Monitoring projecten Bewegende stad: nodigt de vernieuwde inrichting uit tot meer bewegen?

Johan de Jong, Hans Slender, Hanneke Verbree, Hiske Wiggers

Research output: Book/ReportReportProfessional

104 Downloads (Pure)

Abstract

‘De stad als sportschool’ illustreert dat de gemeente Groningen stadjers uitnodigt om te sporten en bewegen in de openbare ruimte van Groningen. Van hardlopen in het Noorderplantsoen, skeeleren in het Stadspark tot crossfit trainingen op de Grote Markt, steeds meer mensen sporten in de openbare ruimte.
De nota de ‘Bewegende Stad’ moet Groningen de komende jaren sport- en beweegvriendelijker maken, Groningen zet in op het zichtbaarder en bereikbaarder maken van sportvoorzieningen, waarbij sport en spel een groter onderdeel uitmaken van de openbare ruimte. In het kader van de ‘Bewegende Stad’ zijn er van januari 2015- mei 2016 drie concrete projecten gerealiseerd: a) Outdoor Fitness Reitdiep (outdoor fitness apparaten), b) Hunze- van Starkenborgh (sport- en speelvoorzieningen) en c) Oosterkade (multifunctionele sport- en speelplek). In dit onderzoek staat de monitoring van deze projecten centraal en wordt bekeken in hoeverre de vernieuwde inrichting van de openbare ruimte uitnodigt tot meer bewegen, sporten en spelen. Hierbij zal er gekeken worden in welke mate de voorzieningen worden gebruikt, wie de gebruikers zijn en in welke mate de gebruikers tevreden zijn over de vernieuwde voorzieningen.
Original languageDutch
PublisherHanzehogeschool Groningen
Number of pages10
Publication statusPublished - Sep 2016

Keywords

  Cite this

  @book{65fcd4fdf09047619f7c2d725a159a95,
  title = "Monitoring projecten Bewegende stad: nodigt de vernieuwde inrichting uit tot meer bewegen?",
  abstract = "‘De stad als sportschool’ illustreert dat de gemeente Groningen stadjers uitnodigt om te sporten en bewegen in de openbare ruimte van Groningen. Van hardlopen in het Noorderplantsoen, skeeleren in het Stadspark tot crossfit trainingen op de Grote Markt, steeds meer mensen sporten in de openbare ruimte.De nota de ‘Bewegende Stad’ moet Groningen de komende jaren sport- en beweegvriendelijker maken, Groningen zet in op het zichtbaarder en bereikbaarder maken van sportvoorzieningen, waarbij sport en spel een groter onderdeel uitmaken van de openbare ruimte. In het kader van de ‘Bewegende Stad’ zijn er van januari 2015- mei 2016 drie concrete projecten gerealiseerd: a) Outdoor Fitness Reitdiep (outdoor fitness apparaten), b) Hunze- van Starkenborgh (sport- en speelvoorzieningen) en c) Oosterkade (multifunctionele sport- en speelplek). In dit onderzoek staat de monitoring van deze projecten centraal en wordt bekeken in hoeverre de vernieuwde inrichting van de openbare ruimte uitnodigt tot meer bewegen, sporten en spelen. Hierbij zal er gekeken worden in welke mate de voorzieningen worden gebruikt, wie de gebruikers zijn en in welke mate de gebruikers tevreden zijn over de vernieuwde voorzieningen.",
  keywords = "bewegen (activiteit), openbare ruimte",
  author = "{de Jong}, Johan and Hans Slender and Hanneke Verbree and Hiske Wiggers",
  year = "2016",
  month = "9",
  language = "Dutch",
  publisher = "Hanzehogeschool Groningen",

  }

  Monitoring projecten Bewegende stad : nodigt de vernieuwde inrichting uit tot meer bewegen? / de Jong, Johan; Slender, Hans; Verbree, Hanneke; Wiggers, Hiske.

  Hanzehogeschool Groningen, 2016. 10 p.

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  TY - BOOK

  T1 - Monitoring projecten Bewegende stad

  T2 - nodigt de vernieuwde inrichting uit tot meer bewegen?

  AU - de Jong, Johan

  AU - Slender, Hans

  AU - Verbree, Hanneke

  AU - Wiggers, Hiske

  PY - 2016/9

  Y1 - 2016/9

  N2 - ‘De stad als sportschool’ illustreert dat de gemeente Groningen stadjers uitnodigt om te sporten en bewegen in de openbare ruimte van Groningen. Van hardlopen in het Noorderplantsoen, skeeleren in het Stadspark tot crossfit trainingen op de Grote Markt, steeds meer mensen sporten in de openbare ruimte.De nota de ‘Bewegende Stad’ moet Groningen de komende jaren sport- en beweegvriendelijker maken, Groningen zet in op het zichtbaarder en bereikbaarder maken van sportvoorzieningen, waarbij sport en spel een groter onderdeel uitmaken van de openbare ruimte. In het kader van de ‘Bewegende Stad’ zijn er van januari 2015- mei 2016 drie concrete projecten gerealiseerd: a) Outdoor Fitness Reitdiep (outdoor fitness apparaten), b) Hunze- van Starkenborgh (sport- en speelvoorzieningen) en c) Oosterkade (multifunctionele sport- en speelplek). In dit onderzoek staat de monitoring van deze projecten centraal en wordt bekeken in hoeverre de vernieuwde inrichting van de openbare ruimte uitnodigt tot meer bewegen, sporten en spelen. Hierbij zal er gekeken worden in welke mate de voorzieningen worden gebruikt, wie de gebruikers zijn en in welke mate de gebruikers tevreden zijn over de vernieuwde voorzieningen.

  AB - ‘De stad als sportschool’ illustreert dat de gemeente Groningen stadjers uitnodigt om te sporten en bewegen in de openbare ruimte van Groningen. Van hardlopen in het Noorderplantsoen, skeeleren in het Stadspark tot crossfit trainingen op de Grote Markt, steeds meer mensen sporten in de openbare ruimte.De nota de ‘Bewegende Stad’ moet Groningen de komende jaren sport- en beweegvriendelijker maken, Groningen zet in op het zichtbaarder en bereikbaarder maken van sportvoorzieningen, waarbij sport en spel een groter onderdeel uitmaken van de openbare ruimte. In het kader van de ‘Bewegende Stad’ zijn er van januari 2015- mei 2016 drie concrete projecten gerealiseerd: a) Outdoor Fitness Reitdiep (outdoor fitness apparaten), b) Hunze- van Starkenborgh (sport- en speelvoorzieningen) en c) Oosterkade (multifunctionele sport- en speelplek). In dit onderzoek staat de monitoring van deze projecten centraal en wordt bekeken in hoeverre de vernieuwde inrichting van de openbare ruimte uitnodigt tot meer bewegen, sporten en spelen. Hierbij zal er gekeken worden in welke mate de voorzieningen worden gebruikt, wie de gebruikers zijn en in welke mate de gebruikers tevreden zijn over de vernieuwde voorzieningen.

  KW - bewegen (activiteit)

  KW - openbare ruimte

  M3 - Report

  BT - Monitoring projecten Bewegende stad

  PB - Hanzehogeschool Groningen

  ER -