"Kijk eens wat ik kan!": sociale praktijken in de interactie tussen kinderen van 4 tot 8 jaar in de buitenschoolse opvang.

Research output: Ph.D. ThesisPhD Research internal, graduation external

Abstract

De buitenschoolse opvang (bso) is in Nederland sinds het eind van de twintigste eeuw een nieuwe pedagogische voorziening waar grote groepen kinderen na schooltijd hun vrije tijd doorbrengen. Hoe het alledaagse leven van kinderen in de bso eruit zien, hoe ze vriendjes maken, hoe ze samen kunnen spelen en conflicten aangaan en oplossen, kortom hoe ze in de bso hun sociale leven in interactie met elkaar gezamenlijk vormgeven, is het onderwerp van dit proefschrift. Een onderwerp dat in de wetenschappelijke literatuur tot nu toe onderbelicht is gebleven.
Original languageDutch
QualificationMaster of Philosophy
Supervisors/Advisors
  • de Glopper, Kees, Supervisor, External person
  • Berenst, Jan , Supervisor, External person
  • Doornenbal, Jeannette, Supervisor
Place of PublicationGroningen
Print ISBNs9789036792653
Publication statusPublished - 3 Nov 2016

Cite this

@phdthesis{30db475880134b08804294b07a5525c5,
title = "{"}Kijk eens wat ik kan!{"}: sociale praktijken in de interactie tussen kinderen van 4 tot 8 jaar in de buitenschoolse opvang.",
abstract = "De buitenschoolse opvang (bso) is in Nederland sinds het eind van de twintigste eeuw een nieuwe pedagogische voorziening waar grote groepen kinderen na schooltijd hun vrije tijd doorbrengen. Hoe het alledaagse leven van kinderen in de bso eruit zien, hoe ze vriendjes maken, hoe ze samen kunnen spelen en conflicten aangaan en oplossen, kortom hoe ze in de bso hun sociale leven in interactie met elkaar gezamenlijk vormgeven, is het onderwerp van dit proefschrift. Een onderwerp dat in de wetenschappelijke literatuur tot nu toe onderbelicht is gebleven.",
keywords = "conversatieanalyse, buitenschoolse opvang, peer interactie, conflictgesprekken, regelonderhandelingen, kinderen",
author = "{van der Schaaf}, Nynke",
year = "2016",
month = "11",
day = "3",
language = "Dutch",
isbn = "9789036792653",

}

"Kijk eens wat ik kan!" : sociale praktijken in de interactie tussen kinderen van 4 tot 8 jaar in de buitenschoolse opvang. / van der Schaaf, Nynke.

Groningen, 2016. 295 p.

Research output: Ph.D. ThesisPhD Research internal, graduation external

TY - THES

T1 - "Kijk eens wat ik kan!"

T2 - sociale praktijken in de interactie tussen kinderen van 4 tot 8 jaar in de buitenschoolse opvang.

AU - van der Schaaf, Nynke

PY - 2016/11/3

Y1 - 2016/11/3

N2 - De buitenschoolse opvang (bso) is in Nederland sinds het eind van de twintigste eeuw een nieuwe pedagogische voorziening waar grote groepen kinderen na schooltijd hun vrije tijd doorbrengen. Hoe het alledaagse leven van kinderen in de bso eruit zien, hoe ze vriendjes maken, hoe ze samen kunnen spelen en conflicten aangaan en oplossen, kortom hoe ze in de bso hun sociale leven in interactie met elkaar gezamenlijk vormgeven, is het onderwerp van dit proefschrift. Een onderwerp dat in de wetenschappelijke literatuur tot nu toe onderbelicht is gebleven.

AB - De buitenschoolse opvang (bso) is in Nederland sinds het eind van de twintigste eeuw een nieuwe pedagogische voorziening waar grote groepen kinderen na schooltijd hun vrije tijd doorbrengen. Hoe het alledaagse leven van kinderen in de bso eruit zien, hoe ze vriendjes maken, hoe ze samen kunnen spelen en conflicten aangaan en oplossen, kortom hoe ze in de bso hun sociale leven in interactie met elkaar gezamenlijk vormgeven, is het onderwerp van dit proefschrift. Een onderwerp dat in de wetenschappelijke literatuur tot nu toe onderbelicht is gebleven.

KW - conversatieanalyse

KW - buitenschoolse opvang

KW - peer interactie

KW - conflictgesprekken

KW - regelonderhandelingen

KW - kinderen

M3 - PhD Research internal, graduation external

SN - 9789036792653

CY - Groningen

ER -