Leren musiceren als sociale praktijk

Research output: Contribution to journalArticleAcademicpeer-review

36 Downloads (Pure)

Abstract

Article (in Dutch) discussing on the basis of narrative interviews with active musicians how learning to play music can be seen as a form of social practice, and which elements are important in that practice.
Original languageDutch
Pages (from-to)56-71
JournalCultuur + educatie
Volume30
Publication statusPublished - 2011

Cite this

@article{d58476dd01224925b544408dc0d6c67f,
title = "Leren musiceren als sociale praktijk",
abstract = "Leren is niet alleen een psychologisch proces, maar ook een tijd- en plaatsgebondenproces. Om zicht te krijgen op dit proces zijn kwalitatieve onderzoeksmethodes nodig, betoogt Evert Bisschop Boele. In dit artikel laat hij zien wat het narratief biografisch interview als onderzoeksinstrument ons vertelt over het leren musiceren. Zijn conclusie is dat de scheidslijnen tussen formeel en informeel leren minder hard zijn dan gedacht en dat het zinvoller is te denken in termen van een meervoudig continu{\"u}m.",
keywords = "muziekonderwijs",
author = "{Bisschop Boele}, Evert",
year = "2011",
language = "Dutch",
volume = "30",
pages = "56--71",
journal = "Cultuur + educatie",
issn = "1879-8837",
publisher = "LKCA",

}

Leren musiceren als sociale praktijk. / Bisschop Boele, Evert.

In: Cultuur + educatie, Vol. 30, 2011, p. 56-71.

Research output: Contribution to journalArticleAcademicpeer-review

TY - JOUR

T1 - Leren musiceren als sociale praktijk

AU - Bisschop Boele, Evert

PY - 2011

Y1 - 2011

N2 - Leren is niet alleen een psychologisch proces, maar ook een tijd- en plaatsgebondenproces. Om zicht te krijgen op dit proces zijn kwalitatieve onderzoeksmethodes nodig, betoogt Evert Bisschop Boele. In dit artikel laat hij zien wat het narratief biografisch interview als onderzoeksinstrument ons vertelt over het leren musiceren. Zijn conclusie is dat de scheidslijnen tussen formeel en informeel leren minder hard zijn dan gedacht en dat het zinvoller is te denken in termen van een meervoudig continuüm.

AB - Leren is niet alleen een psychologisch proces, maar ook een tijd- en plaatsgebondenproces. Om zicht te krijgen op dit proces zijn kwalitatieve onderzoeksmethodes nodig, betoogt Evert Bisschop Boele. In dit artikel laat hij zien wat het narratief biografisch interview als onderzoeksinstrument ons vertelt over het leren musiceren. Zijn conclusie is dat de scheidslijnen tussen formeel en informeel leren minder hard zijn dan gedacht en dat het zinvoller is te denken in termen van een meervoudig continuüm.

KW - muziekonderwijs

M3 - Article

VL - 30

SP - 56

EP - 71

JO - Cultuur + educatie

JF - Cultuur + educatie

SN - 1879-8837

ER -