Naar een cultuur van excellentie en een ambitieuze studiecultuur: een handreiking

Lammert Tiesinga, Marca Wolfensberger

Research output: Book/ReportReportProfessional

29 Downloads (Pure)

Abstract

De handreiking bevat tal van vragen die te maken hebben met de cultuur van excellentie. Die vragen kunnen confronterend zijn, omdat ze gaan over onszelf en wat we van elkaar verwachten. Ze zijn niet bedoeld om elkaar de maat te nemen en ter verantwoording te roepen. Het is belangrijk om de vragen te bespreken in een veilig klimaat en met een goede gespreksleiding.
De handreiking roept vragen op die niet altijd gemakkelijk te beantwoorden zijn. Het gaat ook niet om het “juiste” antwoord. Het belangrijkste is dat er nieuwe, creatieve ideeën rijzen om de cultuur van excellentie te bevorderen. De handreiking wordt bij voorkeur besproken in een gemengde groep: docenten, teamleiders, medewerkers en studenten.
Original languageDutch
PublisherHanzehogeschool Groningen
Number of pages11
Publication statusPublished - 2011

Keywords

  Cite this

  @book{db3f8fc8b6fe47f786e8dda66236df1c,
  title = "Naar een cultuur van excellentie en een ambitieuze studiecultuur: een handreiking",
  abstract = "De handreiking bevat tal van vragen die te maken hebben met de cultuur van excellentie. Die vragen kunnen confronterend zijn, omdat ze gaan over onszelf en wat we van elkaar verwachten. Ze zijn niet bedoeld om elkaar de maat te nemen en ter verantwoording te roepen. Het is belangrijk om de vragen te bespreken in een veilig klimaat en met een goede gespreksleiding.De handreiking roept vragen op die niet altijd gemakkelijk te beantwoorden zijn. Het gaat ook niet om het “juiste” antwoord. Het belangrijkste is dat er nieuwe, creatieve idee{\"e}n rijzen om de cultuur van excellentie te bevorderen. De handreiking wordt bij voorkeur besproken in een gemengde groep: docenten, teamleiders, medewerkers en studenten.",
  keywords = "hoger onderwijs",
  author = "Lammert Tiesinga and Marca Wolfensberger",
  year = "2011",
  language = "Dutch",
  publisher = "Hanzehogeschool Groningen",

  }

  Naar een cultuur van excellentie en een ambitieuze studiecultuur : een handreiking. / Tiesinga, Lammert; Wolfensberger, Marca.

  Hanzehogeschool Groningen, 2011. 11 p.

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  TY - BOOK

  T1 - Naar een cultuur van excellentie en een ambitieuze studiecultuur

  T2 - een handreiking

  AU - Tiesinga, Lammert

  AU - Wolfensberger, Marca

  PY - 2011

  Y1 - 2011

  N2 - De handreiking bevat tal van vragen die te maken hebben met de cultuur van excellentie. Die vragen kunnen confronterend zijn, omdat ze gaan over onszelf en wat we van elkaar verwachten. Ze zijn niet bedoeld om elkaar de maat te nemen en ter verantwoording te roepen. Het is belangrijk om de vragen te bespreken in een veilig klimaat en met een goede gespreksleiding.De handreiking roept vragen op die niet altijd gemakkelijk te beantwoorden zijn. Het gaat ook niet om het “juiste” antwoord. Het belangrijkste is dat er nieuwe, creatieve ideeën rijzen om de cultuur van excellentie te bevorderen. De handreiking wordt bij voorkeur besproken in een gemengde groep: docenten, teamleiders, medewerkers en studenten.

  AB - De handreiking bevat tal van vragen die te maken hebben met de cultuur van excellentie. Die vragen kunnen confronterend zijn, omdat ze gaan over onszelf en wat we van elkaar verwachten. Ze zijn niet bedoeld om elkaar de maat te nemen en ter verantwoording te roepen. Het is belangrijk om de vragen te bespreken in een veilig klimaat en met een goede gespreksleiding.De handreiking roept vragen op die niet altijd gemakkelijk te beantwoorden zijn. Het gaat ook niet om het “juiste” antwoord. Het belangrijkste is dat er nieuwe, creatieve ideeën rijzen om de cultuur van excellentie te bevorderen. De handreiking wordt bij voorkeur besproken in een gemengde groep: docenten, teamleiders, medewerkers en studenten.

  KW - hoger onderwijs

  M3 - Report

  BT - Naar een cultuur van excellentie en een ambitieuze studiecultuur

  PB - Hanzehogeschool Groningen

  ER -