Oude meesters: de actualiteit van het gevorderde kunstenaarschap

Research output: Book/ReportBookProfessional

Abstract

De belangstelling voor de oeuvres en posities van gevorderde beeldend kunstenaars groeit. Jongere kunstenaars zien meer ervaren collega’s als inspirerend voorbeeld en ook musea, galeries en media besteden aandacht aan kunstenaars die al langer aan een oeuvre bouwen. Over dat gevorderde kunstenaarschap en de interesse en waardering voor de mid-career en nog verder gevorderde kunstenaars gaat dit essay. Delfgaauw schreef het naar aanleiding van zijn promotie aan de Universiteit van Groningen in oktober 2017.
Essay 013 is onderdeel van een essayreeks over onderwerpen die raken aan het werkterrein van het Mondriaan Fonds: beeldende kunst en erfgoed.
Original languageDutch
Place of PublicationAmsterdam
PublisherMondriaan Fonds
Number of pages79
ISBN (Print)978-90-76936-50-5
Publication statusPublished - 20 Dec 2017

Keywords

  • artists
  • ageing

Cite this

@book{3d60ba5d99864d308e85a6a6c9dd9ea1,
title = "Oude meesters: de actualiteit van het gevorderde kunstenaarschap",
abstract = "De belangstelling voor de oeuvres en posities van gevorderde beeldend kunstenaars groeit. Jongere kunstenaars zien meer ervaren collega’s als inspirerend voorbeeld en ook musea, galeries en media besteden aandacht aan kunstenaars die al langer aan een oeuvre bouwen. Over dat gevorderde kunstenaarschap en de interesse en waardering voor de mid-career en nog verder gevorderde kunstenaars gaat dit essay. Delfgaauw schreef het naar aanleiding van zijn promotie aan de Universiteit van Groningen in oktober 2017.Essay 013 is onderdeel van een essayreeks over onderwerpen die raken aan het werkterrein van het Mondriaan Fonds: beeldende kunst en erfgoed.",
keywords = "kunst, kunstenaars, ouderdom, artists, ageing",
author = "Leo Delfgaauw",
year = "2017",
month = "12",
day = "20",
language = "Dutch",
isbn = "978-90-76936-50-5",
publisher = "Mondriaan Fonds",

}

Oude meesters : de actualiteit van het gevorderde kunstenaarschap. / Delfgaauw, Leo.

Amsterdam : Mondriaan Fonds, 2017. 79 p.

Research output: Book/ReportBookProfessional

TY - BOOK

T1 - Oude meesters

T2 - de actualiteit van het gevorderde kunstenaarschap

AU - Delfgaauw, Leo

PY - 2017/12/20

Y1 - 2017/12/20

N2 - De belangstelling voor de oeuvres en posities van gevorderde beeldend kunstenaars groeit. Jongere kunstenaars zien meer ervaren collega’s als inspirerend voorbeeld en ook musea, galeries en media besteden aandacht aan kunstenaars die al langer aan een oeuvre bouwen. Over dat gevorderde kunstenaarschap en de interesse en waardering voor de mid-career en nog verder gevorderde kunstenaars gaat dit essay. Delfgaauw schreef het naar aanleiding van zijn promotie aan de Universiteit van Groningen in oktober 2017.Essay 013 is onderdeel van een essayreeks over onderwerpen die raken aan het werkterrein van het Mondriaan Fonds: beeldende kunst en erfgoed.

AB - De belangstelling voor de oeuvres en posities van gevorderde beeldend kunstenaars groeit. Jongere kunstenaars zien meer ervaren collega’s als inspirerend voorbeeld en ook musea, galeries en media besteden aandacht aan kunstenaars die al langer aan een oeuvre bouwen. Over dat gevorderde kunstenaarschap en de interesse en waardering voor de mid-career en nog verder gevorderde kunstenaars gaat dit essay. Delfgaauw schreef het naar aanleiding van zijn promotie aan de Universiteit van Groningen in oktober 2017.Essay 013 is onderdeel van een essayreeks over onderwerpen die raken aan het werkterrein van het Mondriaan Fonds: beeldende kunst en erfgoed.

KW - kunst

KW - kunstenaars

KW - ouderdom

KW - artists

KW - ageing

M3 - Book

SN - 978-90-76936-50-5

BT - Oude meesters

PB - Mondriaan Fonds

CY - Amsterdam

ER -