Kopersmotieven Bastioneiland Leeuwarden: duurzame woningen? Of toch de fantastische natuur

Marije Bouwman, Remco de Jong, Annika Wedzinga, Peter Zijlstra

Research output: Book/ReportReportProfessional

22 Downloads (Pure)

Abstract

Voor vaststelling van ons doel hebben we rekening gehouden met de probleemstelling die in dit rapport centraal staat: ‘Wat zijn de kopersmotieven van de bewoners van Bastioneiland?’ Als onderzoeksdoel hebben we dan ook gekozen voor de volgende verwoording: “Inzicht verkrijgen in de verschillende motieven die een rol hebben gespeeld bij de koop van een woning op Bastioneiland voor de huidige bewoners.” Het praktijkdoel is als het ware het hogere doel van ons onderzoek. Deze luidt dan ook: “Het in kaart brengen van de kopersmotieven van de bewoners zodat deze gebruikt kunnen worden voor volgende projecten”. Door te onderzoeken welke aspecten voor de bewoners
het meest doorslaggevend zijn geweest, kan een beeld gecreëerd worden van de wensen van potentiële toekomstige kopers van een ander (vergelijkbaar) project. Zo kan er in de toekomst gebruik worden gemaakt van onze bevindingen en op deze manier kan een project meer succesvol worden gemaakt.
Studentenonderzoek in het kader van het thema Duurzaam bouwen
Original languageDutch
Place of PublicationGroningen
PublisherHanze University of Applied Sciences, Groningen - Research Centre for Built Environment – NoorderRuimte
Number of pages29
Publication statusPublished - 8 Jan 2010

Keywords

  Cite this

  Bouwman, M., de Jong, R., Wedzinga, A., & Zijlstra, P. (2010). Kopersmotieven Bastioneiland Leeuwarden: duurzame woningen? Of toch de fantastische natuur. Groningen: Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Research Centre for Built Environment – NoorderRuimte.
  Bouwman, Marije ; de Jong, Remco ; Wedzinga, Annika ; Zijlstra, Peter. / Kopersmotieven Bastioneiland Leeuwarden : duurzame woningen? Of toch de fantastische natuur. Groningen : Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Research Centre for Built Environment – NoorderRuimte, 2010. 29 p.
  @book{533f000dd1c14846aa9f481af6c85e4d,
  title = "Kopersmotieven Bastioneiland Leeuwarden: duurzame woningen? Of toch de fantastische natuur",
  abstract = "Voor vaststelling van ons doel hebben we rekening gehouden met de probleemstelling die in dit rapport centraal staat: ‘Wat zijn de kopersmotieven van de bewoners van Bastioneiland?’ Als onderzoeksdoel hebben we dan ook gekozen voor de volgende verwoording: “Inzicht verkrijgen in de verschillende motieven die een rol hebben gespeeld bij de koop van een woning op Bastioneiland voor de huidige bewoners.” Het praktijkdoel is als het ware het hogere doel van ons onderzoek. Deze luidt dan ook: “Het in kaart brengen van de kopersmotieven van de bewoners zodat deze gebruikt kunnen worden voor volgende projecten”. Door te onderzoeken welke aspecten voor de bewonershet meest doorslaggevend zijn geweest, kan een beeld gecre{\"e}erd worden van de wensen van potenti{\"e}le toekomstige kopers van een ander (vergelijkbaar) project. Zo kan er in de toekomst gebruik worden gemaakt van onze bevindingen en op deze manier kan een project meer succesvol worden gemaakt.Studentenonderzoek in het kader van het thema Duurzaam bouwen",
  keywords = "projectontwikkeling, koophuizen, leeuwarden, koopgedrag",
  author = "Marije Bouwman and {de Jong}, Remco and Annika Wedzinga and Peter Zijlstra",
  year = "2010",
  month = "1",
  day = "8",
  language = "Dutch",
  publisher = "Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Research Centre for Built Environment – NoorderRuimte",
  address = "Netherlands",

  }

  Bouwman, M, de Jong, R, Wedzinga, A & Zijlstra, P 2010, Kopersmotieven Bastioneiland Leeuwarden: duurzame woningen? Of toch de fantastische natuur. Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Research Centre for Built Environment – NoorderRuimte, Groningen.

  Kopersmotieven Bastioneiland Leeuwarden : duurzame woningen? Of toch de fantastische natuur. / Bouwman, Marije; de Jong, Remco; Wedzinga, Annika; Zijlstra, Peter.

  Groningen : Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Research Centre for Built Environment – NoorderRuimte, 2010. 29 p.

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  TY - BOOK

  T1 - Kopersmotieven Bastioneiland Leeuwarden

  T2 - duurzame woningen? Of toch de fantastische natuur

  AU - Bouwman, Marije

  AU - de Jong, Remco

  AU - Wedzinga, Annika

  AU - Zijlstra, Peter

  PY - 2010/1/8

  Y1 - 2010/1/8

  N2 - Voor vaststelling van ons doel hebben we rekening gehouden met de probleemstelling die in dit rapport centraal staat: ‘Wat zijn de kopersmotieven van de bewoners van Bastioneiland?’ Als onderzoeksdoel hebben we dan ook gekozen voor de volgende verwoording: “Inzicht verkrijgen in de verschillende motieven die een rol hebben gespeeld bij de koop van een woning op Bastioneiland voor de huidige bewoners.” Het praktijkdoel is als het ware het hogere doel van ons onderzoek. Deze luidt dan ook: “Het in kaart brengen van de kopersmotieven van de bewoners zodat deze gebruikt kunnen worden voor volgende projecten”. Door te onderzoeken welke aspecten voor de bewonershet meest doorslaggevend zijn geweest, kan een beeld gecreëerd worden van de wensen van potentiële toekomstige kopers van een ander (vergelijkbaar) project. Zo kan er in de toekomst gebruik worden gemaakt van onze bevindingen en op deze manier kan een project meer succesvol worden gemaakt.Studentenonderzoek in het kader van het thema Duurzaam bouwen

  AB - Voor vaststelling van ons doel hebben we rekening gehouden met de probleemstelling die in dit rapport centraal staat: ‘Wat zijn de kopersmotieven van de bewoners van Bastioneiland?’ Als onderzoeksdoel hebben we dan ook gekozen voor de volgende verwoording: “Inzicht verkrijgen in de verschillende motieven die een rol hebben gespeeld bij de koop van een woning op Bastioneiland voor de huidige bewoners.” Het praktijkdoel is als het ware het hogere doel van ons onderzoek. Deze luidt dan ook: “Het in kaart brengen van de kopersmotieven van de bewoners zodat deze gebruikt kunnen worden voor volgende projecten”. Door te onderzoeken welke aspecten voor de bewonershet meest doorslaggevend zijn geweest, kan een beeld gecreëerd worden van de wensen van potentiële toekomstige kopers van een ander (vergelijkbaar) project. Zo kan er in de toekomst gebruik worden gemaakt van onze bevindingen en op deze manier kan een project meer succesvol worden gemaakt.Studentenonderzoek in het kader van het thema Duurzaam bouwen

  KW - projectontwikkeling

  KW - koophuizen

  KW - leeuwarden

  KW - koopgedrag

  M3 - Report

  BT - Kopersmotieven Bastioneiland Leeuwarden

  PB - Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Research Centre for Built Environment – NoorderRuimte

  CY - Groningen

  ER -

  Bouwman M, de Jong R, Wedzinga A, Zijlstra P. Kopersmotieven Bastioneiland Leeuwarden: duurzame woningen? Of toch de fantastische natuur. Groningen: Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Research Centre for Built Environment – NoorderRuimte, 2010. 29 p.