OCW in gesprek met leraren over regeldruk

Annette Klarenbeek, Jeanine Deen, Maartje Harmelink, Marije Zegwaard

Research output: Book/ReportReportProfessional

1 Downloads (Pure)

Abstract

Regeldruk onder docenten is een zeer actueel thema. Er is een discourse analysis verricht naar de wijze waarop er door docenten hierover gepraat wordt. Data is verzameld door beleidsambtenaren van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap mee te laten lopen met docenten in het onderwijs. Vervolgens is een discoursanalyse verricht. Hierbij is aandacht voor de wijze waarop mensen in gesprek met elkaar dingen doen met taal. De nadruk lag op de wijze(n) waarop medewerkers zelf praten over hoe zij regeldruk zich voorstellen. Onze resultaten laten zien dat er veel onduidelijk bestaat rond regelgeving en dat veranderingen te snel worden doorgevoerd. Ook de huidige organisatiestructuur wordt ter discussie gesteld.
Original languageDutch
Place of PublicationGroningen
PublisherHanzehogeschool Groningen
Commissioning bodyMinisterie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
Number of pages38
Publication statusPublished - 2014

Keywords

  Cite this

  Klarenbeek, A., Deen, J., Harmelink, M., & Zegwaard, M. (2014). OCW in gesprek met leraren over regeldruk. Groningen: Hanzehogeschool Groningen.
  Klarenbeek, Annette ; Deen, Jeanine ; Harmelink, Maartje ; Zegwaard, Marije. / OCW in gesprek met leraren over regeldruk. Groningen : Hanzehogeschool Groningen, 2014. 38 p.
  @book{99b7aa362aa2438f93eef9e2be822db2,
  title = "OCW in gesprek met leraren over regeldruk",
  abstract = "Regeldruk onder docenten is een zeer actueel thema. Er is een discourse analysis verricht naar de wijze waarop er door docenten hierover gepraat wordt. Data is verzameld door beleidsambtenaren van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap mee te laten lopen met docenten in het onderwijs. Vervolgens is een discoursanalyse verricht. Hierbij is aandacht voor de wijze waarop mensen in gesprek met elkaar dingen doen met taal. De nadruk lag op de wijze(n) waarop medewerkers zelf praten over hoe zij regeldruk zich voorstellen. Onze resultaten laten zien dat er veel onduidelijk bestaat rond regelgeving en dat veranderingen te snel worden doorgevoerd. Ook de huidige organisatiestructuur wordt ter discussie gesteld.",
  keywords = "werkdruk, docenten, discoursanalyse, regeldruk",
  author = "Annette Klarenbeek and Jeanine Deen and Maartje Harmelink and Marije Zegwaard",
  year = "2014",
  language = "Dutch",
  publisher = "Hanzehogeschool Groningen",

  }

  Klarenbeek, A, Deen, J, Harmelink, M & Zegwaard, M 2014, OCW in gesprek met leraren over regeldruk. Hanzehogeschool Groningen, Groningen.

  OCW in gesprek met leraren over regeldruk. / Klarenbeek, Annette; Deen, Jeanine; Harmelink, Maartje; Zegwaard, Marije.

  Groningen : Hanzehogeschool Groningen, 2014. 38 p.

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  TY - BOOK

  T1 - OCW in gesprek met leraren over regeldruk

  AU - Klarenbeek, Annette

  AU - Deen, Jeanine

  AU - Harmelink, Maartje

  AU - Zegwaard, Marije

  PY - 2014

  Y1 - 2014

  N2 - Regeldruk onder docenten is een zeer actueel thema. Er is een discourse analysis verricht naar de wijze waarop er door docenten hierover gepraat wordt. Data is verzameld door beleidsambtenaren van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap mee te laten lopen met docenten in het onderwijs. Vervolgens is een discoursanalyse verricht. Hierbij is aandacht voor de wijze waarop mensen in gesprek met elkaar dingen doen met taal. De nadruk lag op de wijze(n) waarop medewerkers zelf praten over hoe zij regeldruk zich voorstellen. Onze resultaten laten zien dat er veel onduidelijk bestaat rond regelgeving en dat veranderingen te snel worden doorgevoerd. Ook de huidige organisatiestructuur wordt ter discussie gesteld.

  AB - Regeldruk onder docenten is een zeer actueel thema. Er is een discourse analysis verricht naar de wijze waarop er door docenten hierover gepraat wordt. Data is verzameld door beleidsambtenaren van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap mee te laten lopen met docenten in het onderwijs. Vervolgens is een discoursanalyse verricht. Hierbij is aandacht voor de wijze waarop mensen in gesprek met elkaar dingen doen met taal. De nadruk lag op de wijze(n) waarop medewerkers zelf praten over hoe zij regeldruk zich voorstellen. Onze resultaten laten zien dat er veel onduidelijk bestaat rond regelgeving en dat veranderingen te snel worden doorgevoerd. Ook de huidige organisatiestructuur wordt ter discussie gesteld.

  KW - werkdruk

  KW - docenten

  KW - discoursanalyse

  KW - regeldruk

  M3 - Report

  BT - OCW in gesprek met leraren over regeldruk

  PB - Hanzehogeschool Groningen

  CY - Groningen

  ER -

  Klarenbeek A, Deen J, Harmelink M, Zegwaard M. OCW in gesprek met leraren over regeldruk. Groningen: Hanzehogeschool Groningen, 2014. 38 p.