Missen we de boot? #ClimateHeritageNL en de strijd om duurzaam erfgoed

Maarten Vieveen, Annelies Lely, Gertjan de Boer

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Een energietransitie waar gebouwd, landschappelijk en archeologisch erfgoed niet in wordt meegenomen? Erfgoedprojecten zonder ambitieuze doelen ten aanzien van energie, hitte of waterveiligheid? In plaats van uitzondering op de regel is het vandaag de dag nog te vaak de standaard. Om hier wat aan te doen hebben we de #ClimateHeritageNL-beweging opgezet. We kunnen niet alleen van elkaar leren, maar vandaag al stappen zetten naar een betere toekomst.
Original languageDutch
JournalMMNieuws
Publication statusPublished - 26 Feb 2019

Keywords

  • heritage
  • energy transition

Cite this

@article{85850442bdfc47889fcd96b83c27c9d9,
title = "Missen we de boot?: #ClimateHeritageNL en de strijd om duurzaam erfgoed",
abstract = "Een energietransitie waar gebouwd, landschappelijk en archeologisch erfgoed niet in wordt meegenomen? Erfgoedprojecten zonder ambitieuze doelen ten aanzien van energie, hitte of waterveiligheid? In plaats van uitzondering op de regel is het vandaag de dag nog te vaak de standaard. Om hier wat aan te doen hebben we de #ClimateHeritageNL-beweging opgezet. We kunnen niet alleen van elkaar leren, maar vandaag al stappen zetten naar een betere toekomst.",
keywords = "erfgoed, monumenten, energietransitie, duurzaamheid, heritage, energy transition",
author = "Maarten Vieveen and Annelies Lely and {de Boer}, Gertjan",
year = "2019",
month = "2",
day = "26",
language = "Dutch",
journal = "MMNieuws",
issn = "1566-6247",
publisher = "Bureau Menno Heling",

}

Missen we de boot? #ClimateHeritageNL en de strijd om duurzaam erfgoed. / Vieveen, Maarten; Lely, Annelies; de Boer, Gertjan.

In: MMNieuws, 26.02.2019.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Missen we de boot?

T2 - #ClimateHeritageNL en de strijd om duurzaam erfgoed

AU - Vieveen, Maarten

AU - Lely, Annelies

AU - de Boer, Gertjan

PY - 2019/2/26

Y1 - 2019/2/26

N2 - Een energietransitie waar gebouwd, landschappelijk en archeologisch erfgoed niet in wordt meegenomen? Erfgoedprojecten zonder ambitieuze doelen ten aanzien van energie, hitte of waterveiligheid? In plaats van uitzondering op de regel is het vandaag de dag nog te vaak de standaard. Om hier wat aan te doen hebben we de #ClimateHeritageNL-beweging opgezet. We kunnen niet alleen van elkaar leren, maar vandaag al stappen zetten naar een betere toekomst.

AB - Een energietransitie waar gebouwd, landschappelijk en archeologisch erfgoed niet in wordt meegenomen? Erfgoedprojecten zonder ambitieuze doelen ten aanzien van energie, hitte of waterveiligheid? In plaats van uitzondering op de regel is het vandaag de dag nog te vaak de standaard. Om hier wat aan te doen hebben we de #ClimateHeritageNL-beweging opgezet. We kunnen niet alleen van elkaar leren, maar vandaag al stappen zetten naar een betere toekomst.

KW - erfgoed

KW - monumenten

KW - energietransitie

KW - duurzaamheid

KW - heritage

KW - energy transition

M3 - Article

JO - MMNieuws

JF - MMNieuws

SN - 1566-6247

ER -