Kunst en propaganda: twee recente voorbeelden uit Istanbul

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterProfessional

19 Downloads (Pure)

Abstract

Autonoom kunstenaars en ontwerpers creëren artistieke beelden en/of ontwerpen rondom die beelden gebeurtenissen (events) met de bedoeling het publiek (de burgers) te confronteren met de wereld rondom. Mij interesseren vanuit het lectoraat Image in Context van het kenniscentrum Kunst en samenleving van Academie Minerva Groningen, de wijzen waarop kunstenaars en ontwerpers hun beeldend vermogen en hun artistiek handelen inzetten om actuele kwesties onder de aandacht te brengen.
Original languageDutch
Title of host publicationIn de openbaarheid
PublisherDeFKA
Pages16-25
ISBN (Print)9789081627702
Publication statusPublished - 2013

Cite this

Coumans, A. (2013). Kunst en propaganda: twee recente voorbeelden uit Istanbul. In In de openbaarheid (pp. 16-25). DeFKA.
Coumans, Anke. / Kunst en propaganda : twee recente voorbeelden uit Istanbul. In de openbaarheid. DeFKA, 2013. pp. 16-25
@inbook{c497aa4ca4d548f7b12e30a11f628cae,
title = "Kunst en propaganda: twee recente voorbeelden uit Istanbul",
abstract = "Autonoom kunstenaars en ontwerpers cre{\"e}ren artistieke beelden en/of ontwerpen rondom die beelden gebeurtenissen (events) met de bedoeling het publiek (de burgers) te confronteren met de wereld rondom. Mij interesseren vanuit het lectoraat Image in Context van het kenniscentrum Kunst en samenleving van Academie Minerva Groningen, de wijzen waarop kunstenaars en ontwerpers hun beeldend vermogen en hun artistiek handelen inzetten om actuele kwesties onder de aandacht te brengen.",
keywords = "Art & Society, propaganda, politics, politie",
author = "Anke Coumans",
year = "2013",
language = "Dutch",
isbn = "9789081627702",
pages = "16--25",
booktitle = "In de openbaarheid",
publisher = "DeFKA",

}

Coumans, A 2013, Kunst en propaganda: twee recente voorbeelden uit Istanbul. in In de openbaarheid. DeFKA, pp. 16-25.

Kunst en propaganda : twee recente voorbeelden uit Istanbul. / Coumans, Anke.

In de openbaarheid. DeFKA, 2013. p. 16-25.

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterProfessional

TY - CHAP

T1 - Kunst en propaganda

T2 - twee recente voorbeelden uit Istanbul

AU - Coumans, Anke

PY - 2013

Y1 - 2013

N2 - Autonoom kunstenaars en ontwerpers creëren artistieke beelden en/of ontwerpen rondom die beelden gebeurtenissen (events) met de bedoeling het publiek (de burgers) te confronteren met de wereld rondom. Mij interesseren vanuit het lectoraat Image in Context van het kenniscentrum Kunst en samenleving van Academie Minerva Groningen, de wijzen waarop kunstenaars en ontwerpers hun beeldend vermogen en hun artistiek handelen inzetten om actuele kwesties onder de aandacht te brengen.

AB - Autonoom kunstenaars en ontwerpers creëren artistieke beelden en/of ontwerpen rondom die beelden gebeurtenissen (events) met de bedoeling het publiek (de burgers) te confronteren met de wereld rondom. Mij interesseren vanuit het lectoraat Image in Context van het kenniscentrum Kunst en samenleving van Academie Minerva Groningen, de wijzen waarop kunstenaars en ontwerpers hun beeldend vermogen en hun artistiek handelen inzetten om actuele kwesties onder de aandacht te brengen.

KW - Art & Society

KW - propaganda

KW - politics

KW - politie

M3 - Chapter

SN - 9789081627702

SP - 16

EP - 25

BT - In de openbaarheid

PB - DeFKA

ER -

Coumans A. Kunst en propaganda: twee recente voorbeelden uit Istanbul. In In de openbaarheid. DeFKA. 2013. p. 16-25