Maatschappelijk vastgoed uitbesteden? Onderzoeksrapport

Sanne van Dijk, Heleen Koster, Heleen van der Sluis, Karlijn Volgers

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  41 Downloads (Pure)

  Abstract

  In dit rapport is onderzoek gedaan naar het uitbesteden van maatschappelijk vastgoed. Hierbij gaat het om het uitbesteden van het technische beheer.
  Dit onderzoek is gehouden in opdracht van de gemeente Assen. De gemeente Assen is geïnteresseerd in de keuzes die andere gemeenten gemaakt hebben met betrekking tot het uitbesteden. In het verleden is er nog niet veel onderzoek naar uitbesteding van vastgoed gedaan.
  Om toch een duidelijk beeld te krijgen van het proces richting uitbesteden zijn verscheidene gemeenten en experts benaderd. Aanvankelijk richtte dit onderzoek zich enkel op het uitbesteden van het technisch beheer. Tijdens
  het onderzoek zijn er interessantere onderwerpen aan het licht gekomen, die tevens een aanvulling waren op het onderzoek. Daarmee is het oorspronkelijke onderzoeksontwerp uitgebreid.
  Er zijn een aantal gemeenten die hun maatschappelijk vastgoed reeds uitbesteden. Hoe zijn zij tot die keuze gekomen? Welke ervaringen hebben zij op gedaan en waar zijn zij tegenaan gelopen? Het onderzoeksdoel is : ’Een inzicht verkrijgen in de criteria die aan de beslissing voorafgaan om maatschappelijk vastgoed wel of niet uit te besteden’.
  Studentonderzoek in het kader van het thema Leefomgeving.
  Original languageDutch
  PublisherHanze University of Applied Sciences, Groningen - Research Centre for Built Environment – NoorderRuimte
  Commissioning bodyGemeente Assen
  Number of pages38
  Publication statusPublished - 2010

  Keywords

   Cite this

   van Dijk, S., Koster, H., van der Sluis, H., & Volgers, K. (2010). Maatschappelijk vastgoed uitbesteden? Onderzoeksrapport. Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Research Centre for Built Environment – NoorderRuimte.
   van Dijk, Sanne ; Koster, Heleen ; van der Sluis, Heleen ; Volgers, Karlijn. / Maatschappelijk vastgoed uitbesteden? Onderzoeksrapport. Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Research Centre for Built Environment – NoorderRuimte, 2010. 38 p.
   @book{407d4672db594fb4b2c62f029ed32305,
   title = "Maatschappelijk vastgoed uitbesteden? Onderzoeksrapport",
   abstract = "In dit rapport is onderzoek gedaan naar het uitbesteden van maatschappelijk vastgoed. Hierbij gaat het om het uitbesteden van het technische beheer.Dit onderzoek is gehouden in opdracht van de gemeente Assen. De gemeente Assen is ge{\"i}nteresseerd in de keuzes die andere gemeenten gemaakt hebben met betrekking tot het uitbesteden. In het verleden is er nog niet veel onderzoek naar uitbesteding van vastgoed gedaan. Om toch een duidelijk beeld te krijgen van het proces richting uitbesteden zijn verscheidene gemeenten en experts benaderd. Aanvankelijk richtte dit onderzoek zich enkel op het uitbesteden van het technisch beheer. Tijdenshet onderzoek zijn er interessantere onderwerpen aan het licht gekomen, die tevens een aanvulling waren op het onderzoek. Daarmee is het oorspronkelijke onderzoeksontwerp uitgebreid.Er zijn een aantal gemeenten die hun maatschappelijk vastgoed reeds uitbesteden. Hoe zijn zij tot die keuze gekomen? Welke ervaringen hebben zij op gedaan en waar zijn zij tegenaan gelopen? Het onderzoeksdoel is : ’Een inzicht verkrijgen in de criteria die aan de beslissing voorafgaan om maatschappelijk vastgoed wel of niet uit te besteden’. Studentonderzoek in het kader van het thema Leefomgeving.",
   keywords = "gemeenten overheid, maatschappelijk vastgoed, uitbesteding",
   author = "{van Dijk}, Sanne and Heleen Koster and {van der Sluis}, Heleen and Karlijn Volgers",
   year = "2010",
   language = "Dutch",
   publisher = "Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Research Centre for Built Environment – NoorderRuimte",
   address = "Netherlands",

   }

   van Dijk, S, Koster, H, van der Sluis, H & Volgers, K 2010, Maatschappelijk vastgoed uitbesteden? Onderzoeksrapport. Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Research Centre for Built Environment – NoorderRuimte.

   Maatschappelijk vastgoed uitbesteden? Onderzoeksrapport. / van Dijk, Sanne; Koster, Heleen; van der Sluis, Heleen; Volgers, Karlijn.

   Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Research Centre for Built Environment – NoorderRuimte, 2010. 38 p.

   Research output: Book/ReportReportProfessional

   TY - BOOK

   T1 - Maatschappelijk vastgoed uitbesteden? Onderzoeksrapport

   AU - van Dijk, Sanne

   AU - Koster, Heleen

   AU - van der Sluis, Heleen

   AU - Volgers, Karlijn

   PY - 2010

   Y1 - 2010

   N2 - In dit rapport is onderzoek gedaan naar het uitbesteden van maatschappelijk vastgoed. Hierbij gaat het om het uitbesteden van het technische beheer.Dit onderzoek is gehouden in opdracht van de gemeente Assen. De gemeente Assen is geïnteresseerd in de keuzes die andere gemeenten gemaakt hebben met betrekking tot het uitbesteden. In het verleden is er nog niet veel onderzoek naar uitbesteding van vastgoed gedaan. Om toch een duidelijk beeld te krijgen van het proces richting uitbesteden zijn verscheidene gemeenten en experts benaderd. Aanvankelijk richtte dit onderzoek zich enkel op het uitbesteden van het technisch beheer. Tijdenshet onderzoek zijn er interessantere onderwerpen aan het licht gekomen, die tevens een aanvulling waren op het onderzoek. Daarmee is het oorspronkelijke onderzoeksontwerp uitgebreid.Er zijn een aantal gemeenten die hun maatschappelijk vastgoed reeds uitbesteden. Hoe zijn zij tot die keuze gekomen? Welke ervaringen hebben zij op gedaan en waar zijn zij tegenaan gelopen? Het onderzoeksdoel is : ’Een inzicht verkrijgen in de criteria die aan de beslissing voorafgaan om maatschappelijk vastgoed wel of niet uit te besteden’. Studentonderzoek in het kader van het thema Leefomgeving.

   AB - In dit rapport is onderzoek gedaan naar het uitbesteden van maatschappelijk vastgoed. Hierbij gaat het om het uitbesteden van het technische beheer.Dit onderzoek is gehouden in opdracht van de gemeente Assen. De gemeente Assen is geïnteresseerd in de keuzes die andere gemeenten gemaakt hebben met betrekking tot het uitbesteden. In het verleden is er nog niet veel onderzoek naar uitbesteding van vastgoed gedaan. Om toch een duidelijk beeld te krijgen van het proces richting uitbesteden zijn verscheidene gemeenten en experts benaderd. Aanvankelijk richtte dit onderzoek zich enkel op het uitbesteden van het technisch beheer. Tijdenshet onderzoek zijn er interessantere onderwerpen aan het licht gekomen, die tevens een aanvulling waren op het onderzoek. Daarmee is het oorspronkelijke onderzoeksontwerp uitgebreid.Er zijn een aantal gemeenten die hun maatschappelijk vastgoed reeds uitbesteden. Hoe zijn zij tot die keuze gekomen? Welke ervaringen hebben zij op gedaan en waar zijn zij tegenaan gelopen? Het onderzoeksdoel is : ’Een inzicht verkrijgen in de criteria die aan de beslissing voorafgaan om maatschappelijk vastgoed wel of niet uit te besteden’. Studentonderzoek in het kader van het thema Leefomgeving.

   KW - gemeenten overheid

   KW - maatschappelijk vastgoed

   KW - uitbesteding

   M3 - Report

   BT - Maatschappelijk vastgoed uitbesteden? Onderzoeksrapport

   PB - Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Research Centre for Built Environment – NoorderRuimte

   ER -

   van Dijk S, Koster H, van der Sluis H, Volgers K. Maatschappelijk vastgoed uitbesteden? Onderzoeksrapport. Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Research Centre for Built Environment – NoorderRuimte, 2010. 38 p.