Literatuurstudie uitgebreid onderwijs

Research output: Book/ReportReportProfessional

24 Downloads (Pure)

Abstract

De literatuurstudie maakt duidelijk dat verreweg het meeste onderzoek op het gebied van uitgebreid onderwijs in de VS wordt uitgevoerd. In Nederland is er nog geen stevige onderzoeksmatige onderbouwing van de effecten van verlengde onderwijstijd. De bestudeerde bronnen laten zien dat er verschillende bewijzen zijn dat naschoolse programma’s effectief zijn voor schoolprestaties, sociale vaardigheden en het tegengaan van delinquent gedrag. Ook kinderen uit kansarme gezinnen lijken baat te hebben bij het naschoolse aanbod. De positieve resultaten zijn in veel gevallen echter matig of doen zich alleen onder bepaalde specifieke randvoorwaarden voor.
Original languageDutch
PublisherHanzehogeschool Groningen
Commissioning bodyOnderwijsraad
Number of pages18
Publication statusPublished - 2010

Keywords

  Cite this

  Kassenberg, A. (2010). Literatuurstudie uitgebreid onderwijs. Hanzehogeschool Groningen.
  Kassenberg, Annelies. / Literatuurstudie uitgebreid onderwijs. Hanzehogeschool Groningen, 2010. 18 p.
  @book{37945192588b4452b8c0bc6ca2af9e13,
  title = "Literatuurstudie uitgebreid onderwijs",
  abstract = "De literatuurstudie maakt duidelijk dat verreweg het meeste onderzoek op het gebied van uitgebreid onderwijs in de VS wordt uitgevoerd. In Nederland is er nog geen stevige onderzoeksmatige onderbouwing van de effecten van verlengde onderwijstijd. De bestudeerde bronnen laten zien dat er verschillende bewijzen zijn dat naschoolse programma’s effectief zijn voor schoolprestaties, sociale vaardigheden en het tegengaan van delinquent gedrag. Ook kinderen uit kansarme gezinnen lijken baat te hebben bij het naschoolse aanbod. De positieve resultaten zijn in veel gevallen echter matig of doen zich alleen onder bepaalde specifieke randvoorwaarden voor.",
  keywords = "naschoolse activiteiten",
  author = "Annelies Kassenberg",
  year = "2010",
  language = "Dutch",
  publisher = "Hanzehogeschool Groningen",

  }

  Kassenberg, A 2010, Literatuurstudie uitgebreid onderwijs. Hanzehogeschool Groningen.

  Literatuurstudie uitgebreid onderwijs. / Kassenberg, Annelies.

  Hanzehogeschool Groningen, 2010. 18 p.

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  TY - BOOK

  T1 - Literatuurstudie uitgebreid onderwijs

  AU - Kassenberg, Annelies

  PY - 2010

  Y1 - 2010

  N2 - De literatuurstudie maakt duidelijk dat verreweg het meeste onderzoek op het gebied van uitgebreid onderwijs in de VS wordt uitgevoerd. In Nederland is er nog geen stevige onderzoeksmatige onderbouwing van de effecten van verlengde onderwijstijd. De bestudeerde bronnen laten zien dat er verschillende bewijzen zijn dat naschoolse programma’s effectief zijn voor schoolprestaties, sociale vaardigheden en het tegengaan van delinquent gedrag. Ook kinderen uit kansarme gezinnen lijken baat te hebben bij het naschoolse aanbod. De positieve resultaten zijn in veel gevallen echter matig of doen zich alleen onder bepaalde specifieke randvoorwaarden voor.

  AB - De literatuurstudie maakt duidelijk dat verreweg het meeste onderzoek op het gebied van uitgebreid onderwijs in de VS wordt uitgevoerd. In Nederland is er nog geen stevige onderzoeksmatige onderbouwing van de effecten van verlengde onderwijstijd. De bestudeerde bronnen laten zien dat er verschillende bewijzen zijn dat naschoolse programma’s effectief zijn voor schoolprestaties, sociale vaardigheden en het tegengaan van delinquent gedrag. Ook kinderen uit kansarme gezinnen lijken baat te hebben bij het naschoolse aanbod. De positieve resultaten zijn in veel gevallen echter matig of doen zich alleen onder bepaalde specifieke randvoorwaarden voor.

  KW - naschoolse activiteiten

  M3 - Report

  BT - Literatuurstudie uitgebreid onderwijs

  PB - Hanzehogeschool Groningen

  ER -

  Kassenberg A. Literatuurstudie uitgebreid onderwijs. Hanzehogeschool Groningen, 2010. 18 p.