Kinderen bepalen hun eigen sportieve opvoeding

Research output: Non-textual formWeb publication/sitePopular

Abstract

Mijn twee sportdochters fietsen heen en weer naar school, vinden gym het leukste vak en volleyballen drie keer per week. Hun sportieve opvoeding is wel geslaagd. Ze hebben de wil, het vermogen en het vertrouwen (Physical Literacy, Whitebread, 2011) om nu en later te blijven sporten. De vraag is echter of dit voor alle kinderen geldt. Op school en op de sportvereniging overheerst nog immer het adagium 'sneller, hoger, sterker', dat er voor zorgt dat de beste sporters de meeste kansen en de beste begeleiding krijgen. Nog sterker, ze krijgen de meeste complimenten van hun begeleiders en ze worden voortdurend uitgedaagd om aan extra activiteiten mee te doen.
Original languageDutch
PublisherSportknowhow XL
Publication statusPublished - 11 Jan 2018

Keywords

  • physical education

Cite this

@misc{d0b883edfc5240da917003568b7eda5d,
title = "Kinderen bepalen hun eigen sportieve opvoeding",
abstract = "Mijn twee sportdochters fietsen heen en weer naar school, vinden gym het leukste vak en volleyballen drie keer per week. Hun sportieve opvoeding is wel geslaagd. Ze hebben de wil, het vermogen en het vertrouwen (Physical Literacy, Whitebread, 2011) om nu en later te blijven sporten. De vraag is echter of dit voor alle kinderen geldt. Op school en op de sportvereniging overheerst nog immer het adagium 'sneller, hoger, sterker', dat er voor zorgt dat de beste sporters de meeste kansen en de beste begeleiding krijgen. Nog sterker, ze krijgen de meeste complimenten van hun begeleiders en ze worden voortdurend uitgedaagd om aan extra activiteiten mee te doen.",
keywords = "kinderen, sport, bewegingsonderwijs, plezier, opvoeding, physical education",
author = "Remo Mombarg",
year = "2018",
month = "1",
day = "11",
language = "Dutch",
publisher = "Sportknowhow XL",

}

Mombarg, R, Kinderen bepalen hun eigen sportieve opvoeding, 2018, Web publication/site, Sportknowhow XL.
Kinderen bepalen hun eigen sportieve opvoeding. Mombarg, Remo (Author). 2018. Sportknowhow XL.

Research output: Non-textual formWeb publication/sitePopular

TY - ADVS

T1 - Kinderen bepalen hun eigen sportieve opvoeding

AU - Mombarg, Remo

PY - 2018/1/11

Y1 - 2018/1/11

N2 - Mijn twee sportdochters fietsen heen en weer naar school, vinden gym het leukste vak en volleyballen drie keer per week. Hun sportieve opvoeding is wel geslaagd. Ze hebben de wil, het vermogen en het vertrouwen (Physical Literacy, Whitebread, 2011) om nu en later te blijven sporten. De vraag is echter of dit voor alle kinderen geldt. Op school en op de sportvereniging overheerst nog immer het adagium 'sneller, hoger, sterker', dat er voor zorgt dat de beste sporters de meeste kansen en de beste begeleiding krijgen. Nog sterker, ze krijgen de meeste complimenten van hun begeleiders en ze worden voortdurend uitgedaagd om aan extra activiteiten mee te doen.

AB - Mijn twee sportdochters fietsen heen en weer naar school, vinden gym het leukste vak en volleyballen drie keer per week. Hun sportieve opvoeding is wel geslaagd. Ze hebben de wil, het vermogen en het vertrouwen (Physical Literacy, Whitebread, 2011) om nu en later te blijven sporten. De vraag is echter of dit voor alle kinderen geldt. Op school en op de sportvereniging overheerst nog immer het adagium 'sneller, hoger, sterker', dat er voor zorgt dat de beste sporters de meeste kansen en de beste begeleiding krijgen. Nog sterker, ze krijgen de meeste complimenten van hun begeleiders en ze worden voortdurend uitgedaagd om aan extra activiteiten mee te doen.

KW - kinderen

KW - sport

KW - bewegingsonderwijs

KW - plezier

KW - opvoeding

KW - physical education

UR - http://www.sportknowhowxl.nl/achtergronden/archief/wensen--voornemens-2017/item/111663/

M3 - Web publication/site

PB - Sportknowhow XL

ER -