Masterclass Marianne Farkas: herstel, vaardigheden en hoop

P.C. van der Ende, Jacomijn Hofstra

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

94 Downloads (Pure)

Abstract

‘Supporting people in their community roles: from skills to hope’, was de titel die prof. dr. Marianne Farkas gaf aan haar Masterclass bij het Lectoraat Rehabilitatie van de Hanzehogeschool Groningen. Marianne Farkas, ScD is al ruim 25 jaar Clinical Professor en hoofd van het Onderzoeks- en Trainingscentrum aan het Sargent College of Health and Rehabilitation Sciences van Boston University (VS) en sinds januari 2011 visiting professor Herstel & Rehabilitatie aan de Hanzehogeschool Groningen. De 45 deelnemers aan de Masterclass op 10 november 2016 waren afkomstig van organisaties in de geestelijke gezondheidszorg van de noordelijke provincies en van de Hanzehogeschool. Marianne nam herstel als uitgangspunt en zij legde accent op het belang voor de ontwikkeling van mensen met psychische aandoeningen om hun cognitieve vaardigheden te trainen. Het laatste onderdeel van de masterclass was het genereren van hoop.
Original languageDutch
Pages (from-to)61-64
JournalParticipatie en herstel
Volume26
Issue number1
Publication statusPublished - 15 Mar 2017

Cite this

@article{d47ef80df0404b7587c7921b20e362ea,
title = "Masterclass Marianne Farkas: herstel, vaardigheden en hoop",
abstract = "‘Supporting people in their community roles: from skills to hope’, was de titel die prof. dr. Marianne Farkas gaf aan haar Masterclass bij het Lectoraat Rehabilitatie van de Hanzehogeschool Groningen. Marianne Farkas, ScD is al ruim 25 jaar Clinical Professor en hoofd van het Onderzoeks- en Trainingscentrum aan het Sargent College of Health and Rehabilitation Sciences van Boston University (VS) en sinds januari 2011 visiting professor Herstel & Rehabilitatie aan de Hanzehogeschool Groningen. De 45 deelnemers aan de Masterclass op 10 november 2016 waren afkomstig van organisaties in de geestelijke gezondheidszorg van de noordelijke provincies en van de Hanzehogeschool. Marianne nam herstel als uitgangspunt en zij legde accent op het belang voor de ontwikkeling van mensen met psychische aandoeningen om hun cognitieve vaardigheden te trainen. Het laatste onderdeel van de masterclass was het genereren van hoop.",
keywords = "rehabilitatie",
author = "{van der Ende}, P.C. and Jacomijn Hofstra",
year = "2017",
month = "3",
day = "15",
language = "Dutch",
volume = "26",
pages = "61--64",
journal = "Participatie en herstel",
issn = "2405-8173",
publisher = "SWP",
number = "1",

}

Masterclass Marianne Farkas: herstel, vaardigheden en hoop. / van der Ende, P.C.; Hofstra, Jacomijn.

In: Participatie en herstel, Vol. 26, No. 1, 15.03.2017, p. 61-64.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Masterclass Marianne Farkas: herstel, vaardigheden en hoop

AU - van der Ende, P.C.

AU - Hofstra, Jacomijn

PY - 2017/3/15

Y1 - 2017/3/15

N2 - ‘Supporting people in their community roles: from skills to hope’, was de titel die prof. dr. Marianne Farkas gaf aan haar Masterclass bij het Lectoraat Rehabilitatie van de Hanzehogeschool Groningen. Marianne Farkas, ScD is al ruim 25 jaar Clinical Professor en hoofd van het Onderzoeks- en Trainingscentrum aan het Sargent College of Health and Rehabilitation Sciences van Boston University (VS) en sinds januari 2011 visiting professor Herstel & Rehabilitatie aan de Hanzehogeschool Groningen. De 45 deelnemers aan de Masterclass op 10 november 2016 waren afkomstig van organisaties in de geestelijke gezondheidszorg van de noordelijke provincies en van de Hanzehogeschool. Marianne nam herstel als uitgangspunt en zij legde accent op het belang voor de ontwikkeling van mensen met psychische aandoeningen om hun cognitieve vaardigheden te trainen. Het laatste onderdeel van de masterclass was het genereren van hoop.

AB - ‘Supporting people in their community roles: from skills to hope’, was de titel die prof. dr. Marianne Farkas gaf aan haar Masterclass bij het Lectoraat Rehabilitatie van de Hanzehogeschool Groningen. Marianne Farkas, ScD is al ruim 25 jaar Clinical Professor en hoofd van het Onderzoeks- en Trainingscentrum aan het Sargent College of Health and Rehabilitation Sciences van Boston University (VS) en sinds januari 2011 visiting professor Herstel & Rehabilitatie aan de Hanzehogeschool Groningen. De 45 deelnemers aan de Masterclass op 10 november 2016 waren afkomstig van organisaties in de geestelijke gezondheidszorg van de noordelijke provincies en van de Hanzehogeschool. Marianne nam herstel als uitgangspunt en zij legde accent op het belang voor de ontwikkeling van mensen met psychische aandoeningen om hun cognitieve vaardigheden te trainen. Het laatste onderdeel van de masterclass was het genereren van hoop.

KW - rehabilitatie

M3 - Article

VL - 26

SP - 61

EP - 64

JO - Participatie en herstel

JF - Participatie en herstel

SN - 2405-8173

IS - 1

ER -