Op weg naar het complete business model

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

In conventionele business modellen komen niet alle gecreëerde waarden terug. Dit heeft tot gevolg dat deze niet onderkende waarden ook niet in het verdienmodel terugkomen. Hierdoor kunnen nieuwe business kansen niet doorgaan of bestaande business modellen onrendabel worden. Dit probleem wordt erkend in het vakgebied en er bestaan meerdere initiatieven die voorstellen doen voor nieuwe vormen van business modellen. Deze nieuwe business modellen lijken echter nog niet de slag te hebben gemaakt van strategisch naar operationeel niveau.
Original languageDutch
Number of pages2
JournalCM
Publication statusPublished - 9 Mar 2017

Cite this

@article{bb53c09c3aea42ebbbfa46e6dd336ba1,
title = "Op weg naar het complete business model",
abstract = "In conventionele business modellen komen niet alle gecre{\"e}erde waarden terug. Dit heeft tot gevolg dat deze niet onderkende waarden ook niet in het verdienmodel terugkomen. Hierdoor kunnen nieuwe business kansen niet doorgaan of bestaande business modellen onrendabel worden. Dit probleem wordt erkend in het vakgebied en er bestaan meerdere initiatieven die voorstellen doen voor nieuwe vormen van business modellen. Deze nieuwe business modellen lijken echter nog niet de slag te hebben gemaakt van strategisch naar operationeel niveau.",
keywords = "financieel management, duurzaamheid, businessmodellen",
author = "{van der Werf}, Marcel",
year = "2017",
month = "3",
day = "9",
language = "Dutch",
journal = "CM",
issn = "2405-8459",
publisher = "Vakmedianet",

}

Op weg naar het complete business model. / van der Werf, Marcel.

In: CM, 09.03.2017.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Op weg naar het complete business model

AU - van der Werf, Marcel

PY - 2017/3/9

Y1 - 2017/3/9

N2 - In conventionele business modellen komen niet alle gecreëerde waarden terug. Dit heeft tot gevolg dat deze niet onderkende waarden ook niet in het verdienmodel terugkomen. Hierdoor kunnen nieuwe business kansen niet doorgaan of bestaande business modellen onrendabel worden. Dit probleem wordt erkend in het vakgebied en er bestaan meerdere initiatieven die voorstellen doen voor nieuwe vormen van business modellen. Deze nieuwe business modellen lijken echter nog niet de slag te hebben gemaakt van strategisch naar operationeel niveau.

AB - In conventionele business modellen komen niet alle gecreëerde waarden terug. Dit heeft tot gevolg dat deze niet onderkende waarden ook niet in het verdienmodel terugkomen. Hierdoor kunnen nieuwe business kansen niet doorgaan of bestaande business modellen onrendabel worden. Dit probleem wordt erkend in het vakgebied en er bestaan meerdere initiatieven die voorstellen doen voor nieuwe vormen van business modellen. Deze nieuwe business modellen lijken echter nog niet de slag te hebben gemaakt van strategisch naar operationeel niveau.

KW - financieel management

KW - duurzaamheid

KW - businessmodellen

M3 - Article

JO - CM

JF - CM

SN - 2405-8459

ER -