Kinderen van ouders met psychische problemen kijken terug op jeugdervaringen

P. C. van der Ende, L. Korevaar, Linda-Aisha van Dalsum, Robin Doezé

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

72 Downloads (Pure)

Abstract

Met een beknopt kwalitatief onderzoek wilden we meer zicht krijgen op de ervaringen van kinderen met ouders met psychische problemen en de steun die zij daarbij hebben gehad of die ze gewenst zouden hebben. Het onderzoek is uitgevoerd in het kader van een afstudeeropdracht bij de opleiding Toegepaste Psychologie van de Hanzehogeschool Groningen. Het is gekoppeld aan onderzoek naar Ouderschap bij psychische aandoeningen vanuit het Lectoraat Rehabilitatie van de Hanzehogeschool Groningen. Volgens een aantal volwassenen dat terugkeek op hun jeugd zouden hun ouders met psychische problematiek, hun verwanten en de verantwoordelijken op school een belangrijker rol kunnen vervullen in het geven van emotionele steun en informatie over de problematiek.
Original languageDutch
Pages (from-to)41-50
JournalParticipatie en herstel
Volume24
Issue number1
Publication statusPublished - 2015

Cite this

van der Ende, P. C., Korevaar, L., van Dalsum, L-A., & Doezé, R. (2015). Kinderen van ouders met psychische problemen kijken terug op jeugdervaringen. Participatie en herstel, 24(1), 41-50.
van der Ende, P. C. ; Korevaar, L. ; van Dalsum, Linda-Aisha ; Doezé, Robin. / Kinderen van ouders met psychische problemen kijken terug op jeugdervaringen. In: Participatie en herstel. 2015 ; Vol. 24, No. 1. pp. 41-50.
@article{1bb7bbd5432f4377abc72f32af565ffd,
title = "Kinderen van ouders met psychische problemen kijken terug op jeugdervaringen",
abstract = "Met een beknopt kwalitatief onderzoek wilden we meer zicht krijgen op de ervaringen van kinderen met ouders met psychische problemen en de steun die zij daarbij hebben gehad of die ze gewenst zouden hebben. Het onderzoek is uitgevoerd in het kader van een afstudeeropdracht bij de opleiding Toegepaste Psychologie van de Hanzehogeschool Groningen. Het is gekoppeld aan onderzoek naar Ouderschap bij psychische aandoeningen vanuit het Lectoraat Rehabilitatie van de Hanzehogeschool Groningen. Volgens een aantal volwassenen dat terugkeek op hun jeugd zouden hun ouders met psychische problematiek, hun verwanten en de verantwoordelijken op school een belangrijker rol kunnen vervullen in het geven van emotionele steun en informatie over de problematiek.",
keywords = "ouderschap, psychische stoornissen, kinderen, ouderparticipatie",
author = "{van der Ende}, {P. C.} and L. Korevaar and {van Dalsum}, Linda-Aisha and Robin Doez{\'e}",
note = "Literatuuropgaven.",
year = "2015",
language = "Dutch",
volume = "24",
pages = "41--50",
journal = "Participatie en herstel",
issn = "2405-8173",
publisher = "SWP",
number = "1",

}

van der Ende, PC, Korevaar, L, van Dalsum, L-A & Doezé, R 2015, 'Kinderen van ouders met psychische problemen kijken terug op jeugdervaringen', Participatie en herstel, vol. 24, no. 1, pp. 41-50.

Kinderen van ouders met psychische problemen kijken terug op jeugdervaringen. / van der Ende, P. C.; Korevaar, L.; van Dalsum, Linda-Aisha; Doezé, Robin.

In: Participatie en herstel, Vol. 24, No. 1, 2015, p. 41-50.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Kinderen van ouders met psychische problemen kijken terug op jeugdervaringen

AU - van der Ende, P. C.

AU - Korevaar, L.

AU - van Dalsum, Linda-Aisha

AU - Doezé, Robin

N1 - Literatuuropgaven.

PY - 2015

Y1 - 2015

N2 - Met een beknopt kwalitatief onderzoek wilden we meer zicht krijgen op de ervaringen van kinderen met ouders met psychische problemen en de steun die zij daarbij hebben gehad of die ze gewenst zouden hebben. Het onderzoek is uitgevoerd in het kader van een afstudeeropdracht bij de opleiding Toegepaste Psychologie van de Hanzehogeschool Groningen. Het is gekoppeld aan onderzoek naar Ouderschap bij psychische aandoeningen vanuit het Lectoraat Rehabilitatie van de Hanzehogeschool Groningen. Volgens een aantal volwassenen dat terugkeek op hun jeugd zouden hun ouders met psychische problematiek, hun verwanten en de verantwoordelijken op school een belangrijker rol kunnen vervullen in het geven van emotionele steun en informatie over de problematiek.

AB - Met een beknopt kwalitatief onderzoek wilden we meer zicht krijgen op de ervaringen van kinderen met ouders met psychische problemen en de steun die zij daarbij hebben gehad of die ze gewenst zouden hebben. Het onderzoek is uitgevoerd in het kader van een afstudeeropdracht bij de opleiding Toegepaste Psychologie van de Hanzehogeschool Groningen. Het is gekoppeld aan onderzoek naar Ouderschap bij psychische aandoeningen vanuit het Lectoraat Rehabilitatie van de Hanzehogeschool Groningen. Volgens een aantal volwassenen dat terugkeek op hun jeugd zouden hun ouders met psychische problematiek, hun verwanten en de verantwoordelijken op school een belangrijker rol kunnen vervullen in het geven van emotionele steun en informatie over de problematiek.

KW - ouderschap

KW - psychische stoornissen

KW - kinderen

KW - ouderparticipatie

M3 - Article

VL - 24

SP - 41

EP - 50

JO - Participatie en herstel

JF - Participatie en herstel

SN - 2405-8173

IS - 1

ER -