Maatschappelijk vastgoed - professionaliseren cultureel vastgoed: nog drie stappen te gaan

Jan Veuger, Eltje de Klerk

  Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterProfessional

  18 Downloads (Pure)

  Abstract

  De herbezinning en vernieuwing van de contemporaine erfgoedzorg wordt zichtbaar in de in deze bundel verzamelde essays. Ze laten een zelfbewuste erfgoedzorg zien die zich niet schikt naar of verzet tegen het onvermijdelijke, maar een hoofdrol wil spelen in het hart van de samenleving. Ze wil zorgen voor de articulatie en praktische vormgeving van duurzaamheid in de meest brede betekenis van het woord, zowel economisch als sociaal. Uit de essays blijkt dat het een nog onvoltooide zoektocht betreft, waarin onderzoek, onderwijs en een sterk engagement met de praktijk een hoofdrol spelen. Positie, ervaring en bereik maken dat het hbo hierin het voortouw kan en wil nemen.
  Original languageDutch
  Title of host publicationDe wijde blik
  Subtitle of host publicationhet snijvlak van ruimtelijke ordening en erfgoed; onderzoek en onderwijs in het HBO. Lectoren aan het woord: essays en interviews
  EditorsMarijke Bovens, Cees-Jan Pen
  PublisherRijksdienst voor het Cultureel Erfgoed
  Pages61-65
  ISBN (Print)9789057992261
  Publication statusPublished - 2014

  Cite this

  Veuger, J., & de Klerk, E. (2014). Maatschappelijk vastgoed - professionaliseren cultureel vastgoed: nog drie stappen te gaan. In M. Bovens, & C-J. Pen (Eds.), De wijde blik: het snijvlak van ruimtelijke ordening en erfgoed; onderzoek en onderwijs in het HBO. Lectoren aan het woord: essays en interviews (pp. 61-65). Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.
  Veuger, Jan ; de Klerk, Eltje. / Maatschappelijk vastgoed - professionaliseren cultureel vastgoed : nog drie stappen te gaan. De wijde blik: het snijvlak van ruimtelijke ordening en erfgoed; onderzoek en onderwijs in het HBO. Lectoren aan het woord: essays en interviews. editor / Marijke Bovens ; Cees-Jan Pen. Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, 2014. pp. 61-65
  @inbook{914ee9d229484e5086c1de77ec57ffb7,
  title = "Maatschappelijk vastgoed - professionaliseren cultureel vastgoed: nog drie stappen te gaan",
  abstract = "De herbezinning en vernieuwing van de contemporaine erfgoedzorg wordt zichtbaar in de in deze bundel verzamelde essays. Ze laten een zelfbewuste erfgoedzorg zien die zich niet schikt naar of verzet tegen het onvermijdelijke, maar een hoofdrol wil spelen in het hart van de samenleving. Ze wil zorgen voor de articulatie en praktische vormgeving van duurzaamheid in de meest brede betekenis van het woord, zowel economisch als sociaal. Uit de essays blijkt dat het een nog onvoltooide zoektocht betreft, waarin onderzoek, onderwijs en een sterk engagement met de praktijk een hoofdrol spelen. Positie, ervaring en bereik maken dat het hbo hierin het voortouw kan en wil nemen.",
  keywords = "ruimtelijke ordening, erfgoed",
  author = "Jan Veuger and {de Klerk}, Eltje",
  year = "2014",
  language = "Dutch",
  isbn = "9789057992261",
  pages = "61--65",
  editor = "Marijke Bovens and Cees-Jan Pen",
  booktitle = "De wijde blik",
  publisher = "Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed",

  }

  Veuger, J & de Klerk, E 2014, Maatschappelijk vastgoed - professionaliseren cultureel vastgoed: nog drie stappen te gaan. in M Bovens & C-J Pen (eds), De wijde blik: het snijvlak van ruimtelijke ordening en erfgoed; onderzoek en onderwijs in het HBO. Lectoren aan het woord: essays en interviews. Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, pp. 61-65.

  Maatschappelijk vastgoed - professionaliseren cultureel vastgoed : nog drie stappen te gaan. / Veuger, Jan; de Klerk, Eltje.

  De wijde blik: het snijvlak van ruimtelijke ordening en erfgoed; onderzoek en onderwijs in het HBO. Lectoren aan het woord: essays en interviews. ed. / Marijke Bovens; Cees-Jan Pen. Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, 2014. p. 61-65.

  Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterProfessional

  TY - CHAP

  T1 - Maatschappelijk vastgoed - professionaliseren cultureel vastgoed

  T2 - nog drie stappen te gaan

  AU - Veuger, Jan

  AU - de Klerk, Eltje

  PY - 2014

  Y1 - 2014

  N2 - De herbezinning en vernieuwing van de contemporaine erfgoedzorg wordt zichtbaar in de in deze bundel verzamelde essays. Ze laten een zelfbewuste erfgoedzorg zien die zich niet schikt naar of verzet tegen het onvermijdelijke, maar een hoofdrol wil spelen in het hart van de samenleving. Ze wil zorgen voor de articulatie en praktische vormgeving van duurzaamheid in de meest brede betekenis van het woord, zowel economisch als sociaal. Uit de essays blijkt dat het een nog onvoltooide zoektocht betreft, waarin onderzoek, onderwijs en een sterk engagement met de praktijk een hoofdrol spelen. Positie, ervaring en bereik maken dat het hbo hierin het voortouw kan en wil nemen.

  AB - De herbezinning en vernieuwing van de contemporaine erfgoedzorg wordt zichtbaar in de in deze bundel verzamelde essays. Ze laten een zelfbewuste erfgoedzorg zien die zich niet schikt naar of verzet tegen het onvermijdelijke, maar een hoofdrol wil spelen in het hart van de samenleving. Ze wil zorgen voor de articulatie en praktische vormgeving van duurzaamheid in de meest brede betekenis van het woord, zowel economisch als sociaal. Uit de essays blijkt dat het een nog onvoltooide zoektocht betreft, waarin onderzoek, onderwijs en een sterk engagement met de praktijk een hoofdrol spelen. Positie, ervaring en bereik maken dat het hbo hierin het voortouw kan en wil nemen.

  KW - ruimtelijke ordening

  KW - erfgoed

  M3 - Chapter

  SN - 9789057992261

  SP - 61

  EP - 65

  BT - De wijde blik

  A2 - Bovens, Marijke

  A2 - Pen, Cees-Jan

  PB - Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

  ER -

  Veuger J, de Klerk E. Maatschappelijk vastgoed - professionaliseren cultureel vastgoed: nog drie stappen te gaan. In Bovens M, Pen C-J, editors, De wijde blik: het snijvlak van ruimtelijke ordening en erfgoed; onderzoek en onderwijs in het HBO. Lectoren aan het woord: essays en interviews. Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. 2014. p. 61-65