Onderzoeksverslag Buurtwarmte: ‘Wijkscenario’s Aardgasvrij Paddepoel’

Research output: Book/ReportReportAcademic

33 Downloads (Pure)

Abstract

In deze studie zijn vier scenario’s voor een aardgasvrije warmtevoorziening in de wijk Paddepoel doorgerekend: ‘all-electric’, ‘hybride’, ‘warmtenet’ en ‘waterstof’. In deze studie is een van de meest veelvoorkomende woningtypen in de wijk, een rijtjeswoning uit de jaren ’60 of ’70, als uitgangspunt genomen. Vervolgens zijn de investeringskosten, kostenbesparing, haalbaarheid, CO2-emissiereducties en kosteneffectiviteit (indicatoren) per scenario in kaart gebracht. Hierbij zijn varianten gemaakt die isolatie, zonnepanelen en subsidies wel of niet meerekenen.
Original languageDutch
PublisherHanzehogeschool Groningen
Number of pages36
Publication statusPublished - 10 Jan 2019

Keywords

  • energy transition
  • households

Cite this

@book{4cc13514c0944af194ae78300db2257a,
title = "Onderzoeksverslag Buurtwarmte: ‘Wijkscenario’s Aardgasvrij Paddepoel’",
abstract = "In deze studie zijn vier scenario’s voor een aardgasvrije warmtevoorziening in de wijk Paddepoel doorgerekend: ‘all-electric’, ‘hybride’, ‘warmtenet’ en ‘waterstof’. In deze studie is een van de meest veelvoorkomende woningtypen in de wijk, een rijtjeswoning uit de jaren ’60 of ’70, als uitgangspunt genomen. Vervolgens zijn de investeringskosten, kostenbesparing, haalbaarheid, CO2-emissiereducties en kosteneffectiviteit (indicatoren) per scenario in kaart gebracht. Hierbij zijn varianten gemaakt die isolatie, zonnepanelen en subsidies wel of niet meerekenen.",
keywords = "wijkscenario's, warmtetransitie, woningen, aardgasvrij, energy transition, households",
author = "Kathelijne Bouw",
year = "2019",
month = "1",
day = "10",
language = "Dutch",
publisher = "Hanzehogeschool Groningen",

}

Onderzoeksverslag Buurtwarmte: ‘Wijkscenario’s Aardgasvrij Paddepoel’. / Bouw, Kathelijne.

Hanzehogeschool Groningen, 2019. 36 p.

Research output: Book/ReportReportAcademic

TY - BOOK

T1 - Onderzoeksverslag Buurtwarmte: ‘Wijkscenario’s Aardgasvrij Paddepoel’

AU - Bouw, Kathelijne

PY - 2019/1/10

Y1 - 2019/1/10

N2 - In deze studie zijn vier scenario’s voor een aardgasvrije warmtevoorziening in de wijk Paddepoel doorgerekend: ‘all-electric’, ‘hybride’, ‘warmtenet’ en ‘waterstof’. In deze studie is een van de meest veelvoorkomende woningtypen in de wijk, een rijtjeswoning uit de jaren ’60 of ’70, als uitgangspunt genomen. Vervolgens zijn de investeringskosten, kostenbesparing, haalbaarheid, CO2-emissiereducties en kosteneffectiviteit (indicatoren) per scenario in kaart gebracht. Hierbij zijn varianten gemaakt die isolatie, zonnepanelen en subsidies wel of niet meerekenen.

AB - In deze studie zijn vier scenario’s voor een aardgasvrije warmtevoorziening in de wijk Paddepoel doorgerekend: ‘all-electric’, ‘hybride’, ‘warmtenet’ en ‘waterstof’. In deze studie is een van de meest veelvoorkomende woningtypen in de wijk, een rijtjeswoning uit de jaren ’60 of ’70, als uitgangspunt genomen. Vervolgens zijn de investeringskosten, kostenbesparing, haalbaarheid, CO2-emissiereducties en kosteneffectiviteit (indicatoren) per scenario in kaart gebracht. Hierbij zijn varianten gemaakt die isolatie, zonnepanelen en subsidies wel of niet meerekenen.

KW - wijkscenario's

KW - warmtetransitie

KW - woningen

KW - aardgasvrij

KW - energy transition

KW - households

M3 - Report

BT - Onderzoeksverslag Buurtwarmte: ‘Wijkscenario’s Aardgasvrij Paddepoel’

PB - Hanzehogeschool Groningen

ER -