Ouderbetrokkenheid in de brede school: Een literatuuronderzoek naar effectieve manieren om het ontwikkelingsondersteunend gedrag van ouders te stimuleren

Nynke van der Schaaf, Tonny van den Berg

Research output: Book/ReportReportProfessional

405 Downloads (Pure)

Abstract

De volgende drie onderzoeksvragen worden in dit rapport beantwoord:
1. Welke verschillende definities zijn er allemaal van ouderbetrokkenheid en welke definitie hanteren we in dit onderzoek?
2. Welke vormen van ouderbetrokkenheid zijn gunstig voor de ontwikkeling van kinderen?
3. Hoe kunnen die vormen van ouderbetrokkenheid die succesvol zijn voor de ontwikkeling van kinderen gestimuleerd worden?
Original languageDutch
PublisherHanzehogeschool Groningen
Number of pages76
Publication statusPublished - 2009

Cite this

@book{d612b15724fa4f148fb798a541f3db9d,
title = "Ouderbetrokkenheid in de brede school: Een literatuuronderzoek naar effectieve manieren om het ontwikkelingsondersteunend gedrag van ouders te stimuleren",
abstract = "De volgende drie onderzoeksvragen worden in dit rapport beantwoord:1. Welke verschillende definities zijn er allemaal van ouderbetrokkenheid en welke definitie hanteren we in dit onderzoek?2. Welke vormen van ouderbetrokkenheid zijn gunstig voor de ontwikkeling van kinderen?3. Hoe kunnen die vormen van ouderbetrokkenheid die succesvol zijn voor de ontwikkeling van kinderen gestimuleerd worden?",
keywords = "brede scholen, ouderparticipatie",
author = "{van der Schaaf}, Nynke and {van den Berg}, Tonny",
year = "2009",
language = "Dutch",
publisher = "Hanzehogeschool Groningen",

}

Ouderbetrokkenheid in de brede school : Een literatuuronderzoek naar effectieve manieren om het ontwikkelingsondersteunend gedrag van ouders te stimuleren. / van der Schaaf, Nynke; van den Berg, Tonny.

Hanzehogeschool Groningen, 2009. 76 p.

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Ouderbetrokkenheid in de brede school

T2 - Een literatuuronderzoek naar effectieve manieren om het ontwikkelingsondersteunend gedrag van ouders te stimuleren

AU - van der Schaaf, Nynke

AU - van den Berg, Tonny

PY - 2009

Y1 - 2009

N2 - De volgende drie onderzoeksvragen worden in dit rapport beantwoord:1. Welke verschillende definities zijn er allemaal van ouderbetrokkenheid en welke definitie hanteren we in dit onderzoek?2. Welke vormen van ouderbetrokkenheid zijn gunstig voor de ontwikkeling van kinderen?3. Hoe kunnen die vormen van ouderbetrokkenheid die succesvol zijn voor de ontwikkeling van kinderen gestimuleerd worden?

AB - De volgende drie onderzoeksvragen worden in dit rapport beantwoord:1. Welke verschillende definities zijn er allemaal van ouderbetrokkenheid en welke definitie hanteren we in dit onderzoek?2. Welke vormen van ouderbetrokkenheid zijn gunstig voor de ontwikkeling van kinderen?3. Hoe kunnen die vormen van ouderbetrokkenheid die succesvol zijn voor de ontwikkeling van kinderen gestimuleerd worden?

KW - brede scholen

KW - ouderparticipatie

M3 - Report

BT - Ouderbetrokkenheid in de brede school

PB - Hanzehogeschool Groningen

ER -