Onderwijs aan talentvolle studenten: de ontwikkeling en implementatie van het profiel van de excellente paramedicus.

Marjolein Heijne-Penninga, Inge Wijkamp, Marca Wolfensberger

Research output: Contribution to conferenceAbstractOther research output

4 Downloads (Pure)

Abstract

Presentatie Paper NVMO 2014, 6 november 2014.

Achtergrond
Veranderingen in de zorg, waarbij ingespeeld moet worden op een vergrijzende populatie en efficiëntie en effectiviteit steeds belangrijker worden, zorgen voor groeiende aandacht voor excellentie en het bevorderen van excellentie.1 Dit geldt zeker ook voor de paramedicus. Een manier om excellentie te bevorderen is het implementeren van honoursprogramma’s, programma’s in het Hoger Onderwijs voor talentvolle studenten die meer willen en kunnen dan hun reguliere opleiding biedt. Voor het vormgeven van honoursprogramma’s is het van belang te weten welke competenties horen bij een excellente professional, in dit geval de excellente paramedicus. In deze presentatie richten we ons op twee vragen: 1) Welke competenties beschrijven , volgens professionals, de excellente paramedicus? 2) Hoe beoordelen honours studenten het profiel van de excellente paramedicus, en hun eigen ontwikkeling in de competentiedomeinen van het profiel?
Original languageDutch
Number of pages2
Publication statusPublished - 6 Nov 2014
EventNederlandse Vereniging voor Medisch Onderwijs (NVMO) Congres 2014 - Hotel Zuiderduin, Egmond aan Zee, Netherlands
Duration: 6 Nov 20147 Nov 2014
http://www.nvmo.nl/nvmo_congres/nvmo_congres_2014

Conference

ConferenceNederlandse Vereniging voor Medisch Onderwijs (NVMO) Congres 2014
CountryNetherlands
CityEgmond aan Zee
Period6/11/147/11/14
Internet address

Keywords

  Cite this

  Heijne-Penninga, M., Wijkamp, I., & Wolfensberger, M. (2014). Onderwijs aan talentvolle studenten: de ontwikkeling en implementatie van het profiel van de excellente paramedicus.. Abstract from Nederlandse Vereniging voor Medisch Onderwijs (NVMO) Congres 2014, Egmond aan Zee, Netherlands.
  Heijne-Penninga, Marjolein ; Wijkamp, Inge ; Wolfensberger, Marca. / Onderwijs aan talentvolle studenten : de ontwikkeling en implementatie van het profiel van de excellente paramedicus. Abstract from Nederlandse Vereniging voor Medisch Onderwijs (NVMO) Congres 2014, Egmond aan Zee, Netherlands.2 p.
  @conference{e5587a0571244a39bc5ff772716f986b,
  title = "Onderwijs aan talentvolle studenten: de ontwikkeling en implementatie van het profiel van de excellente paramedicus.",
  abstract = "Presentatie Paper NVMO 2014, 6 november 2014.AchtergrondVeranderingen in de zorg, waarbij ingespeeld moet worden op een vergrijzende populatie en effici{\"e}ntie en effectiviteit steeds belangrijker worden, zorgen voor groeiende aandacht voor excellentie en het bevorderen van excellentie.1 Dit geldt zeker ook voor de paramedicus. Een manier om excellentie te bevorderen is het implementeren van honoursprogramma’s, programma’s in het Hoger Onderwijs voor talentvolle studenten die meer willen en kunnen dan hun reguliere opleiding biedt. Voor het vormgeven van honoursprogramma’s is het van belang te weten welke competenties horen bij een excellente professional, in dit geval de excellente paramedicus. In deze presentatie richten we ons op twee vragen: 1) Welke competenties beschrijven , volgens professionals, de excellente paramedicus? 2) Hoe beoordelen honours studenten het profiel van de excellente paramedicus, en hun eigen ontwikkeling in de competentiedomeinen van het profiel?",
  keywords = "implementatie, honoursprogramma's, excellente professional, paramedici",
  author = "Marjolein Heijne-Penninga and Inge Wijkamp and Marca Wolfensberger",
  year = "2014",
  month = "11",
  day = "6",
  language = "Dutch",
  note = "Nederlandse Vereniging voor Medisch Onderwijs (NVMO) Congres 2014 ; Conference date: 06-11-2014 Through 07-11-2014",
  url = "http://www.nvmo.nl/nvmo_congres/nvmo_congres_2014",

  }

  Heijne-Penninga, M, Wijkamp, I & Wolfensberger, M 2014, 'Onderwijs aan talentvolle studenten: de ontwikkeling en implementatie van het profiel van de excellente paramedicus.', Egmond aan Zee, Netherlands, 6/11/14 - 7/11/14, .

  Onderwijs aan talentvolle studenten : de ontwikkeling en implementatie van het profiel van de excellente paramedicus. / Heijne-Penninga, Marjolein; Wijkamp, Inge; Wolfensberger, Marca.

  2014. Abstract from Nederlandse Vereniging voor Medisch Onderwijs (NVMO) Congres 2014, Egmond aan Zee, Netherlands.

  Research output: Contribution to conferenceAbstractOther research output

  TY - CONF

  T1 - Onderwijs aan talentvolle studenten

  T2 - de ontwikkeling en implementatie van het profiel van de excellente paramedicus.

  AU - Heijne-Penninga, Marjolein

  AU - Wijkamp, Inge

  AU - Wolfensberger, Marca

  PY - 2014/11/6

  Y1 - 2014/11/6

  N2 - Presentatie Paper NVMO 2014, 6 november 2014.AchtergrondVeranderingen in de zorg, waarbij ingespeeld moet worden op een vergrijzende populatie en efficiëntie en effectiviteit steeds belangrijker worden, zorgen voor groeiende aandacht voor excellentie en het bevorderen van excellentie.1 Dit geldt zeker ook voor de paramedicus. Een manier om excellentie te bevorderen is het implementeren van honoursprogramma’s, programma’s in het Hoger Onderwijs voor talentvolle studenten die meer willen en kunnen dan hun reguliere opleiding biedt. Voor het vormgeven van honoursprogramma’s is het van belang te weten welke competenties horen bij een excellente professional, in dit geval de excellente paramedicus. In deze presentatie richten we ons op twee vragen: 1) Welke competenties beschrijven , volgens professionals, de excellente paramedicus? 2) Hoe beoordelen honours studenten het profiel van de excellente paramedicus, en hun eigen ontwikkeling in de competentiedomeinen van het profiel?

  AB - Presentatie Paper NVMO 2014, 6 november 2014.AchtergrondVeranderingen in de zorg, waarbij ingespeeld moet worden op een vergrijzende populatie en efficiëntie en effectiviteit steeds belangrijker worden, zorgen voor groeiende aandacht voor excellentie en het bevorderen van excellentie.1 Dit geldt zeker ook voor de paramedicus. Een manier om excellentie te bevorderen is het implementeren van honoursprogramma’s, programma’s in het Hoger Onderwijs voor talentvolle studenten die meer willen en kunnen dan hun reguliere opleiding biedt. Voor het vormgeven van honoursprogramma’s is het van belang te weten welke competenties horen bij een excellente professional, in dit geval de excellente paramedicus. In deze presentatie richten we ons op twee vragen: 1) Welke competenties beschrijven , volgens professionals, de excellente paramedicus? 2) Hoe beoordelen honours studenten het profiel van de excellente paramedicus, en hun eigen ontwikkeling in de competentiedomeinen van het profiel?

  KW - implementatie

  KW - honoursprogramma's

  KW - excellente professional

  KW - paramedici

  M3 - Abstract

  ER -

  Heijne-Penninga M, Wijkamp I, Wolfensberger M. Onderwijs aan talentvolle studenten: de ontwikkeling en implementatie van het profiel van de excellente paramedicus.. 2014. Abstract from Nederlandse Vereniging voor Medisch Onderwijs (NVMO) Congres 2014, Egmond aan Zee, Netherlands.