Maatschappelijk draagvlak voor biovergisters: de casussen Coevorden en Foxhol

Carina Wiekens, Maartje Harmelink, Jildert Beeksma, Leo Heijne, Annette Klarenbeek, P. Poelarends

Research output: Contribution to conferencePosterOther research output

58 Downloads (Pure)

Abstract

Biogas maakt deel uit van de transitie naar duurzame energie, maar is er maatschappelijk draagvlak voor? Het draagvlak voor twee biovergisters in Noord-Nederland is onderzocht.
Uit het onderzoek blijkt dat de inhoudelijke discussie over de wenselijkheid van biovergisters niet op gang gekomen is. Vanwege de ambitieuze plannen die (Noord-) Nederland heeft, is het belangrijk dat het publieke debat alsnog op gang komt. Meer partijen (bv. deskundigen en de milieubeweging) zouden bovendien deel moeten nemen aan het debat.
Original languageDutch
Number of pages1
Publication statusPublished - 2016

Keywords

  Cite this

  Wiekens, C., Harmelink, M., Beeksma, J., Heijne, L., Klarenbeek, A., & Poelarends, P. (2016). Maatschappelijk draagvlak voor biovergisters: de casussen Coevorden en Foxhol.
  Wiekens, Carina ; Harmelink, Maartje ; Beeksma, Jildert ; Heijne, Leo ; Klarenbeek, Annette ; Poelarends, P. / Maatschappelijk draagvlak voor biovergisters : de casussen Coevorden en Foxhol. 1 p.
  @conference{c2106131f823410384eb41ced41fa68b,
  title = "Maatschappelijk draagvlak voor biovergisters: de casussen Coevorden en Foxhol",
  abstract = "Biogas maakt deel uit van de transitie naar duurzame energie, maar is er maatschappelijk draagvlak voor? Het draagvlak voor twee biovergisters in Noord-Nederland is onderzocht. Uit het onderzoek blijkt dat de inhoudelijke discussie over de wenselijkheid van biovergisters niet op gang gekomen is. Vanwege de ambitieuze plannen die (Noord-) Nederland heeft, is het belangrijk dat het publieke debat alsnog op gang komt. Meer partijen (bv. deskundigen en de milieubeweging) zouden bovendien deel moeten nemen aan het debat.",
  keywords = "biovergisters, maatschappelijk draagvlak, duurzaamheid",
  author = "Carina Wiekens and Maartje Harmelink and Jildert Beeksma and Leo Heijne and Annette Klarenbeek and P. Poelarends",
  year = "2016",
  language = "Dutch",

  }

  Wiekens, C, Harmelink, M, Beeksma, J, Heijne, L, Klarenbeek, A & Poelarends, P 2016, 'Maatschappelijk draagvlak voor biovergisters: de casussen Coevorden en Foxhol'.

  Maatschappelijk draagvlak voor biovergisters : de casussen Coevorden en Foxhol. / Wiekens, Carina; Harmelink, Maartje; Beeksma, Jildert; Heijne, Leo; Klarenbeek, Annette; Poelarends, P.

  2016.

  Research output: Contribution to conferencePosterOther research output

  TY - CONF

  T1 - Maatschappelijk draagvlak voor biovergisters

  T2 - de casussen Coevorden en Foxhol

  AU - Wiekens, Carina

  AU - Harmelink, Maartje

  AU - Beeksma, Jildert

  AU - Heijne, Leo

  AU - Klarenbeek, Annette

  AU - Poelarends, P.

  PY - 2016

  Y1 - 2016

  N2 - Biogas maakt deel uit van de transitie naar duurzame energie, maar is er maatschappelijk draagvlak voor? Het draagvlak voor twee biovergisters in Noord-Nederland is onderzocht. Uit het onderzoek blijkt dat de inhoudelijke discussie over de wenselijkheid van biovergisters niet op gang gekomen is. Vanwege de ambitieuze plannen die (Noord-) Nederland heeft, is het belangrijk dat het publieke debat alsnog op gang komt. Meer partijen (bv. deskundigen en de milieubeweging) zouden bovendien deel moeten nemen aan het debat.

  AB - Biogas maakt deel uit van de transitie naar duurzame energie, maar is er maatschappelijk draagvlak voor? Het draagvlak voor twee biovergisters in Noord-Nederland is onderzocht. Uit het onderzoek blijkt dat de inhoudelijke discussie over de wenselijkheid van biovergisters niet op gang gekomen is. Vanwege de ambitieuze plannen die (Noord-) Nederland heeft, is het belangrijk dat het publieke debat alsnog op gang komt. Meer partijen (bv. deskundigen en de milieubeweging) zouden bovendien deel moeten nemen aan het debat.

  KW - biovergisters

  KW - maatschappelijk draagvlak

  KW - duurzaamheid

  M3 - Poster

  ER -