Motivatie en bewegingsvaardigheden in de gymles: Anne Frankschool, groep 7 en 8

Research output: Book/ReportReportProfessional

1 Downloads (Pure)

Abstract

In 2013-2014 is er een onderzoek uitgevoerd naar motivatie en bewegingsvaardigheden van kinderen in groep 7 en 8 op 4 basisscholen in Groningen. Na afloop van het onderzoek is voor elke deelnemende school een afrondende onderzoeksrapportage geschreven met de resultaten. Over het algemeen blijkt dat leerlingen zich competent voelen, maar weinig autonomie ervaren. Leerlingen zijn wel intrinsiek gemotiveerd voor de gymles en scoren gemiddeld tot hoog op bewegingsvaardigheden.
Original languageDutch
PublisherHanzehogeschool Groningen
Number of pages17
Publication statusPublished - Jul 2014

Keywords

  Cite this

  @book{3c5ce06a48d645cfa6f0374fe7cff6e3,
  title = "Motivatie en bewegingsvaardigheden in de gymles: Anne Frankschool, groep 7 en 8",
  abstract = "In 2013-2014 is er een onderzoek uitgevoerd naar motivatie en bewegingsvaardigheden van kinderen in groep 7 en 8 op 4 basisscholen in Groningen. Na afloop van het onderzoek is voor elke deelnemende school een afrondende onderzoeksrapportage geschreven met de resultaten. Over het algemeen blijkt dat leerlingen zich competent voelen, maar weinig autonomie ervaren. Leerlingen zijn wel intrinsiek gemotiveerd voor de gymles en scoren gemiddeld tot hoog op bewegingsvaardigheden.",
  keywords = "bewegingsonderwijs, motivatie",
  author = "{van Aart}, Ingrid",
  year = "2014",
  month = "7",
  language = "Dutch",
  publisher = "Hanzehogeschool Groningen",

  }

  Motivatie en bewegingsvaardigheden in de gymles : Anne Frankschool, groep 7 en 8. / van Aart, Ingrid.

  Hanzehogeschool Groningen, 2014. 17 p.

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  TY - BOOK

  T1 - Motivatie en bewegingsvaardigheden in de gymles

  T2 - Anne Frankschool, groep 7 en 8

  AU - van Aart, Ingrid

  PY - 2014/7

  Y1 - 2014/7

  N2 - In 2013-2014 is er een onderzoek uitgevoerd naar motivatie en bewegingsvaardigheden van kinderen in groep 7 en 8 op 4 basisscholen in Groningen. Na afloop van het onderzoek is voor elke deelnemende school een afrondende onderzoeksrapportage geschreven met de resultaten. Over het algemeen blijkt dat leerlingen zich competent voelen, maar weinig autonomie ervaren. Leerlingen zijn wel intrinsiek gemotiveerd voor de gymles en scoren gemiddeld tot hoog op bewegingsvaardigheden.

  AB - In 2013-2014 is er een onderzoek uitgevoerd naar motivatie en bewegingsvaardigheden van kinderen in groep 7 en 8 op 4 basisscholen in Groningen. Na afloop van het onderzoek is voor elke deelnemende school een afrondende onderzoeksrapportage geschreven met de resultaten. Over het algemeen blijkt dat leerlingen zich competent voelen, maar weinig autonomie ervaren. Leerlingen zijn wel intrinsiek gemotiveerd voor de gymles en scoren gemiddeld tot hoog op bewegingsvaardigheden.

  KW - bewegingsonderwijs

  KW - motivatie

  M3 - Report

  BT - Motivatie en bewegingsvaardigheden in de gymles

  PB - Hanzehogeschool Groningen

  ER -