Leren musiceren als sociale praktijk

Research output: Contribution to journalArticleAcademicpeer-review

31 Downloads (Pure)

Abstract

Article (in Dutch) discussing on the basis of narrative interviews with active musicians how learning to play music can be seen as a form of social practice, and which elements are important in that practice.
Original languageDutch
Pages (from-to)56-71
JournalCultuur + educatie
Volume30
Publication statusPublished - 2011

Keywords

  Cite this

  @article{d58476dd01224925b544408dc0d6c67f,
  title = "Leren musiceren als sociale praktijk",
  abstract = "Leren is niet alleen een psychologisch proces, maar ook een tijd- en plaatsgebondenproces. Om zicht te krijgen op dit proces zijn kwalitatieve onderzoeksmethodes nodig, betoogt Evert Bisschop Boele. In dit artikel laat hij zien wat het narratief biografisch interview als onderzoeksinstrument ons vertelt over het leren musiceren. Zijn conclusie is dat de scheidslijnen tussen formeel en informeel leren minder hard zijn dan gedacht en dat het zinvoller is te denken in termen van een meervoudig continu{\"u}m.",
  keywords = "muziekonderwijs",
  author = "{Bisschop Boele}, Evert",
  year = "2011",
  language = "Dutch",
  volume = "30",
  pages = "56--71",
  journal = "Cultuur + educatie",
  issn = "1879-8837",
  publisher = "LKCA",

  }

  Leren musiceren als sociale praktijk. / Bisschop Boele, Evert.

  In: Cultuur + educatie, Vol. 30, 2011, p. 56-71.

  Research output: Contribution to journalArticleAcademicpeer-review

  TY - JOUR

  T1 - Leren musiceren als sociale praktijk

  AU - Bisschop Boele, Evert

  PY - 2011

  Y1 - 2011

  N2 - Leren is niet alleen een psychologisch proces, maar ook een tijd- en plaatsgebondenproces. Om zicht te krijgen op dit proces zijn kwalitatieve onderzoeksmethodes nodig, betoogt Evert Bisschop Boele. In dit artikel laat hij zien wat het narratief biografisch interview als onderzoeksinstrument ons vertelt over het leren musiceren. Zijn conclusie is dat de scheidslijnen tussen formeel en informeel leren minder hard zijn dan gedacht en dat het zinvoller is te denken in termen van een meervoudig continuüm.

  AB - Leren is niet alleen een psychologisch proces, maar ook een tijd- en plaatsgebondenproces. Om zicht te krijgen op dit proces zijn kwalitatieve onderzoeksmethodes nodig, betoogt Evert Bisschop Boele. In dit artikel laat hij zien wat het narratief biografisch interview als onderzoeksinstrument ons vertelt over het leren musiceren. Zijn conclusie is dat de scheidslijnen tussen formeel en informeel leren minder hard zijn dan gedacht en dat het zinvoller is te denken in termen van een meervoudig continuüm.

  KW - muziekonderwijs

  M3 - Article

  VL - 30

  SP - 56

  EP - 71

  JO - Cultuur + educatie

  JF - Cultuur + educatie

  SN - 1879-8837

  ER -