Literatuurstudie duurzame inzetbaarheid

Christhy Fels, Rosalie Rodijk, Esther Storteboom, Chantal van de Wolfshaar

Research output: Book/ReportReportProfessional

1 Downloads (Pure)

Abstract

Tegenwoordig ontstaat er steeds meer belangstelling voor de duurzame inzetbaarheid van werknemers doordat de Nederlandse bevolking aan het vergrijzen is. Deze vergrijzing heeft tot gevolg dat steeds meer werknemers op leeftijd zijn en dat de werkende bevolking de zorglast van de groeiende groep ouderen moet dragen. Door middel van literatuuronderzoek is gezocht naar het vergroten van de duurzame inzetbaarheid in relatie tot de inzet van sensortechnologie. Gebleken is dat in dit verband weinig onderzoek is verricht. De huidige manier om duurzame inzetbaarheid te vergroten bestaat uit het opnemen van afspraken in het CAO. Over captology (het beïnvloeden van gedrag met behulp van technologie) wordt weinig geschreven in de context van duurzame inzetbaarheid. Om meer zicht te krijgen in de mogelijke rol van captology in de duurzame inzetbaarheid, moet meer onderzoek gedaan worden.
Original languageDutch
PublisherHanzehogeschool Groningen
Number of pages19
Publication statusPublished - Jul 2014

Keywords

  Cite this

  Fels, C., Rodijk, R., Storteboom, E., & van de Wolfshaar, C. (2014). Literatuurstudie duurzame inzetbaarheid. Hanzehogeschool Groningen.
  Fels, Christhy ; Rodijk, Rosalie ; Storteboom, Esther ; van de Wolfshaar, Chantal . / Literatuurstudie duurzame inzetbaarheid. Hanzehogeschool Groningen, 2014. 19 p.
  @book{20db6a01592d457f83bb0f1ee32af074,
  title = "Literatuurstudie duurzame inzetbaarheid",
  abstract = "Tegenwoordig ontstaat er steeds meer belangstelling voor de duurzame inzetbaarheid van werknemers doordat de Nederlandse bevolking aan het vergrijzen is. Deze vergrijzing heeft tot gevolg dat steeds meer werknemers op leeftijd zijn en dat de werkende bevolking de zorglast van de groeiende groep ouderen moet dragen. Door middel van literatuuronderzoek is gezocht naar het vergroten van de duurzame inzetbaarheid in relatie tot de inzet van sensortechnologie. Gebleken is dat in dit verband weinig onderzoek is verricht. De huidige manier om duurzame inzetbaarheid te vergroten bestaat uit het opnemen van afspraken in het CAO. Over captology (het be{\"i}nvloeden van gedrag met behulp van technologie) wordt weinig geschreven in de context van duurzame inzetbaarheid. Om meer zicht te krijgen in de mogelijke rol van captology in de duurzame inzetbaarheid, moet meer onderzoek gedaan worden.",
  keywords = "arbeidsparticipatie, duurzaamheid, sensortechnologie",
  author = "Christhy Fels and Rosalie Rodijk and Esther Storteboom and {van de Wolfshaar}, Chantal",
  year = "2014",
  month = "7",
  language = "Dutch",
  publisher = "Hanzehogeschool Groningen",

  }

  Fels, C, Rodijk, R, Storteboom, E & van de Wolfshaar, C 2014, Literatuurstudie duurzame inzetbaarheid. Hanzehogeschool Groningen.

  Literatuurstudie duurzame inzetbaarheid. / Fels, Christhy; Rodijk, Rosalie; Storteboom, Esther; van de Wolfshaar, Chantal .

  Hanzehogeschool Groningen, 2014. 19 p.

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  TY - BOOK

  T1 - Literatuurstudie duurzame inzetbaarheid

  AU - Fels, Christhy

  AU - Rodijk, Rosalie

  AU - Storteboom, Esther

  AU - van de Wolfshaar, Chantal

  PY - 2014/7

  Y1 - 2014/7

  N2 - Tegenwoordig ontstaat er steeds meer belangstelling voor de duurzame inzetbaarheid van werknemers doordat de Nederlandse bevolking aan het vergrijzen is. Deze vergrijzing heeft tot gevolg dat steeds meer werknemers op leeftijd zijn en dat de werkende bevolking de zorglast van de groeiende groep ouderen moet dragen. Door middel van literatuuronderzoek is gezocht naar het vergroten van de duurzame inzetbaarheid in relatie tot de inzet van sensortechnologie. Gebleken is dat in dit verband weinig onderzoek is verricht. De huidige manier om duurzame inzetbaarheid te vergroten bestaat uit het opnemen van afspraken in het CAO. Over captology (het beïnvloeden van gedrag met behulp van technologie) wordt weinig geschreven in de context van duurzame inzetbaarheid. Om meer zicht te krijgen in de mogelijke rol van captology in de duurzame inzetbaarheid, moet meer onderzoek gedaan worden.

  AB - Tegenwoordig ontstaat er steeds meer belangstelling voor de duurzame inzetbaarheid van werknemers doordat de Nederlandse bevolking aan het vergrijzen is. Deze vergrijzing heeft tot gevolg dat steeds meer werknemers op leeftijd zijn en dat de werkende bevolking de zorglast van de groeiende groep ouderen moet dragen. Door middel van literatuuronderzoek is gezocht naar het vergroten van de duurzame inzetbaarheid in relatie tot de inzet van sensortechnologie. Gebleken is dat in dit verband weinig onderzoek is verricht. De huidige manier om duurzame inzetbaarheid te vergroten bestaat uit het opnemen van afspraken in het CAO. Over captology (het beïnvloeden van gedrag met behulp van technologie) wordt weinig geschreven in de context van duurzame inzetbaarheid. Om meer zicht te krijgen in de mogelijke rol van captology in de duurzame inzetbaarheid, moet meer onderzoek gedaan worden.

  KW - arbeidsparticipatie

  KW - duurzaamheid

  KW - sensortechnologie

  M3 - Report

  BT - Literatuurstudie duurzame inzetbaarheid

  PB - Hanzehogeschool Groningen

  ER -

  Fels C, Rodijk R, Storteboom E, van de Wolfshaar C. Literatuurstudie duurzame inzetbaarheid. Hanzehogeschool Groningen, 2014. 19 p.