Kwaliteit van bewegingsonderwijs: op naar een gedragen visie binnen de gemeente Groningen

Marjolein Wildeboer

Research output: Book/ReportReportProfessional

28 Downloads (Pure)

Abstract

Met de pilot ‘Bewegen voor kinderen’ wordt ingestoken op het bewegingsonderwijs op de basisschool, en daarmee het binnenschoolse aanbod. Op deelnemende scholen krijgen alle groepen 3 t/m 8 tweemaal per week bewegingsonderwijs van de vakleerkracht.
Diezelfde vakleerkracht verzorgt ook tweemaal per week een naschools aanbod. Zoals in de raadsbrief benoemd is het doel de kwaliteit van het bewegingsonderwijs en het buitenschoolse sport- en beweegaanbod te verbeteren.
De aanleiding voor dit onderzoek is te vinden in de doelstelling: met het project wordt beoogd de kwaliteit te verbeteren. Maar wat is dan kwaliteit? Wanneer is er sprake van een goede of hoge kwaliteit? Welke factoren of criteria spelen hierbij een rol? De kernvraag binnen dit onderzoek luidt dan ook: Wat vinden beleidsmakers, leerkrachten en schooldirecties de belangrijkste criteria voor de kwaliteit van bewegingsonderwijs?
In deze publicatie worden de belangrijkste bevindingen en adviezen uiteengezet.
Original languageDutch
PublisherHanze University of Applied Sciences, Groningen - Centre of Expertise Healthy Ageing
Commissioning bodyGemeente Groningen
Number of pages6
Publication statusPublished - Jun 2015

Keywords

  Cite this

  Wildeboer, M. (2015). Kwaliteit van bewegingsonderwijs: op naar een gedragen visie binnen de gemeente Groningen. Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Centre of Expertise Healthy Ageing.
  Wildeboer, Marjolein. / Kwaliteit van bewegingsonderwijs : op naar een gedragen visie binnen de gemeente Groningen. Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Centre of Expertise Healthy Ageing, 2015. 6 p.
  @book{882bbb582bfc478eb14951b98c41895b,
  title = "Kwaliteit van bewegingsonderwijs: op naar een gedragen visie binnen de gemeente Groningen",
  abstract = "Met de pilot ‘Bewegen voor kinderen’ wordt ingestoken op het bewegingsonderwijs op de basisschool, en daarmee het binnenschoolse aanbod. Op deelnemende scholen krijgen alle groepen 3 t/m 8 tweemaal per week bewegingsonderwijs van de vakleerkracht.Diezelfde vakleerkracht verzorgt ook tweemaal per week een naschools aanbod. Zoals in de raadsbrief benoemd is het doel de kwaliteit van het bewegingsonderwijs en het buitenschoolse sport- en beweegaanbod te verbeteren.De aanleiding voor dit onderzoek is te vinden in de doelstelling: met het project wordt beoogd de kwaliteit te verbeteren. Maar wat is dan kwaliteit? Wanneer is er sprake van een goede of hoge kwaliteit? Welke factoren of criteria spelen hierbij een rol? De kernvraag binnen dit onderzoek luidt dan ook: Wat vinden beleidsmakers, leerkrachten en schooldirecties de belangrijkste criteria voor de kwaliteit van bewegingsonderwijs?In deze publicatie worden de belangrijkste bevindingen en adviezen uiteengezet.",
  keywords = "bewegingsonderwijs, kwaliteitszorg, groningen (stad)",
  author = "Marjolein Wildeboer",
  year = "2015",
  month = "6",
  language = "Dutch",
  publisher = "Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Centre of Expertise Healthy Ageing",

  }

  Wildeboer, M 2015, Kwaliteit van bewegingsonderwijs: op naar een gedragen visie binnen de gemeente Groningen. Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Centre of Expertise Healthy Ageing.

  Kwaliteit van bewegingsonderwijs : op naar een gedragen visie binnen de gemeente Groningen. / Wildeboer, Marjolein.

  Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Centre of Expertise Healthy Ageing, 2015. 6 p.

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  TY - BOOK

  T1 - Kwaliteit van bewegingsonderwijs

  T2 - op naar een gedragen visie binnen de gemeente Groningen

  AU - Wildeboer, Marjolein

  PY - 2015/6

  Y1 - 2015/6

  N2 - Met de pilot ‘Bewegen voor kinderen’ wordt ingestoken op het bewegingsonderwijs op de basisschool, en daarmee het binnenschoolse aanbod. Op deelnemende scholen krijgen alle groepen 3 t/m 8 tweemaal per week bewegingsonderwijs van de vakleerkracht.Diezelfde vakleerkracht verzorgt ook tweemaal per week een naschools aanbod. Zoals in de raadsbrief benoemd is het doel de kwaliteit van het bewegingsonderwijs en het buitenschoolse sport- en beweegaanbod te verbeteren.De aanleiding voor dit onderzoek is te vinden in de doelstelling: met het project wordt beoogd de kwaliteit te verbeteren. Maar wat is dan kwaliteit? Wanneer is er sprake van een goede of hoge kwaliteit? Welke factoren of criteria spelen hierbij een rol? De kernvraag binnen dit onderzoek luidt dan ook: Wat vinden beleidsmakers, leerkrachten en schooldirecties de belangrijkste criteria voor de kwaliteit van bewegingsonderwijs?In deze publicatie worden de belangrijkste bevindingen en adviezen uiteengezet.

  AB - Met de pilot ‘Bewegen voor kinderen’ wordt ingestoken op het bewegingsonderwijs op de basisschool, en daarmee het binnenschoolse aanbod. Op deelnemende scholen krijgen alle groepen 3 t/m 8 tweemaal per week bewegingsonderwijs van de vakleerkracht.Diezelfde vakleerkracht verzorgt ook tweemaal per week een naschools aanbod. Zoals in de raadsbrief benoemd is het doel de kwaliteit van het bewegingsonderwijs en het buitenschoolse sport- en beweegaanbod te verbeteren.De aanleiding voor dit onderzoek is te vinden in de doelstelling: met het project wordt beoogd de kwaliteit te verbeteren. Maar wat is dan kwaliteit? Wanneer is er sprake van een goede of hoge kwaliteit? Welke factoren of criteria spelen hierbij een rol? De kernvraag binnen dit onderzoek luidt dan ook: Wat vinden beleidsmakers, leerkrachten en schooldirecties de belangrijkste criteria voor de kwaliteit van bewegingsonderwijs?In deze publicatie worden de belangrijkste bevindingen en adviezen uiteengezet.

  KW - bewegingsonderwijs

  KW - kwaliteitszorg

  KW - groningen (stad)

  M3 - Report

  BT - Kwaliteit van bewegingsonderwijs

  PB - Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Centre of Expertise Healthy Ageing

  ER -

  Wildeboer M. Kwaliteit van bewegingsonderwijs: op naar een gedragen visie binnen de gemeente Groningen. Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Centre of Expertise Healthy Ageing, 2015. 6 p.