Ontwikkel een business model voor de circulaire keten

Research output: Other contributionOther research output

139 Downloads (Pure)

Abstract

De huidige ontwikkelingen in de maatschappij leiden ertoe dat conventionele business modellen niet alle gecreëerde waarden in het business model laten terugkomen. Dit heeft tot gevolg dat deze niet onderkende waarden ook niet in het verdienmodel terugkomen. Hierdoor kunnen nieuwe business kansen niet doorgaan of bestaande business modellen onrendabel worden. Dit probleem wordt erkend in het vakgebied en er bestaan meerdere initiatieven die voorstellen doen voor nieuwe vormen van business modellen. Deze nieuwe business modellen lijken echter nog niet de slag te hebben gemaakt van strategisch naar operationeel niveau. In dit blog een eerste voorstel om tot het operationele niveau te komen.
Original languageDutch
Media of outputduurzaam-ondernemen.nl
Publication statusPublished - 7 Jun 2017

Keywords

  Cite this

  @misc{d8e56576daf144c5983b6e22850f0e61,
  title = "Ontwikkel een business model voor de circulaire keten",
  abstract = "De huidige ontwikkelingen in de maatschappij leiden ertoe dat conventionele business modellen niet alle gecre{\"e}erde waarden in het business model laten terugkomen. Dit heeft tot gevolg dat deze niet onderkende waarden ook niet in het verdienmodel terugkomen. Hierdoor kunnen nieuwe business kansen niet doorgaan of bestaande business modellen onrendabel worden. Dit probleem wordt erkend in het vakgebied en er bestaan meerdere initiatieven die voorstellen doen voor nieuwe vormen van business modellen. Deze nieuwe business modellen lijken echter nog niet de slag te hebben gemaakt van strategisch naar operationeel niveau. In dit blog een eerste voorstel om tot het operationele niveau te komen.",
  keywords = "bedrijfskunde, bedrijfsmodellen",
  author = "{van der Werf}, Marcel",
  year = "2017",
  month = "6",
  day = "7",
  language = "Dutch",
  type = "Other",

  }

  Ontwikkel een business model voor de circulaire keten. / van der Werf, Marcel.

  2017, Column .

  Research output: Other contributionOther research output

  TY - GEN

  T1 - Ontwikkel een business model voor de circulaire keten

  AU - van der Werf, Marcel

  PY - 2017/6/7

  Y1 - 2017/6/7

  N2 - De huidige ontwikkelingen in de maatschappij leiden ertoe dat conventionele business modellen niet alle gecreëerde waarden in het business model laten terugkomen. Dit heeft tot gevolg dat deze niet onderkende waarden ook niet in het verdienmodel terugkomen. Hierdoor kunnen nieuwe business kansen niet doorgaan of bestaande business modellen onrendabel worden. Dit probleem wordt erkend in het vakgebied en er bestaan meerdere initiatieven die voorstellen doen voor nieuwe vormen van business modellen. Deze nieuwe business modellen lijken echter nog niet de slag te hebben gemaakt van strategisch naar operationeel niveau. In dit blog een eerste voorstel om tot het operationele niveau te komen.

  AB - De huidige ontwikkelingen in de maatschappij leiden ertoe dat conventionele business modellen niet alle gecreëerde waarden in het business model laten terugkomen. Dit heeft tot gevolg dat deze niet onderkende waarden ook niet in het verdienmodel terugkomen. Hierdoor kunnen nieuwe business kansen niet doorgaan of bestaande business modellen onrendabel worden. Dit probleem wordt erkend in het vakgebied en er bestaan meerdere initiatieven die voorstellen doen voor nieuwe vormen van business modellen. Deze nieuwe business modellen lijken echter nog niet de slag te hebben gemaakt van strategisch naar operationeel niveau. In dit blog een eerste voorstel om tot het operationele niveau te komen.

  KW - bedrijfskunde

  KW - bedrijfsmodellen

  UR - http://www.duurzaam-ondernemen.nl/column-marcel-werf-ontwikkel-business-model-circulaire-keten/

  M3 - Other contribution

  ER -