Netwerken en opleidingsinvesteringen: een empirisch-theoretische verkenning

Harm van Lieshout, Harold van Emst

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterProfessional

32 Downloads (Pure)

Abstract

Van Emst en Van Lieshout onderzoeken in hoofdstuk 10 of en hoe het netwerk als coördinatiemechanisme in een actor-gecentreerde institutionalistische (Scharpf, 1997) benadering van opleidingsinvesteringen is te integreren, en of en hoe zo’n benadering toepasbaar is op concrete netwerkachtige, scholingsgerelateerde
arrangementen in de (noordelijke) arbeidsmarkt. Via desk research is het coördinatiemechanisme ‘netwerk’ in een actor-gecentreerde institutionalistische theoretische benadering van opleidingsinvesteringen onderscheiden van andere coördinatiemechanismen. Dat kader wordt vervolgens toegepast op twee netwerkachtige arrangementen in de noordelijke arbeidsmarkt, die via desk research en enkele interviews zijn geanalyseerd.
Original languageDutch
Title of host publicationCo-makership rond Leven Lang Leren in het hbo
EditorsHarm van Lieshout
PublisherKenniscentrum Arbeid Hanzehogeschool Groningen
Pages214-235
ISBN (Print)978-90-79371-09-9
Publication statusPublished - Jan 2012

Keywords

  Cite this

  van Lieshout, H., & van Emst, H. (2012). Netwerken en opleidingsinvesteringen: een empirisch-theoretische verkenning. In H. van Lieshout (Ed.), Co-makership rond Leven Lang Leren in het hbo (pp. 214-235). Kenniscentrum Arbeid Hanzehogeschool Groningen.
  van Lieshout, Harm ; van Emst, Harold. / Netwerken en opleidingsinvesteringen : een empirisch-theoretische verkenning. Co-makership rond Leven Lang Leren in het hbo. editor / Harm van Lieshout. Kenniscentrum Arbeid Hanzehogeschool Groningen, 2012. pp. 214-235
  @inbook{adce0e894d1c484d871b964babf6badb,
  title = "Netwerken en opleidingsinvesteringen: een empirisch-theoretische verkenning",
  abstract = "Van Emst en Van Lieshout onderzoeken in hoofdstuk 10 of en hoe het netwerk als co{\"o}rdinatiemechanisme in een actor-gecentreerde institutionalistische (Scharpf, 1997) benadering van opleidingsinvesteringen is te integreren, en of en hoe zo’n benadering toepasbaar is op concrete netwerkachtige, scholingsgerelateerdearrangementen in de (noordelijke) arbeidsmarkt. Via desk research is het co{\"o}rdinatiemechanisme ‘netwerk’ in een actor-gecentreerde institutionalistische theoretische benadering van opleidingsinvesteringen onderscheiden van andere co{\"o}rdinatiemechanismen. Dat kader wordt vervolgens toegepast op twee netwerkachtige arrangementen in de noordelijke arbeidsmarkt, die via desk research en enkele interviews zijn geanalyseerd.",
  keywords = "arbeidsmarkt, leven lang leren, netwerken",
  author = "{van Lieshout}, Harm and {van Emst}, Harold",
  year = "2012",
  month = "1",
  language = "Dutch",
  isbn = "978-90-79371-09-9",
  pages = "214--235",
  editor = "{van Lieshout}, Harm",
  booktitle = "Co-makership rond Leven Lang Leren in het hbo",
  publisher = "Kenniscentrum Arbeid Hanzehogeschool Groningen",

  }

  van Lieshout, H & van Emst, H 2012, Netwerken en opleidingsinvesteringen: een empirisch-theoretische verkenning. in H van Lieshout (ed.), Co-makership rond Leven Lang Leren in het hbo. Kenniscentrum Arbeid Hanzehogeschool Groningen, pp. 214-235.

  Netwerken en opleidingsinvesteringen : een empirisch-theoretische verkenning. / van Lieshout, Harm; van Emst, Harold.

  Co-makership rond Leven Lang Leren in het hbo. ed. / Harm van Lieshout. Kenniscentrum Arbeid Hanzehogeschool Groningen, 2012. p. 214-235.

  Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterProfessional

  TY - CHAP

  T1 - Netwerken en opleidingsinvesteringen

  T2 - een empirisch-theoretische verkenning

  AU - van Lieshout, Harm

  AU - van Emst, Harold

  PY - 2012/1

  Y1 - 2012/1

  N2 - Van Emst en Van Lieshout onderzoeken in hoofdstuk 10 of en hoe het netwerk als coördinatiemechanisme in een actor-gecentreerde institutionalistische (Scharpf, 1997) benadering van opleidingsinvesteringen is te integreren, en of en hoe zo’n benadering toepasbaar is op concrete netwerkachtige, scholingsgerelateerdearrangementen in de (noordelijke) arbeidsmarkt. Via desk research is het coördinatiemechanisme ‘netwerk’ in een actor-gecentreerde institutionalistische theoretische benadering van opleidingsinvesteringen onderscheiden van andere coördinatiemechanismen. Dat kader wordt vervolgens toegepast op twee netwerkachtige arrangementen in de noordelijke arbeidsmarkt, die via desk research en enkele interviews zijn geanalyseerd.

  AB - Van Emst en Van Lieshout onderzoeken in hoofdstuk 10 of en hoe het netwerk als coördinatiemechanisme in een actor-gecentreerde institutionalistische (Scharpf, 1997) benadering van opleidingsinvesteringen is te integreren, en of en hoe zo’n benadering toepasbaar is op concrete netwerkachtige, scholingsgerelateerdearrangementen in de (noordelijke) arbeidsmarkt. Via desk research is het coördinatiemechanisme ‘netwerk’ in een actor-gecentreerde institutionalistische theoretische benadering van opleidingsinvesteringen onderscheiden van andere coördinatiemechanismen. Dat kader wordt vervolgens toegepast op twee netwerkachtige arrangementen in de noordelijke arbeidsmarkt, die via desk research en enkele interviews zijn geanalyseerd.

  KW - arbeidsmarkt

  KW - leven lang leren

  KW - netwerken

  M3 - Chapter

  SN - 978-90-79371-09-9

  SP - 214

  EP - 235

  BT - Co-makership rond Leven Lang Leren in het hbo

  A2 - van Lieshout, Harm

  PB - Kenniscentrum Arbeid Hanzehogeschool Groningen

  ER -

  van Lieshout H, van Emst H. Netwerken en opleidingsinvesteringen: een empirisch-theoretische verkenning. In van Lieshout H, editor, Co-makership rond Leven Lang Leren in het hbo. Kenniscentrum Arbeid Hanzehogeschool Groningen. 2012. p. 214-235