Kind in de wijk: innovatiewerkplaats 2014-2015

Roos Dreijer, Emma Nitert

Research output: Book/ReportReportProfessional

19 Downloads (Pure)

Abstract

Twee lectoraten (Praktijkgerichte Sportwetenschap en Integraal Jeugdbeleid) zijn sinds 2014 in de wijken Selwerd, Paddepoel en Tuinwijk (SPT) aan de slag, samen met de voorzieningen in SPT en hun professionals, en in nauw overleg met de gemeente. Vanuit de centrale thema’s gezondheid en participatie van de jeugd, richt Kind in de Wijk – Innovatiewerkplaats (KIWI) zich op de volgende twee sub thema’s:
a. Actieve gezonde leefstijl: bewegen, sport en voeding
b. Vreedzaam samenleven: vreedzame school en vreedzame wijk
De doelstelling van Kind in de Wijk is om de bestaande voorzieningen in de wijk, op gebied van actieve
gezonde leefstijl en vreedzaam samenleven voor kinderen, te ondersteunen, te versterken en te verbinden. Hierbij stelt KIWI het kind in de wijk centraal en is daarbij geïnteresseerd in de behoeftes en meningen van deze kinderen. Ontwikkelingen, activiteiten en onderzoeksresultaten van de periode september 2014 t/m mei 2015 worden weergegeven in deze rapportage.
Original languageDutch
PublisherHanze University of Applied Sciences, Groningen - Centre of Expertise Healthy Ageing
Commissioning bodyGemeente Groningen
Number of pages4
Publication statusPublished - 2015

Keywords

  Cite this

  Dreijer, R., & Nitert, E. (2015). Kind in de wijk: innovatiewerkplaats 2014-2015. Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Centre of Expertise Healthy Ageing.
  Dreijer, Roos ; Nitert, Emma. / Kind in de wijk : innovatiewerkplaats 2014-2015. Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Centre of Expertise Healthy Ageing, 2015. 4 p.
  @book{598db519b82e4c709605f81a9059c64c,
  title = "Kind in de wijk: innovatiewerkplaats 2014-2015",
  abstract = "Twee lectoraten (Praktijkgerichte Sportwetenschap en Integraal Jeugdbeleid) zijn sinds 2014 in de wijken Selwerd, Paddepoel en Tuinwijk (SPT) aan de slag, samen met de voorzieningen in SPT en hun professionals, en in nauw overleg met de gemeente. Vanuit de centrale thema’s gezondheid en participatie van de jeugd, richt Kind in de Wijk – Innovatiewerkplaats (KIWI) zich op de volgende twee sub thema’s: a. Actieve gezonde leefstijl: bewegen, sport en voeding b. Vreedzaam samenleven: vreedzame school en vreedzame wijk De doelstelling van Kind in de Wijk is om de bestaande voorzieningen in de wijk, op gebied van actievegezonde leefstijl en vreedzaam samenleven voor kinderen, te ondersteunen, te versterken en te verbinden. Hierbij stelt KIWI het kind in de wijk centraal en is daarbij ge{\"i}nteresseerd in de behoeftes en meningen van deze kinderen. Ontwikkelingen, activiteiten en onderzoeksresultaten van de periode september 2014 t/m mei 2015 worden weergegeven in deze rapportage.",
  keywords = "bewegingsonderwijs, innovatie",
  author = "Roos Dreijer and Emma Nitert",
  year = "2015",
  language = "Dutch",
  publisher = "Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Centre of Expertise Healthy Ageing",

  }

  Dreijer, R & Nitert, E 2015, Kind in de wijk: innovatiewerkplaats 2014-2015. Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Centre of Expertise Healthy Ageing.

  Kind in de wijk : innovatiewerkplaats 2014-2015. / Dreijer, Roos; Nitert, Emma.

  Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Centre of Expertise Healthy Ageing, 2015. 4 p.

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  TY - BOOK

  T1 - Kind in de wijk

  T2 - innovatiewerkplaats 2014-2015

  AU - Dreijer, Roos

  AU - Nitert, Emma

  PY - 2015

  Y1 - 2015

  N2 - Twee lectoraten (Praktijkgerichte Sportwetenschap en Integraal Jeugdbeleid) zijn sinds 2014 in de wijken Selwerd, Paddepoel en Tuinwijk (SPT) aan de slag, samen met de voorzieningen in SPT en hun professionals, en in nauw overleg met de gemeente. Vanuit de centrale thema’s gezondheid en participatie van de jeugd, richt Kind in de Wijk – Innovatiewerkplaats (KIWI) zich op de volgende twee sub thema’s: a. Actieve gezonde leefstijl: bewegen, sport en voeding b. Vreedzaam samenleven: vreedzame school en vreedzame wijk De doelstelling van Kind in de Wijk is om de bestaande voorzieningen in de wijk, op gebied van actievegezonde leefstijl en vreedzaam samenleven voor kinderen, te ondersteunen, te versterken en te verbinden. Hierbij stelt KIWI het kind in de wijk centraal en is daarbij geïnteresseerd in de behoeftes en meningen van deze kinderen. Ontwikkelingen, activiteiten en onderzoeksresultaten van de periode september 2014 t/m mei 2015 worden weergegeven in deze rapportage.

  AB - Twee lectoraten (Praktijkgerichte Sportwetenschap en Integraal Jeugdbeleid) zijn sinds 2014 in de wijken Selwerd, Paddepoel en Tuinwijk (SPT) aan de slag, samen met de voorzieningen in SPT en hun professionals, en in nauw overleg met de gemeente. Vanuit de centrale thema’s gezondheid en participatie van de jeugd, richt Kind in de Wijk – Innovatiewerkplaats (KIWI) zich op de volgende twee sub thema’s: a. Actieve gezonde leefstijl: bewegen, sport en voeding b. Vreedzaam samenleven: vreedzame school en vreedzame wijk De doelstelling van Kind in de Wijk is om de bestaande voorzieningen in de wijk, op gebied van actievegezonde leefstijl en vreedzaam samenleven voor kinderen, te ondersteunen, te versterken en te verbinden. Hierbij stelt KIWI het kind in de wijk centraal en is daarbij geïnteresseerd in de behoeftes en meningen van deze kinderen. Ontwikkelingen, activiteiten en onderzoeksresultaten van de periode september 2014 t/m mei 2015 worden weergegeven in deze rapportage.

  KW - bewegingsonderwijs

  KW - innovatie

  M3 - Report

  BT - Kind in de wijk

  PB - Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Centre of Expertise Healthy Ageing

  ER -

  Dreijer R, Nitert E. Kind in de wijk: innovatiewerkplaats 2014-2015. Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Centre of Expertise Healthy Ageing, 2015. 4 p.