Leerlijn praktijkgericht onderzoek: Naar nieuwsgierige leerkrachten

Herman Veenker, Annelies Kassenberg, Frank Assies, Dorien Petri

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

De leerlijn Praktijkonderzoek is gericht op de verwerving van onderzoekscompetenties. Deze competenties hebben betrekking op diverse gebieden, zoals afbeelding 1 laat zien. In de leerlijn streven we ernaar je in al deze componenten te ontwikkelen. Dit zie je terug in de inrichting van de colleges, omdat alle componenten uit figuur 1 hierin terugkeren. Hiermee willen we jouw nieuwsgierigheid wekken en je leren hoe je deze nieuwsgierigheid kan vertalen naar praktijkonderzoek in je huidige en toekomstige onderwijspraktijk. De leerlijn Praktijkonderzoek maakt gebruik van deze reader, met o.a. artikelen uit alle vakgebieden en clusters uit de opleiding en van een basisboek over methoden en technieken van onderzoek. Tijdens de werkcolleges wordt naar de reader en naar het basisboek verwezen. Voor ieder studiejaar is er een aparte reader, het basisboek geldt voor de gehele opleiding.
Original languageDutch
PublisherHanzehogeschool Groningen
Number of pages36
Publication statusPublished - 2014

Keywords

  Cite this

  Veenker, Herman ; Kassenberg, Annelies ; Assies, Frank ; Petri, Dorien. / Leerlijn praktijkgericht onderzoek : Naar nieuwsgierige leerkrachten. Hanzehogeschool Groningen, 2014. 36 p.
  @book{4eb2a9abf91f451e868086e261f35328,
  title = "Leerlijn praktijkgericht onderzoek: Naar nieuwsgierige leerkrachten",
  abstract = "De leerlijn Praktijkonderzoek is gericht op de verwerving van onderzoekscompetenties. Deze competenties hebben betrekking op diverse gebieden, zoals afbeelding 1 laat zien. In de leerlijn streven we ernaar je in al deze componenten te ontwikkelen. Dit zie je terug in de inrichting van de colleges, omdat alle componenten uit figuur 1 hierin terugkeren. Hiermee willen we jouw nieuwsgierigheid wekken en je leren hoe je deze nieuwsgierigheid kan vertalen naar praktijkonderzoek in je huidige en toekomstige onderwijspraktijk. De leerlijn Praktijkonderzoek maakt gebruik van deze reader, met o.a. artikelen uit alle vakgebieden en clusters uit de opleiding en van een basisboek over methoden en technieken van onderzoek. Tijdens de werkcolleges wordt naar de reader en naar het basisboek verwezen. Voor ieder studiejaar is er een aparte reader, het basisboek geldt voor de gehele opleiding.",
  keywords = "onderzoeksvaardigheden, studenten, pedagogische academies",
  author = "Herman Veenker and Annelies Kassenberg and Frank Assies and Dorien Petri",
  year = "2014",
  language = "Dutch",
  publisher = "Hanzehogeschool Groningen",

  }

  Leerlijn praktijkgericht onderzoek : Naar nieuwsgierige leerkrachten. / Veenker, Herman; Kassenberg, Annelies; Assies, Frank; Petri, Dorien.

  Hanzehogeschool Groningen, 2014. 36 p.

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  TY - BOOK

  T1 - Leerlijn praktijkgericht onderzoek

  T2 - Naar nieuwsgierige leerkrachten

  AU - Veenker, Herman

  AU - Kassenberg, Annelies

  AU - Assies, Frank

  AU - Petri, Dorien

  PY - 2014

  Y1 - 2014

  N2 - De leerlijn Praktijkonderzoek is gericht op de verwerving van onderzoekscompetenties. Deze competenties hebben betrekking op diverse gebieden, zoals afbeelding 1 laat zien. In de leerlijn streven we ernaar je in al deze componenten te ontwikkelen. Dit zie je terug in de inrichting van de colleges, omdat alle componenten uit figuur 1 hierin terugkeren. Hiermee willen we jouw nieuwsgierigheid wekken en je leren hoe je deze nieuwsgierigheid kan vertalen naar praktijkonderzoek in je huidige en toekomstige onderwijspraktijk. De leerlijn Praktijkonderzoek maakt gebruik van deze reader, met o.a. artikelen uit alle vakgebieden en clusters uit de opleiding en van een basisboek over methoden en technieken van onderzoek. Tijdens de werkcolleges wordt naar de reader en naar het basisboek verwezen. Voor ieder studiejaar is er een aparte reader, het basisboek geldt voor de gehele opleiding.

  AB - De leerlijn Praktijkonderzoek is gericht op de verwerving van onderzoekscompetenties. Deze competenties hebben betrekking op diverse gebieden, zoals afbeelding 1 laat zien. In de leerlijn streven we ernaar je in al deze componenten te ontwikkelen. Dit zie je terug in de inrichting van de colleges, omdat alle componenten uit figuur 1 hierin terugkeren. Hiermee willen we jouw nieuwsgierigheid wekken en je leren hoe je deze nieuwsgierigheid kan vertalen naar praktijkonderzoek in je huidige en toekomstige onderwijspraktijk. De leerlijn Praktijkonderzoek maakt gebruik van deze reader, met o.a. artikelen uit alle vakgebieden en clusters uit de opleiding en van een basisboek over methoden en technieken van onderzoek. Tijdens de werkcolleges wordt naar de reader en naar het basisboek verwezen. Voor ieder studiejaar is er een aparte reader, het basisboek geldt voor de gehele opleiding.

  KW - onderzoeksvaardigheden

  KW - studenten

  KW - pedagogische academies

  M3 - Report

  BT - Leerlijn praktijkgericht onderzoek

  PB - Hanzehogeschool Groningen

  ER -

  Veenker H, Kassenberg A, Assies F, Petri D. Leerlijn praktijkgericht onderzoek: Naar nieuwsgierige leerkrachten. Hanzehogeschool Groningen, 2014. 36 p.