Motivatie en bewegingsvaardigheden in de gymles, basisschool De Starter, groep 7 en 8

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

In 2013-2014 is er een onderzoek uitgevoerd naar motivatie en bewegingsvaardigheden van kinderen in groep 7 en 8 op 4 basisscholen in Groningen. Na afloop van het onderzoek is voor elke deelnemende school een afrondende onderzoeksrapportage geschreven met de resultaten. Over het algemeen blijkt dat leerlingen zich competent voelen, maar weinig autonomie ervaren. Leerlingen zijn wel intrinsiek gemotiveerd voor de gymles en scoren gemiddeld tot hoog op bewegingsvaardigheden.
Original languageDutch
PublisherHanzehogeschool Groningen
Number of pages16
Publication statusPublished - 2014

Cite this

@book{c4cb96f0525b4883b3833d41d95fdd9e,
title = "Motivatie en bewegingsvaardigheden in de gymles, basisschool De Starter, groep 7 en 8",
abstract = "In 2013-2014 is er een onderzoek uitgevoerd naar motivatie en bewegingsvaardigheden van kinderen in groep 7 en 8 op 4 basisscholen in Groningen. Na afloop van het onderzoek is voor elke deelnemende school een afrondende onderzoeksrapportage geschreven met de resultaten. Over het algemeen blijkt dat leerlingen zich competent voelen, maar weinig autonomie ervaren. Leerlingen zijn wel intrinsiek gemotiveerd voor de gymles en scoren gemiddeld tot hoog op bewegingsvaardigheden.",
keywords = "bewegingsonderwijs, motivatie",
author = "{van Aart}, Ingrid",
year = "2014",
language = "Dutch",
publisher = "Hanzehogeschool Groningen",

}

Motivatie en bewegingsvaardigheden in de gymles, basisschool De Starter, groep 7 en 8. / van Aart, Ingrid.

Hanzehogeschool Groningen, 2014. 16 p.

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Motivatie en bewegingsvaardigheden in de gymles, basisschool De Starter, groep 7 en 8

AU - van Aart, Ingrid

PY - 2014

Y1 - 2014

N2 - In 2013-2014 is er een onderzoek uitgevoerd naar motivatie en bewegingsvaardigheden van kinderen in groep 7 en 8 op 4 basisscholen in Groningen. Na afloop van het onderzoek is voor elke deelnemende school een afrondende onderzoeksrapportage geschreven met de resultaten. Over het algemeen blijkt dat leerlingen zich competent voelen, maar weinig autonomie ervaren. Leerlingen zijn wel intrinsiek gemotiveerd voor de gymles en scoren gemiddeld tot hoog op bewegingsvaardigheden.

AB - In 2013-2014 is er een onderzoek uitgevoerd naar motivatie en bewegingsvaardigheden van kinderen in groep 7 en 8 op 4 basisscholen in Groningen. Na afloop van het onderzoek is voor elke deelnemende school een afrondende onderzoeksrapportage geschreven met de resultaten. Over het algemeen blijkt dat leerlingen zich competent voelen, maar weinig autonomie ervaren. Leerlingen zijn wel intrinsiek gemotiveerd voor de gymles en scoren gemiddeld tot hoog op bewegingsvaardigheden.

KW - bewegingsonderwijs

KW - motivatie

M3 - Report

BT - Motivatie en bewegingsvaardigheden in de gymles, basisschool De Starter, groep 7 en 8

PB - Hanzehogeschool Groningen

ER -