Opleiding bedrijfseconomie: Integratie van duurzaamheid in de opleiding tot bedrijfsecononoom

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterProfessional

88 Downloads (Pure)

Abstract

Hoe integreer je Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) in het vakgebied van de bedrijfseconoom en wat betekent dit voor de opleiding? Dit is een centrale vraag van het lectoraat Duurzaam Financieel Management – de kenniswerkplaats van de Hanzehogeschool Groningen.
In de afgelopen jaren heeft het lectoraat kennis verworven over de mogelijkheden om MVO en het beroep van de controller met elkaar te verbinden. Deze kennis wordt hierbij gedeeld om als basis te dienen voor verdere ontwikkeling.
Original languageDutch
Title of host publicationFinanciële en Accountantsopleidingen voor de nieuwe economie (FAN)
Subtitle of host publicationinspiratiedocument van de Community of Practice (CoP)
PublisherHet Groene Brein
Pages26-32
Publication statusPublished - May 2015

Cite this

Boersma-de Jong, M. F., & Hanema, T. (2015). Opleiding bedrijfseconomie: Integratie van duurzaamheid in de opleiding tot bedrijfsecononoom. In Financiële en Accountantsopleidingen voor de nieuwe economie (FAN): inspiratiedocument van de Community of Practice (CoP) (pp. 26-32). Het Groene Brein.
Boersma-de Jong, Margreet F. ; Hanema, Ton. / Opleiding bedrijfseconomie : Integratie van duurzaamheid in de opleiding tot bedrijfsecononoom. Financiële en Accountantsopleidingen voor de nieuwe economie (FAN): inspiratiedocument van de Community of Practice (CoP). Het Groene Brein, 2015. pp. 26-32
@inbook{9461b74650c34ed38acb08c551a4c71b,
title = "Opleiding bedrijfseconomie: Integratie van duurzaamheid in de opleiding tot bedrijfsecononoom",
abstract = "Hoe integreer je Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) in het vakgebied van de bedrijfseconoom en wat betekent dit voor de opleiding? Dit is een centrale vraag van het lectoraat Duurzaam Financieel Management – de kenniswerkplaats van de Hanzehogeschool Groningen.In de afgelopen jaren heeft het lectoraat kennis verworven over de mogelijkheden om MVO en het beroep van de controller met elkaar te verbinden. Deze kennis wordt hierbij gedeeld om als basis te dienen voor verdere ontwikkeling.",
keywords = "accountancy, maatschappelijk verantwoord ondernemen, bedrijfseconomie, controlling, opleidingen",
author = "{Boersma-de Jong}, {Margreet F.} and Ton Hanema",
year = "2015",
month = "5",
language = "Dutch",
pages = "26--32",
booktitle = "Financi{\"e}le en Accountantsopleidingen voor de nieuwe economie (FAN)",
publisher = "Het Groene Brein",
address = "Netherlands",

}

Boersma-de Jong, MF & Hanema, T 2015, Opleiding bedrijfseconomie: Integratie van duurzaamheid in de opleiding tot bedrijfsecononoom. in Financiële en Accountantsopleidingen voor de nieuwe economie (FAN): inspiratiedocument van de Community of Practice (CoP). Het Groene Brein, pp. 26-32.

Opleiding bedrijfseconomie : Integratie van duurzaamheid in de opleiding tot bedrijfsecononoom. / Boersma-de Jong, Margreet F.; Hanema, Ton.

Financiële en Accountantsopleidingen voor de nieuwe economie (FAN): inspiratiedocument van de Community of Practice (CoP). Het Groene Brein, 2015. p. 26-32.

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterProfessional

TY - CHAP

T1 - Opleiding bedrijfseconomie

T2 - Integratie van duurzaamheid in de opleiding tot bedrijfsecononoom

AU - Boersma-de Jong, Margreet F.

AU - Hanema, Ton

PY - 2015/5

Y1 - 2015/5

N2 - Hoe integreer je Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) in het vakgebied van de bedrijfseconoom en wat betekent dit voor de opleiding? Dit is een centrale vraag van het lectoraat Duurzaam Financieel Management – de kenniswerkplaats van de Hanzehogeschool Groningen.In de afgelopen jaren heeft het lectoraat kennis verworven over de mogelijkheden om MVO en het beroep van de controller met elkaar te verbinden. Deze kennis wordt hierbij gedeeld om als basis te dienen voor verdere ontwikkeling.

AB - Hoe integreer je Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) in het vakgebied van de bedrijfseconoom en wat betekent dit voor de opleiding? Dit is een centrale vraag van het lectoraat Duurzaam Financieel Management – de kenniswerkplaats van de Hanzehogeschool Groningen.In de afgelopen jaren heeft het lectoraat kennis verworven over de mogelijkheden om MVO en het beroep van de controller met elkaar te verbinden. Deze kennis wordt hierbij gedeeld om als basis te dienen voor verdere ontwikkeling.

KW - accountancy

KW - maatschappelijk verantwoord ondernemen

KW - bedrijfseconomie

KW - controlling

KW - opleidingen

M3 - Chapter

SP - 26

EP - 32

BT - Financiële en Accountantsopleidingen voor de nieuwe economie (FAN)

PB - Het Groene Brein

ER -

Boersma-de Jong MF, Hanema T. Opleiding bedrijfseconomie: Integratie van duurzaamheid in de opleiding tot bedrijfsecononoom. In Financiële en Accountantsopleidingen voor de nieuwe economie (FAN): inspiratiedocument van de Community of Practice (CoP). Het Groene Brein. 2015. p. 26-32