Master Talentontwikkeling en Diversiteit, studiehandleiding opbrengsten

Theresa Kleefsman, Herman Veenker, Marielle van den Hul-Kuijten

Research output: Other contributionOther research output

Abstract

In de master T&D speelt de dynamische systeemtheorie een belangrijke rol. Deze theorie stelt dat ontwikkeling in een dynamisch proces in interacties ontstaat. In optimale interacties ontstaan “talentmomenten”, waarin leraar en leerlingen een hoger niveau van presteren weten te bereiken. Kinderen interacteren met volwassenen, zoals ouders en andere bekenden, maar ook met professionals zoals leraren. De kwaliteit van de interactie wordt vergroot als volwassenen kinderen voldoende uitdagen, vertrouwen hebben in het kind, adequaat steunen en begeleiden en de ruimte creëren voor het kind om zelf op onderzoek uit te gaan. De module Opbrengsten gaat over het beschrijven en meten van leeruitkomsten in het onderwijs zoals dat vorm krijgt volgens de theorieën en methoden uit de modules Interactie en Leeromgeving om vervolgens iets met de verkregen informatie te doen. Je krijgt instrumenten aangereikt om de opbrengsten van je eigen onderwijs te evalueren volgens de visie waarop de Master T&D is gebaseerd. In deze visie ligt bijvoorbeeld besloten dat ieder kind talentvol wordt benaderd; een belangrijk uitvloeisel hiervan is dat je zowel klassenniveau als op leerlingniveau opbrengsten leert te zien en te meten.
Original languageDutch
Media of outputinternal document
PublisherHanzehogeschool Groningen
Number of pages25
Place of PublicationGroningen
Edition2
VolumeVOl 3, module Opbrengsten
ISBN (Print)-
ISBN (Electronic)-
Publication statusPublished - 14 Jul 2017

Cite this

Kleefsman, T., Veenker, H., & van den Hul-Kuijten, M. (2017, Jul 14). Master Talentontwikkeling en Diversiteit, studiehandleiding opbrengsten. (2 ed.) Groningen: Hanzehogeschool Groningen.
Kleefsman, Theresa ; Veenker, Herman ; van den Hul-Kuijten, Marielle. / Master Talentontwikkeling en Diversiteit, studiehandleiding opbrengsten. 2017. Groningen : Hanzehogeschool Groningen. 25 p.
@misc{7a28e872a4594ea78479c6dfe4413616,
title = "Master Talentontwikkeling en Diversiteit, studiehandleiding opbrengsten",
abstract = "In de master T&D speelt de dynamische systeemtheorie een belangrijke rol. Deze theorie stelt dat ontwikkeling in een dynamisch proces in interacties ontstaat. In optimale interacties ontstaan “talentmomenten”, waarin leraar en leerlingen een hoger niveau van presteren weten te bereiken. Kinderen interacteren met volwassenen, zoals ouders en andere bekenden, maar ook met professionals zoals leraren. De kwaliteit van de interactie wordt vergroot als volwassenen kinderen voldoende uitdagen, vertrouwen hebben in het kind, adequaat steunen en begeleiden en de ruimte cre{\"e}ren voor het kind om zelf op onderzoek uit te gaan. De module Opbrengsten gaat over het beschrijven en meten van leeruitkomsten in het onderwijs zoals dat vorm krijgt volgens de theorie{\"e}n en methoden uit de modules Interactie en Leeromgeving om vervolgens iets met de verkregen informatie te doen. Je krijgt instrumenten aangereikt om de opbrengsten van je eigen onderwijs te evalueren volgens de visie waarop de Master T&D is gebaseerd. In deze visie ligt bijvoorbeeld besloten dat ieder kind talentvol wordt benaderd; een belangrijk uitvloeisel hiervan is dat je zowel klassenniveau als op leerlingniveau opbrengsten leert te zien en te meten.",
keywords = "curriculumontwikkeling, hoger onderwijs",
author = "Theresa Kleefsman and Herman Veenker and {van den Hul-Kuijten}, Marielle",
year = "2017",
month = "7",
day = "14",
language = "Dutch",
isbn = "-",
volume = "VOl 3, module Opbrengsten",
publisher = "Hanzehogeschool Groningen",
edition = "2",
type = "Other",

}

Kleefsman, T, Veenker, H & van den Hul-Kuijten, M 2017, Master Talentontwikkeling en Diversiteit, studiehandleiding opbrengsten. Hanzehogeschool Groningen, Groningen.

Master Talentontwikkeling en Diversiteit, studiehandleiding opbrengsten. / Kleefsman, Theresa; Veenker, Herman; van den Hul-Kuijten, Marielle.

25 p. 2 ed. Groningen : Hanzehogeschool Groningen. 2017, Handleiding Mastermodule Opbrengsten.

Research output: Other contributionOther research output

TY - GEN

T1 - Master Talentontwikkeling en Diversiteit, studiehandleiding opbrengsten

AU - Kleefsman, Theresa

AU - Veenker, Herman

AU - van den Hul-Kuijten, Marielle

PY - 2017/7/14

Y1 - 2017/7/14

N2 - In de master T&D speelt de dynamische systeemtheorie een belangrijke rol. Deze theorie stelt dat ontwikkeling in een dynamisch proces in interacties ontstaat. In optimale interacties ontstaan “talentmomenten”, waarin leraar en leerlingen een hoger niveau van presteren weten te bereiken. Kinderen interacteren met volwassenen, zoals ouders en andere bekenden, maar ook met professionals zoals leraren. De kwaliteit van de interactie wordt vergroot als volwassenen kinderen voldoende uitdagen, vertrouwen hebben in het kind, adequaat steunen en begeleiden en de ruimte creëren voor het kind om zelf op onderzoek uit te gaan. De module Opbrengsten gaat over het beschrijven en meten van leeruitkomsten in het onderwijs zoals dat vorm krijgt volgens de theorieën en methoden uit de modules Interactie en Leeromgeving om vervolgens iets met de verkregen informatie te doen. Je krijgt instrumenten aangereikt om de opbrengsten van je eigen onderwijs te evalueren volgens de visie waarop de Master T&D is gebaseerd. In deze visie ligt bijvoorbeeld besloten dat ieder kind talentvol wordt benaderd; een belangrijk uitvloeisel hiervan is dat je zowel klassenniveau als op leerlingniveau opbrengsten leert te zien en te meten.

AB - In de master T&D speelt de dynamische systeemtheorie een belangrijke rol. Deze theorie stelt dat ontwikkeling in een dynamisch proces in interacties ontstaat. In optimale interacties ontstaan “talentmomenten”, waarin leraar en leerlingen een hoger niveau van presteren weten te bereiken. Kinderen interacteren met volwassenen, zoals ouders en andere bekenden, maar ook met professionals zoals leraren. De kwaliteit van de interactie wordt vergroot als volwassenen kinderen voldoende uitdagen, vertrouwen hebben in het kind, adequaat steunen en begeleiden en de ruimte creëren voor het kind om zelf op onderzoek uit te gaan. De module Opbrengsten gaat over het beschrijven en meten van leeruitkomsten in het onderwijs zoals dat vorm krijgt volgens de theorieën en methoden uit de modules Interactie en Leeromgeving om vervolgens iets met de verkregen informatie te doen. Je krijgt instrumenten aangereikt om de opbrengsten van je eigen onderwijs te evalueren volgens de visie waarop de Master T&D is gebaseerd. In deze visie ligt bijvoorbeeld besloten dat ieder kind talentvol wordt benaderd; een belangrijk uitvloeisel hiervan is dat je zowel klassenniveau als op leerlingniveau opbrengsten leert te zien en te meten.

KW - curriculumontwikkeling

KW - hoger onderwijs

M3 - Other contribution

SN - -

VL - VOl 3, module Opbrengsten

PB - Hanzehogeschool Groningen

CY - Groningen

ER -