Maatschappelijk draagvlak voor biovergisters: de casussen Coevorden en Foxhol

Carina Wiekens, Maartje Harmelink, Jildert Beeksma, Leo Heijne, Annette Klarenbeek, P. Poelarends

Research output: Contribution to conferencePosterOther research output

61 Downloads (Pure)

Abstract

Biogas maakt deel uit van de transitie naar duurzame energie, maar is er maatschappelijk draagvlak voor? Het draagvlak voor twee biovergisters in Noord-Nederland is onderzocht.
Uit het onderzoek blijkt dat de inhoudelijke discussie over de wenselijkheid van biovergisters niet op gang gekomen is. Vanwege de ambitieuze plannen die (Noord-) Nederland heeft, is het belangrijk dat het publieke debat alsnog op gang komt. Meer partijen (bv. deskundigen en de milieubeweging) zouden bovendien deel moeten nemen aan het debat.
Original languageDutch
Number of pages1
Publication statusPublished - 2016

Cite this

Wiekens, C., Harmelink, M., Beeksma, J., Heijne, L., Klarenbeek, A., & Poelarends, P. (2016). Maatschappelijk draagvlak voor biovergisters: de casussen Coevorden en Foxhol.
Wiekens, Carina ; Harmelink, Maartje ; Beeksma, Jildert ; Heijne, Leo ; Klarenbeek, Annette ; Poelarends, P. / Maatschappelijk draagvlak voor biovergisters : de casussen Coevorden en Foxhol. 1 p.
@conference{c2106131f823410384eb41ced41fa68b,
title = "Maatschappelijk draagvlak voor biovergisters: de casussen Coevorden en Foxhol",
abstract = "Biogas maakt deel uit van de transitie naar duurzame energie, maar is er maatschappelijk draagvlak voor? Het draagvlak voor twee biovergisters in Noord-Nederland is onderzocht. Uit het onderzoek blijkt dat de inhoudelijke discussie over de wenselijkheid van biovergisters niet op gang gekomen is. Vanwege de ambitieuze plannen die (Noord-) Nederland heeft, is het belangrijk dat het publieke debat alsnog op gang komt. Meer partijen (bv. deskundigen en de milieubeweging) zouden bovendien deel moeten nemen aan het debat.",
keywords = "biovergisters, maatschappelijk draagvlak, duurzaamheid",
author = "Carina Wiekens and Maartje Harmelink and Jildert Beeksma and Leo Heijne and Annette Klarenbeek and P. Poelarends",
year = "2016",
language = "Dutch",

}

Wiekens, C, Harmelink, M, Beeksma, J, Heijne, L, Klarenbeek, A & Poelarends, P 2016, 'Maatschappelijk draagvlak voor biovergisters: de casussen Coevorden en Foxhol'.

Maatschappelijk draagvlak voor biovergisters : de casussen Coevorden en Foxhol. / Wiekens, Carina; Harmelink, Maartje; Beeksma, Jildert; Heijne, Leo; Klarenbeek, Annette; Poelarends, P.

2016.

Research output: Contribution to conferencePosterOther research output

TY - CONF

T1 - Maatschappelijk draagvlak voor biovergisters

T2 - de casussen Coevorden en Foxhol

AU - Wiekens, Carina

AU - Harmelink, Maartje

AU - Beeksma, Jildert

AU - Heijne, Leo

AU - Klarenbeek, Annette

AU - Poelarends, P.

PY - 2016

Y1 - 2016

N2 - Biogas maakt deel uit van de transitie naar duurzame energie, maar is er maatschappelijk draagvlak voor? Het draagvlak voor twee biovergisters in Noord-Nederland is onderzocht. Uit het onderzoek blijkt dat de inhoudelijke discussie over de wenselijkheid van biovergisters niet op gang gekomen is. Vanwege de ambitieuze plannen die (Noord-) Nederland heeft, is het belangrijk dat het publieke debat alsnog op gang komt. Meer partijen (bv. deskundigen en de milieubeweging) zouden bovendien deel moeten nemen aan het debat.

AB - Biogas maakt deel uit van de transitie naar duurzame energie, maar is er maatschappelijk draagvlak voor? Het draagvlak voor twee biovergisters in Noord-Nederland is onderzocht. Uit het onderzoek blijkt dat de inhoudelijke discussie over de wenselijkheid van biovergisters niet op gang gekomen is. Vanwege de ambitieuze plannen die (Noord-) Nederland heeft, is het belangrijk dat het publieke debat alsnog op gang komt. Meer partijen (bv. deskundigen en de milieubeweging) zouden bovendien deel moeten nemen aan het debat.

KW - biovergisters

KW - maatschappelijk draagvlak

KW - duurzaamheid

M3 - Poster

ER -