Pedagogische kracht in de wijk

Research output: Book/ReportReportProfessional

35 Downloads (Pure)

Abstract

De integrerende studie presenteert de lessen die geleerd zijn uit het programma Pedagogische Kracht in de wijk, dat is uitgevoerd tussen 2008 en 2010 in een vensterschool in een van de 40 krachtwijken in de gemeente Groningen. Het programma bestond uit verschillende deelprojecten: voor- en vroegschoolse educatie, binnen – en buitenschools leren, ouderbetrokkenheid, leefwereld van 10-14jarigen, de ontwikkeling van een gedragen pedagogische visie en een onderzoek naar de aard en mate van de interprofessionele samenwerking in de vensterschool. In deze studie worden de inzichten samengebracht in drie geleerde lessen: Triple S (Small, smart and Social). Deze lessen gaan over de kwaliteit van de organisatie (small), de kwaliteit van de uitvoering (smart) en de kwaliteit van de relaties (social).
Original languageDutch
PublisherHanzehogeschool Groningen
Number of pages16
Publication statusPublished - 2010

Cite this

Doornenbal, J. (2010). Pedagogische kracht in de wijk. Hanzehogeschool Groningen.
Doornenbal, Jeannette. / Pedagogische kracht in de wijk. Hanzehogeschool Groningen, 2010. 16 p.
@book{7f6cd32b01f34835ad96520a9c104216,
title = "Pedagogische kracht in de wijk",
abstract = "De integrerende studie presenteert de lessen die geleerd zijn uit het programma Pedagogische Kracht in de wijk, dat is uitgevoerd tussen 2008 en 2010 in een vensterschool in een van de 40 krachtwijken in de gemeente Groningen. Het programma bestond uit verschillende deelprojecten: voor- en vroegschoolse educatie, binnen – en buitenschools leren, ouderbetrokkenheid, leefwereld van 10-14jarigen, de ontwikkeling van een gedragen pedagogische visie en een onderzoek naar de aard en mate van de interprofessionele samenwerking in de vensterschool. In deze studie worden de inzichten samengebracht in drie geleerde lessen: Triple S (Small, smart and Social). Deze lessen gaan over de kwaliteit van de organisatie (small), de kwaliteit van de uitvoering (smart) en de kwaliteit van de relaties (social).",
keywords = "vensterscholen, wijkontwikkeling",
author = "Jeannette Doornenbal",
year = "2010",
language = "Dutch",
publisher = "Hanzehogeschool Groningen",

}

Doornenbal, J 2010, Pedagogische kracht in de wijk. Hanzehogeschool Groningen.

Pedagogische kracht in de wijk. / Doornenbal, Jeannette.

Hanzehogeschool Groningen, 2010. 16 p.

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Pedagogische kracht in de wijk

AU - Doornenbal, Jeannette

PY - 2010

Y1 - 2010

N2 - De integrerende studie presenteert de lessen die geleerd zijn uit het programma Pedagogische Kracht in de wijk, dat is uitgevoerd tussen 2008 en 2010 in een vensterschool in een van de 40 krachtwijken in de gemeente Groningen. Het programma bestond uit verschillende deelprojecten: voor- en vroegschoolse educatie, binnen – en buitenschools leren, ouderbetrokkenheid, leefwereld van 10-14jarigen, de ontwikkeling van een gedragen pedagogische visie en een onderzoek naar de aard en mate van de interprofessionele samenwerking in de vensterschool. In deze studie worden de inzichten samengebracht in drie geleerde lessen: Triple S (Small, smart and Social). Deze lessen gaan over de kwaliteit van de organisatie (small), de kwaliteit van de uitvoering (smart) en de kwaliteit van de relaties (social).

AB - De integrerende studie presenteert de lessen die geleerd zijn uit het programma Pedagogische Kracht in de wijk, dat is uitgevoerd tussen 2008 en 2010 in een vensterschool in een van de 40 krachtwijken in de gemeente Groningen. Het programma bestond uit verschillende deelprojecten: voor- en vroegschoolse educatie, binnen – en buitenschools leren, ouderbetrokkenheid, leefwereld van 10-14jarigen, de ontwikkeling van een gedragen pedagogische visie en een onderzoek naar de aard en mate van de interprofessionele samenwerking in de vensterschool. In deze studie worden de inzichten samengebracht in drie geleerde lessen: Triple S (Small, smart and Social). Deze lessen gaan over de kwaliteit van de organisatie (small), de kwaliteit van de uitvoering (smart) en de kwaliteit van de relaties (social).

KW - vensterscholen

KW - wijkontwikkeling

M3 - Report

BT - Pedagogische kracht in de wijk

PB - Hanzehogeschool Groningen

ER -

Doornenbal J. Pedagogische kracht in de wijk. Hanzehogeschool Groningen, 2010. 16 p.