Kwaliteit van onderzoek in het HBO

Daan Andriessen, Annelies de Jeu, Hilleke van der Reijden, Ben Emans

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterProfessional

29 Downloads (Pure)

Abstract

Dit hoofdstuk geeft een overzicht van mogelijkheden waarmee de kwaliteit van onderzoek in het HBO vergroot kan worden. Er worden acht aanknopingspunten geboden:
1) verbeteren van de randvoorwaarden voor onderzoek; 2) bevorderen van goed gedrag van de onderzoeker; 3) validatie en review; 4) gebruiken van kwaliteitscriteria; 5) prestatiemeting en beoordeling; 6) kwaliteitszorgsystemen; 7) toezicht op kwaliteitszorg en 8) zichtbaar maken van kwaliteit van Open Access publicaties.
Original languageDutch
Title of host publicationStromen van kennis
Subtitle of host publicationtussen hogescholen en praktijk
PublisherSurf
Pages38-43
Publication statusPublished - 2011

Cite this

Andriessen, D., de Jeu, A., van der Reijden, H., & Emans, B. (2011). Kwaliteit van onderzoek in het HBO. In Stromen van kennis: tussen hogescholen en praktijk (pp. 38-43). Surf.
Andriessen, Daan ; de Jeu, Annelies ; van der Reijden, Hilleke ; Emans, Ben. / Kwaliteit van onderzoek in het HBO. Stromen van kennis: tussen hogescholen en praktijk. Surf, 2011. pp. 38-43
@inbook{07bfe416d0f64d8f8eaa7aca891e4ed8,
title = "Kwaliteit van onderzoek in het HBO",
abstract = "Dit hoofdstuk geeft een overzicht van mogelijkheden waarmee de kwaliteit van onderzoek in het HBO vergroot kan worden. Er worden acht aanknopingspunten geboden:1) verbeteren van de randvoorwaarden voor onderzoek; 2) bevorderen van goed gedrag van de onderzoeker; 3) validatie en review; 4) gebruiken van kwaliteitscriteria; 5) prestatiemeting en beoordeling; 6) kwaliteitszorgsystemen; 7) toezicht op kwaliteitszorg en 8) zichtbaar maken van kwaliteit van Open Access publicaties.",
keywords = "hbo, onderzoek, kwaliteitszorg",
author = "Daan Andriessen and {de Jeu}, Annelies and {van der Reijden}, Hilleke and Ben Emans",
year = "2011",
language = "Dutch",
pages = "38--43",
booktitle = "Stromen van kennis",
publisher = "Surf",

}

Andriessen, D, de Jeu, A, van der Reijden, H & Emans, B 2011, Kwaliteit van onderzoek in het HBO. in Stromen van kennis: tussen hogescholen en praktijk. Surf, pp. 38-43.

Kwaliteit van onderzoek in het HBO. / Andriessen, Daan ; de Jeu, Annelies; van der Reijden, Hilleke; Emans, Ben.

Stromen van kennis: tussen hogescholen en praktijk. Surf, 2011. p. 38-43.

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterProfessional

TY - CHAP

T1 - Kwaliteit van onderzoek in het HBO

AU - Andriessen, Daan

AU - de Jeu, Annelies

AU - van der Reijden, Hilleke

AU - Emans, Ben

PY - 2011

Y1 - 2011

N2 - Dit hoofdstuk geeft een overzicht van mogelijkheden waarmee de kwaliteit van onderzoek in het HBO vergroot kan worden. Er worden acht aanknopingspunten geboden:1) verbeteren van de randvoorwaarden voor onderzoek; 2) bevorderen van goed gedrag van de onderzoeker; 3) validatie en review; 4) gebruiken van kwaliteitscriteria; 5) prestatiemeting en beoordeling; 6) kwaliteitszorgsystemen; 7) toezicht op kwaliteitszorg en 8) zichtbaar maken van kwaliteit van Open Access publicaties.

AB - Dit hoofdstuk geeft een overzicht van mogelijkheden waarmee de kwaliteit van onderzoek in het HBO vergroot kan worden. Er worden acht aanknopingspunten geboden:1) verbeteren van de randvoorwaarden voor onderzoek; 2) bevorderen van goed gedrag van de onderzoeker; 3) validatie en review; 4) gebruiken van kwaliteitscriteria; 5) prestatiemeting en beoordeling; 6) kwaliteitszorgsystemen; 7) toezicht op kwaliteitszorg en 8) zichtbaar maken van kwaliteit van Open Access publicaties.

KW - hbo

KW - onderzoek

KW - kwaliteitszorg

M3 - Chapter

SP - 38

EP - 43

BT - Stromen van kennis

PB - Surf

ER -

Andriessen D, de Jeu A, van der Reijden H, Emans B. Kwaliteit van onderzoek in het HBO. In Stromen van kennis: tussen hogescholen en praktijk. Surf. 2011. p. 38-43