Ouderenhuisvesting 55-plussers Amersfoort: onderzoeksrapport

Guido Alssema, Jeffrey Darius, Evert Wolters

Research output: Book/ReportReportProfessional

379 Downloads (Pure)

Abstract

In opdracht van de opdrachtgever Eugene Zaaijer van ZSV-architecten, is er een
meetinstrument ontwikkeld. Dit meetinstrument dient als basis voor vervolgonderzoek onder de 55-plussers van Amersfoort. In gesprekken met de opdrachtgever kwam de doelstelling van de opdrachtgever naar voren.
De opdrachtgever wil een visie ontwikkelen op het gebied van ouderenhuisvesting, waardoor hij duurzame woningen en woonomgevingen in Amersfoort kan realiseren, die economisch verantwoord zijn. Met de resultaten van het onderzoek wil hij zijn visie onderbouwen. Daarbij wilde de opdrachtgever iets weten over woonservicegebieden.
Er is inhoudelijk georiënteerd op woonservicegebieden. Daaruit kwam naar voren dat ‘service’ en ‘zorg’ kernbegrippen zijn bij woonservicegebieden en ouderenhuisvesting. Het onderzoeksdoel is achter de belangrijkste drijfveren van een 55-plusser te komen die langdurig in Amersfoort wil blijven wonen. Om achter deze drijfveren te komen is deze hoofdvraag opgesplitst in verschillende deelvragen. Deze deelvragen zijn gecategoriseerd in vijf topics:
• persoonlijk;
• zelfstandig wonen;
• de woonomgeving;
• de servicebehoefte;
• de zorgbehoefte.
Deze vijf topics bevatten onderzoeksvragen die zijn uitgewerkt in een enquête. Wanneer deze enquête wordt afgenomen zal er antwoord komen op de onderzoeksvragen, die op hun beurt antwoord geven op de deelvragen. De antwoorden op de deelvragen zullen tenslotte ervoor zorgen dat er een goed antwoord op de hoofdvraag kan worden gegeven. Studentenonderzoek in het kader van het thema Duurzaam bouwen
Original languageDutch
Place of PublicationGroningen
PublisherHanzehogeschool Groningen
Commissioning bodyZSV-architecten
Number of pages45
Publication statusPublished - 5 Nov 2010

Cite this

Alssema, G., Darius, J., & Wolters, E. (2010). Ouderenhuisvesting 55-plussers Amersfoort: onderzoeksrapport. Groningen: Hanzehogeschool Groningen.
Alssema, Guido ; Darius, Jeffrey ; Wolters, Evert. / Ouderenhuisvesting 55-plussers Amersfoort : onderzoeksrapport. Groningen : Hanzehogeschool Groningen, 2010. 45 p.
@book{cfbba14372da4077bce8b718c7445182,
title = "Ouderenhuisvesting 55-plussers Amersfoort: onderzoeksrapport",
abstract = "In opdracht van de opdrachtgever Eugene Zaaijer van ZSV-architecten, is er eenmeetinstrument ontwikkeld. Dit meetinstrument dient als basis voor vervolgonderzoek onder de 55-plussers van Amersfoort. In gesprekken met de opdrachtgever kwam de doelstelling van de opdrachtgever naar voren.De opdrachtgever wil een visie ontwikkelen op het gebied van ouderenhuisvesting, waardoor hij duurzame woningen en woonomgevingen in Amersfoort kan realiseren, die economisch verantwoord zijn. Met de resultaten van het onderzoek wil hij zijn visie onderbouwen. Daarbij wilde de opdrachtgever iets weten over woonservicegebieden.Er is inhoudelijk geori{\"e}nteerd op woonservicegebieden. Daaruit kwam naar voren dat ‘service’ en ‘zorg’ kernbegrippen zijn bij woonservicegebieden en ouderenhuisvesting. Het onderzoeksdoel is achter de belangrijkste drijfveren van een 55-plusser te komen die langdurig in Amersfoort wil blijven wonen. Om achter deze drijfveren te komen is deze hoofdvraag opgesplitst in verschillende deelvragen. Deze deelvragen zijn gecategoriseerd in vijf topics:• persoonlijk;• zelfstandig wonen;• de woonomgeving;• de servicebehoefte;• de zorgbehoefte.Deze vijf topics bevatten onderzoeksvragen die zijn uitgewerkt in een enqu{\^e}te. Wanneer deze enqu{\^e}te wordt afgenomen zal er antwoord komen op de onderzoeksvragen, die op hun beurt antwoord geven op de deelvragen. De antwoorden op de deelvragen zullen tenslotte ervoor zorgen dat er een goed antwoord op de hoofdvraag kan worden gegeven. Studentenonderzoek in het kader van het thema Duurzaam bouwen",
keywords = "ouderenhuisvesting, duurzaam bouwen",
author = "Guido Alssema and Jeffrey Darius and Evert Wolters",
year = "2010",
month = "11",
day = "5",
language = "Dutch",
publisher = "Hanzehogeschool Groningen",

}

Alssema, G, Darius, J & Wolters, E 2010, Ouderenhuisvesting 55-plussers Amersfoort: onderzoeksrapport. Hanzehogeschool Groningen, Groningen.

Ouderenhuisvesting 55-plussers Amersfoort : onderzoeksrapport. / Alssema, Guido; Darius, Jeffrey; Wolters, Evert.

Groningen : Hanzehogeschool Groningen, 2010. 45 p.

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Ouderenhuisvesting 55-plussers Amersfoort

T2 - onderzoeksrapport

AU - Alssema, Guido

AU - Darius, Jeffrey

AU - Wolters, Evert

PY - 2010/11/5

Y1 - 2010/11/5

N2 - In opdracht van de opdrachtgever Eugene Zaaijer van ZSV-architecten, is er eenmeetinstrument ontwikkeld. Dit meetinstrument dient als basis voor vervolgonderzoek onder de 55-plussers van Amersfoort. In gesprekken met de opdrachtgever kwam de doelstelling van de opdrachtgever naar voren.De opdrachtgever wil een visie ontwikkelen op het gebied van ouderenhuisvesting, waardoor hij duurzame woningen en woonomgevingen in Amersfoort kan realiseren, die economisch verantwoord zijn. Met de resultaten van het onderzoek wil hij zijn visie onderbouwen. Daarbij wilde de opdrachtgever iets weten over woonservicegebieden.Er is inhoudelijk georiënteerd op woonservicegebieden. Daaruit kwam naar voren dat ‘service’ en ‘zorg’ kernbegrippen zijn bij woonservicegebieden en ouderenhuisvesting. Het onderzoeksdoel is achter de belangrijkste drijfveren van een 55-plusser te komen die langdurig in Amersfoort wil blijven wonen. Om achter deze drijfveren te komen is deze hoofdvraag opgesplitst in verschillende deelvragen. Deze deelvragen zijn gecategoriseerd in vijf topics:• persoonlijk;• zelfstandig wonen;• de woonomgeving;• de servicebehoefte;• de zorgbehoefte.Deze vijf topics bevatten onderzoeksvragen die zijn uitgewerkt in een enquête. Wanneer deze enquête wordt afgenomen zal er antwoord komen op de onderzoeksvragen, die op hun beurt antwoord geven op de deelvragen. De antwoorden op de deelvragen zullen tenslotte ervoor zorgen dat er een goed antwoord op de hoofdvraag kan worden gegeven. Studentenonderzoek in het kader van het thema Duurzaam bouwen

AB - In opdracht van de opdrachtgever Eugene Zaaijer van ZSV-architecten, is er eenmeetinstrument ontwikkeld. Dit meetinstrument dient als basis voor vervolgonderzoek onder de 55-plussers van Amersfoort. In gesprekken met de opdrachtgever kwam de doelstelling van de opdrachtgever naar voren.De opdrachtgever wil een visie ontwikkelen op het gebied van ouderenhuisvesting, waardoor hij duurzame woningen en woonomgevingen in Amersfoort kan realiseren, die economisch verantwoord zijn. Met de resultaten van het onderzoek wil hij zijn visie onderbouwen. Daarbij wilde de opdrachtgever iets weten over woonservicegebieden.Er is inhoudelijk georiënteerd op woonservicegebieden. Daaruit kwam naar voren dat ‘service’ en ‘zorg’ kernbegrippen zijn bij woonservicegebieden en ouderenhuisvesting. Het onderzoeksdoel is achter de belangrijkste drijfveren van een 55-plusser te komen die langdurig in Amersfoort wil blijven wonen. Om achter deze drijfveren te komen is deze hoofdvraag opgesplitst in verschillende deelvragen. Deze deelvragen zijn gecategoriseerd in vijf topics:• persoonlijk;• zelfstandig wonen;• de woonomgeving;• de servicebehoefte;• de zorgbehoefte.Deze vijf topics bevatten onderzoeksvragen die zijn uitgewerkt in een enquête. Wanneer deze enquête wordt afgenomen zal er antwoord komen op de onderzoeksvragen, die op hun beurt antwoord geven op de deelvragen. De antwoorden op de deelvragen zullen tenslotte ervoor zorgen dat er een goed antwoord op de hoofdvraag kan worden gegeven. Studentenonderzoek in het kader van het thema Duurzaam bouwen

KW - ouderenhuisvesting

KW - duurzaam bouwen

M3 - Report

BT - Ouderenhuisvesting 55-plussers Amersfoort

PB - Hanzehogeschool Groningen

CY - Groningen

ER -

Alssema G, Darius J, Wolters E. Ouderenhuisvesting 55-plussers Amersfoort: onderzoeksrapport. Groningen: Hanzehogeschool Groningen, 2010. 45 p.