kind meedoen. Sommigen zijn motorisch niet vaardig genoeg waardoor ze niet goed mee kunnen doen of voortdurend het gevoel van falen hebben. Anderen hebben gedragsproblemen, worden bijvoorbeeld heel snel boos of snappen niet goed hoe ze samen moeten sporten. Hoe bezorg je ook deze groep kinderen plezier in sport?",
keywords = "kinderen, sport, plezier, bewegingsonderwijs, children, sport",
author = "Remo Mombarg and {van de Geer}, Franceline and {van den Berg}, Lilian",
year = "2019",
month = "3",
day = "1",
language = "Dutch",
type = "Other",

}

Plezier in sport voor ieder kind, wat is daarvoor nodig. / Mombarg, Remo; van de Geer , Franceline; van den Berg, Lilian.

2019, artikel.

Research output: Other contributionProfessional

TY - GEN

T1 - Plezier in sport voor ieder kind, wat is daarvoor nodig.

AU - Mombarg, Remo

AU - van de Geer , Franceline

AU - van den Berg, Lilian

PY - 2019/3/1

Y1 - 2019/3/1

N2 - Elke week sporten ruim twee miljoen kinderen met veel plezier, op school op de sportvereniging. Gewoon omdat ze het leuk vinden om samen te sporten, plezier te ervaren aan een spannende wedstrijd of het gevoel krijgen dat ze iets kunnen. Helaas kan niet ieder kind meedoen. Sommigen zijn motorisch niet vaardig genoeg waardoor ze niet goed mee kunnen doen of voortdurend het gevoel van falen hebben. Anderen hebben gedragsproblemen, worden bijvoorbeeld heel snel boos of snappen niet goed hoe ze samen moeten sporten. Hoe bezorg je ook deze groep kinderen plezier in sport?

AB - Elke week sporten ruim twee miljoen kinderen met veel plezier, op school op de sportvereniging. Gewoon omdat ze het leuk vinden om samen te sporten, plezier te ervaren aan een spannende wedstrijd of het gevoel krijgen dat ze iets kunnen. Helaas kan niet ieder kind meedoen. Sommigen zijn motorisch niet vaardig genoeg waardoor ze niet goed mee kunnen doen of voortdurend het gevoel van falen hebben. Anderen hebben gedragsproblemen, worden bijvoorbeeld heel snel boos of snappen niet goed hoe ze samen moeten sporten. Hoe bezorg je ook deze groep kinderen plezier in sport?

KW - kinderen

KW - sport

KW - plezier

KW - bewegingsonderwijs

KW - children

KW - sport

M3 - Other contribution

ER -