OCW in gesprek met leraren over regeldruk

Annette Klarenbeek, Jeanine Deen, Maartje Harmelink, Marije Zegwaard

Research output: Book/ReportReportProfessional

1 Downloads (Pure)

Abstract

Regeldruk onder docenten is een zeer actueel thema. Er is een discourse analysis verricht naar de wijze waarop er door docenten hierover gepraat wordt. Data is verzameld door beleidsambtenaren van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap mee te laten lopen met docenten in het onderwijs. Vervolgens is een discoursanalyse verricht. Hierbij is aandacht voor de wijze waarop mensen in gesprek met elkaar dingen doen met taal. De nadruk lag op de wijze(n) waarop medewerkers zelf praten over hoe zij regeldruk zich voorstellen. Onze resultaten laten zien dat er veel onduidelijk bestaat rond regelgeving en dat veranderingen te snel worden doorgevoerd. Ook de huidige organisatiestructuur wordt ter discussie gesteld.
Original languageDutch
Place of PublicationGroningen
PublisherHanzehogeschool Groningen
Commissioning bodyMinisterie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
Number of pages38
Publication statusPublished - 2014

Cite this

Klarenbeek, A., Deen, J., Harmelink, M., & Zegwaard, M. (2014). OCW in gesprek met leraren over regeldruk. Groningen: Hanzehogeschool Groningen.
Klarenbeek, Annette ; Deen, Jeanine ; Harmelink, Maartje ; Zegwaard, Marije. / OCW in gesprek met leraren over regeldruk. Groningen : Hanzehogeschool Groningen, 2014. 38 p.
@book{99b7aa362aa2438f93eef9e2be822db2,
title = "OCW in gesprek met leraren over regeldruk",
abstract = "Regeldruk onder docenten is een zeer actueel thema. Er is een discourse analysis verricht naar de wijze waarop er door docenten hierover gepraat wordt. Data is verzameld door beleidsambtenaren van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap mee te laten lopen met docenten in het onderwijs. Vervolgens is een discoursanalyse verricht. Hierbij is aandacht voor de wijze waarop mensen in gesprek met elkaar dingen doen met taal. De nadruk lag op de wijze(n) waarop medewerkers zelf praten over hoe zij regeldruk zich voorstellen. Onze resultaten laten zien dat er veel onduidelijk bestaat rond regelgeving en dat veranderingen te snel worden doorgevoerd. Ook de huidige organisatiestructuur wordt ter discussie gesteld.",
keywords = "werkdruk, docenten, discoursanalyse, regeldruk",
author = "Annette Klarenbeek and Jeanine Deen and Maartje Harmelink and Marije Zegwaard",
year = "2014",
language = "Dutch",
publisher = "Hanzehogeschool Groningen",

}

Klarenbeek, A, Deen, J, Harmelink, M & Zegwaard, M 2014, OCW in gesprek met leraren over regeldruk. Hanzehogeschool Groningen, Groningen.

OCW in gesprek met leraren over regeldruk. / Klarenbeek, Annette; Deen, Jeanine; Harmelink, Maartje; Zegwaard, Marije.

Groningen : Hanzehogeschool Groningen, 2014. 38 p.

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - OCW in gesprek met leraren over regeldruk

AU - Klarenbeek, Annette

AU - Deen, Jeanine

AU - Harmelink, Maartje

AU - Zegwaard, Marije

PY - 2014

Y1 - 2014

N2 - Regeldruk onder docenten is een zeer actueel thema. Er is een discourse analysis verricht naar de wijze waarop er door docenten hierover gepraat wordt. Data is verzameld door beleidsambtenaren van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap mee te laten lopen met docenten in het onderwijs. Vervolgens is een discoursanalyse verricht. Hierbij is aandacht voor de wijze waarop mensen in gesprek met elkaar dingen doen met taal. De nadruk lag op de wijze(n) waarop medewerkers zelf praten over hoe zij regeldruk zich voorstellen. Onze resultaten laten zien dat er veel onduidelijk bestaat rond regelgeving en dat veranderingen te snel worden doorgevoerd. Ook de huidige organisatiestructuur wordt ter discussie gesteld.

AB - Regeldruk onder docenten is een zeer actueel thema. Er is een discourse analysis verricht naar de wijze waarop er door docenten hierover gepraat wordt. Data is verzameld door beleidsambtenaren van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap mee te laten lopen met docenten in het onderwijs. Vervolgens is een discoursanalyse verricht. Hierbij is aandacht voor de wijze waarop mensen in gesprek met elkaar dingen doen met taal. De nadruk lag op de wijze(n) waarop medewerkers zelf praten over hoe zij regeldruk zich voorstellen. Onze resultaten laten zien dat er veel onduidelijk bestaat rond regelgeving en dat veranderingen te snel worden doorgevoerd. Ook de huidige organisatiestructuur wordt ter discussie gesteld.

KW - werkdruk

KW - docenten

KW - discoursanalyse

KW - regeldruk

M3 - Report

BT - OCW in gesprek met leraren over regeldruk

PB - Hanzehogeschool Groningen

CY - Groningen

ER -

Klarenbeek A, Deen J, Harmelink M, Zegwaard M. OCW in gesprek met leraren over regeldruk. Groningen: Hanzehogeschool Groningen, 2014. 38 p.