Over gas gesproken - de rol van gas in de Nederlandse samenleving

Maartje Harmelink, Irene Kelder, Joana Duarte, Annette Klarenbeek, Lia Dekker

Research output: Book/ReportReportProfessional

229 Downloads (Pure)

Abstract

GasTerra is, als exclusieve verkoper van het gas uit de Groningse bodem, een cruciale ketenpartner in de energiesector in Nederland. Om deze strategische positie goed te kunnen vormgeven wil GasTerra de beeldvorming in de Nederlandse samenleving over gas en GasTerra analyseren. Men wil inzicht in of en hoe de rol van gas in de Nederlandse samenleving besproken wordt. GasTerra vraagt daartoe naar een verdiepende analyse van de vorming van de publieke opinie rondom de positie en het imago van gas en GasTerra in het bijzonder. Het lectoraat Communication & Sustainable Society van de Hanzehogeschool Groningen heeft opdracht gekregen onderzoek te verrichten. Een verdiepende discoursanalyse naar de kracht en werking van frames moet inzicht geven en richting geven aan de tone of voice die GasTerra hanteert in haar communicatiestrategie. Ook is er een Rapid Evidence Assessment uitgevoerd om inzicht te verkrijgen in de meest actuele wetenschappelijke stand van zaken rond het gasdebat en opvattingen daaromtrent.
Original languageDutch
PublisherHanzehogeschool Groningen
Commissioning bodyGasTerra
Number of pages56
Publication statusPublished - 2016

Keywords

  Cite this

  Harmelink, M., Kelder, I., Duarte, J., Klarenbeek, A., & Dekker, L. (2016). Over gas gesproken - de rol van gas in de Nederlandse samenleving. Hanzehogeschool Groningen.
  Harmelink, Maartje ; Kelder, Irene ; Duarte, Joana ; Klarenbeek, Annette ; Dekker, Lia. / Over gas gesproken - de rol van gas in de Nederlandse samenleving. Hanzehogeschool Groningen, 2016. 56 p.
  @book{e8d17d8f059446bca67ea72512b9e620,
  title = "Over gas gesproken - de rol van gas in de Nederlandse samenleving",
  abstract = "GasTerra is, als exclusieve verkoper van het gas uit de Groningse bodem, een cruciale ketenpartner in de energiesector in Nederland. Om deze strategische positie goed te kunnen vormgeven wil GasTerra de beeldvorming in de Nederlandse samenleving over gas en GasTerra analyseren. Men wil inzicht in of en hoe de rol van gas in de Nederlandse samenleving besproken wordt. GasTerra vraagt daartoe naar een verdiepende analyse van de vorming van de publieke opinie rondom de positie en het imago van gas en GasTerra in het bijzonder. Het lectoraat Communication & Sustainable Society van de Hanzehogeschool Groningen heeft opdracht gekregen onderzoek te verrichten. Een verdiepende discoursanalyse naar de kracht en werking van frames moet inzicht geven en richting geven aan de tone of voice die GasTerra hanteert in haar communicatiestrategie. Ook is er een Rapid Evidence Assessment uitgevoerd om inzicht te verkrijgen in de meest actuele wetenschappelijke stand van zaken rond het gasdebat en opvattingen daaromtrent.",
  keywords = "beeldvorming, gaswinning, discoursanalyse, groningen (provincie)",
  author = "Maartje Harmelink and Irene Kelder and Joana Duarte and Annette Klarenbeek and Lia Dekker",
  year = "2016",
  language = "Dutch",
  publisher = "Hanzehogeschool Groningen",

  }

  Harmelink, M, Kelder, I, Duarte, J, Klarenbeek, A & Dekker, L 2016, Over gas gesproken - de rol van gas in de Nederlandse samenleving. Hanzehogeschool Groningen.

  Over gas gesproken - de rol van gas in de Nederlandse samenleving. / Harmelink, Maartje; Kelder, Irene; Duarte, Joana; Klarenbeek, Annette; Dekker, Lia.

  Hanzehogeschool Groningen, 2016. 56 p.

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  TY - BOOK

  T1 - Over gas gesproken - de rol van gas in de Nederlandse samenleving

  AU - Harmelink, Maartje

  AU - Kelder, Irene

  AU - Duarte, Joana

  AU - Klarenbeek, Annette

  AU - Dekker, Lia

  PY - 2016

  Y1 - 2016

  N2 - GasTerra is, als exclusieve verkoper van het gas uit de Groningse bodem, een cruciale ketenpartner in de energiesector in Nederland. Om deze strategische positie goed te kunnen vormgeven wil GasTerra de beeldvorming in de Nederlandse samenleving over gas en GasTerra analyseren. Men wil inzicht in of en hoe de rol van gas in de Nederlandse samenleving besproken wordt. GasTerra vraagt daartoe naar een verdiepende analyse van de vorming van de publieke opinie rondom de positie en het imago van gas en GasTerra in het bijzonder. Het lectoraat Communication & Sustainable Society van de Hanzehogeschool Groningen heeft opdracht gekregen onderzoek te verrichten. Een verdiepende discoursanalyse naar de kracht en werking van frames moet inzicht geven en richting geven aan de tone of voice die GasTerra hanteert in haar communicatiestrategie. Ook is er een Rapid Evidence Assessment uitgevoerd om inzicht te verkrijgen in de meest actuele wetenschappelijke stand van zaken rond het gasdebat en opvattingen daaromtrent.

  AB - GasTerra is, als exclusieve verkoper van het gas uit de Groningse bodem, een cruciale ketenpartner in de energiesector in Nederland. Om deze strategische positie goed te kunnen vormgeven wil GasTerra de beeldvorming in de Nederlandse samenleving over gas en GasTerra analyseren. Men wil inzicht in of en hoe de rol van gas in de Nederlandse samenleving besproken wordt. GasTerra vraagt daartoe naar een verdiepende analyse van de vorming van de publieke opinie rondom de positie en het imago van gas en GasTerra in het bijzonder. Het lectoraat Communication & Sustainable Society van de Hanzehogeschool Groningen heeft opdracht gekregen onderzoek te verrichten. Een verdiepende discoursanalyse naar de kracht en werking van frames moet inzicht geven en richting geven aan de tone of voice die GasTerra hanteert in haar communicatiestrategie. Ook is er een Rapid Evidence Assessment uitgevoerd om inzicht te verkrijgen in de meest actuele wetenschappelijke stand van zaken rond het gasdebat en opvattingen daaromtrent.

  KW - beeldvorming

  KW - gaswinning

  KW - discoursanalyse

  KW - groningen (provincie)

  M3 - Report

  BT - Over gas gesproken - de rol van gas in de Nederlandse samenleving

  PB - Hanzehogeschool Groningen

  ER -

  Harmelink M, Kelder I, Duarte J, Klarenbeek A, Dekker L. Over gas gesproken - de rol van gas in de Nederlandse samenleving. Hanzehogeschool Groningen, 2016. 56 p.