Klimaatbestendige steden: drijvend bouwen: eerste onderzoeksresultaten ‘effect van drijvende constructies op waterkwaliteit’

Floris Boogaard, Rutger de Graaf, Miguel Dionisio Pires

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

68 Downloads (Pure)

Abstract

Drijvend bouwen geniet in Nederland en internationaal veel aandacht. Gezien de relatief nieuwe ontwikkelingen is er echter nog weinig over de langdurige effecten op bijvoorbeeld waterkwaliteit bekend. Vanwege internationale kansen en kennisvragen is eind 2013 een onderzoek gestart naar de effecten van drijvende woningen op de waterkwaliteit met de focus op mitigerende maatregelen om de ontwikkelingen verder te stimuleren.
Original languageDutch
Pages (from-to)17-19
JournalRiolering : onafhankelijk maandblad voor beleidsmakers en -beslissers in de rioleringssector
Volume21
Issue numberjuni/juli
Publication statusPublished - Jun 2014

Cite this

@article{c6caf95c317e48569307d4aaf40b9f93,
title = "Klimaatbestendige steden: drijvend bouwen: eerste onderzoeksresultaten ‘effect van drijvende constructies op waterkwaliteit’",
abstract = "Drijvend bouwen geniet in Nederland en internationaal veel aandacht. Gezien de relatief nieuwe ontwikkelingen is er echter nog weinig over de langdurige effecten op bijvoorbeeld waterkwaliteit bekend. Vanwege internationale kansen en kennisvragen is eind 2013 een onderzoek gestart naar de effecten van drijvende woningen op de waterkwaliteit met de focus op mitigerende maatregelen om de ontwikkelingen verder te stimuleren.",
keywords = "drijvend bouwen, waterkwaliteit, mitigerende maatregelen, milieubescherming",
author = "Floris Boogaard and {de Graaf}, Rutger and Pires, {Miguel Dionisio}",
year = "2014",
month = "6",
language = "Dutch",
volume = "21",
pages = "17--19",
journal = "Riolering : onafhankelijk maandblad voor beleidsmakers en -beslissers in de rioleringssector",
issn = "1380-8613",
publisher = "Holapress",
number = "juni/juli",

}

Klimaatbestendige steden: drijvend bouwen : eerste onderzoeksresultaten ‘effect van drijvende constructies op waterkwaliteit’. / Boogaard, Floris; de Graaf, Rutger; Pires, Miguel Dionisio.

In: Riolering : onafhankelijk maandblad voor beleidsmakers en -beslissers in de rioleringssector, Vol. 21 , No. juni/juli, 06.2014, p. 17-19.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Klimaatbestendige steden: drijvend bouwen

T2 - eerste onderzoeksresultaten ‘effect van drijvende constructies op waterkwaliteit’

AU - Boogaard, Floris

AU - de Graaf, Rutger

AU - Pires, Miguel Dionisio

PY - 2014/6

Y1 - 2014/6

N2 - Drijvend bouwen geniet in Nederland en internationaal veel aandacht. Gezien de relatief nieuwe ontwikkelingen is er echter nog weinig over de langdurige effecten op bijvoorbeeld waterkwaliteit bekend. Vanwege internationale kansen en kennisvragen is eind 2013 een onderzoek gestart naar de effecten van drijvende woningen op de waterkwaliteit met de focus op mitigerende maatregelen om de ontwikkelingen verder te stimuleren.

AB - Drijvend bouwen geniet in Nederland en internationaal veel aandacht. Gezien de relatief nieuwe ontwikkelingen is er echter nog weinig over de langdurige effecten op bijvoorbeeld waterkwaliteit bekend. Vanwege internationale kansen en kennisvragen is eind 2013 een onderzoek gestart naar de effecten van drijvende woningen op de waterkwaliteit met de focus op mitigerende maatregelen om de ontwikkelingen verder te stimuleren.

KW - drijvend bouwen

KW - waterkwaliteit

KW - mitigerende maatregelen

KW - milieubescherming

M3 - Article

VL - 21

SP - 17

EP - 19

JO - Riolering : onafhankelijk maandblad voor beleidsmakers en -beslissers in de rioleringssector

JF - Riolering : onafhankelijk maandblad voor beleidsmakers en -beslissers in de rioleringssector

SN - 1380-8613

IS - juni/juli

ER -