Klimaatadaptatie van Groningen tot Mae Phaem: Lectorale rede Ruimtelijke Transformaties – Water

Translated title of the contribution: Climate adaptation from Groningen to Mae Phaem: Inaugural speech on Spatial Transformations – Water

  Research output: Book/ReportInaugural speechOther research output

  Abstract

  Floris Boogaard doet met zijn lectoraat Ruimtelijke Transformaties - Water
  onderzoek naar de effecten van het veranderende klimaat in het stedelijk gebied. Samen met het onderwijs, kennisinstellingen, het bedrijfsleven en de overheid ontwikkelt hij maatregelen om de gebouwde omgeving aan te passen (adaptatie) aan de effecten van klimaatverandering en menselijk handelen.
  Floris richt zich met zijn onderzoek op wateroverlast en het functioneren van
  riool- en watersystemen; hij houdt zich bezig met opwarming van stedelijk gebied (hittestress) en kosteneffectief ontwerp, aanleg en beheer van klimaatadaptieve maatregelen, zoals het implementeren van water en groen en vergaande klimaatadaptatie als drijvend bouwen.
  Aanpak: Water werkt van lokaal, via regionaal en nationaal naar internationaal: ontwerpen en/of concepten worden eerst op kleine, lokale schaal getest en worden daarna op grotere (inter)nationale schaal uitgerold (vandaar ook de titel).
  Translated title of the contributionClimate adaptation from Groningen to Mae Phaem: Inaugural speech on Spatial Transformations – Water
  Original languageDutch
  PublisherHanzehogeschool Groningen
  Number of pages72
  ISBN (Print)9789081935692
  Publication statusPublished - 24 Feb 2016

  Keywords

  • water
  • climate development
  • urban areas
  • sustainability

  Cite this