Interprofessionele samenwerking tussen tandarts en mondhygiënist in de mondzorgpraktijk

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterProfessional

Abstract

De internationale belangstelling voor interprofessionele samenwerking is groot. Vanuit wetenschappelijk onderzoek zijn er aanwijzingen dat interprofessionele samenwerking te verkiezen is boven de meer conventionele multiprofessionele manier van samenwerken. Interprofessionele samenwerking tussen tandartsen en mondhygiënisten sluit aan op het beleid met betrekking tot taakherschikking tussen deze beroepsgroepen. In het geval van taakherschikking worden taken c.q. diagnostiek en/of behandelingen over verschillende beroepsgroepen verdeeld. Interprofessionele samenwerking is echter een van de stijlen van samenwerken. Alvorens het onderscheid tussen verschillende stijlen van samenwerken te kunnen maken, is het van belang na te gaan wat samenwerking nu eigenlijk is.
Original languageDutch
Title of host publicationHet tandheelkundig jaar 2015
PublisherBohn Stafleu van Loghum
Pages129-139
ISBN (Print)978-90-368-0689-3-11
Publication statusPublished - 2014

Cite this

Reinders, J-J. (2014). Interprofessionele samenwerking tussen tandarts en mondhygiënist in de mondzorgpraktijk. In Het tandheelkundig jaar 2015 (pp. 129-139). Bohn Stafleu van Loghum.
Reinders, Jan-Jaap. / Interprofessionele samenwerking tussen tandarts en mondhygiënist in de mondzorgpraktijk. Het tandheelkundig jaar 2015. Bohn Stafleu van Loghum, 2014. pp. 129-139
@inbook{7b6bae658ff84d039655bb91a7c5d5ab,
title = "Interprofessionele samenwerking tussen tandarts en mondhygi{\"e}nist in de mondzorgpraktijk",
abstract = "De internationale belangstelling voor interprofessionele samenwerking is groot. Vanuit wetenschappelijk onderzoek zijn er aanwijzingen dat interprofessionele samenwerking te verkiezen is boven de meer conventionele multiprofessionele manier van samenwerken. Interprofessionele samenwerking tussen tandartsen en mondhygi{\"e}nisten sluit aan op het beleid met betrekking tot taakherschikking tussen deze beroepsgroepen. In het geval van taakherschikking worden taken c.q. diagnostiek en/of behandelingen over verschillende beroepsgroepen verdeeld. Interprofessionele samenwerking is echter een van de stijlen van samenwerken. Alvorens het onderscheid tussen verschillende stijlen van samenwerken te kunnen maken, is het van belang na te gaan wat samenwerking nu eigenlijk is.",
keywords = "tandartsen, mondhygi{\"e}nisten, samenwerking",
author = "Jan-Jaap Reinders",
year = "2014",
language = "Dutch",
isbn = "978-90-368-0689-3-11",
pages = "129--139",
booktitle = "Het tandheelkundig jaar 2015",
publisher = "Bohn Stafleu van Loghum",
address = "Netherlands",

}

Reinders, J-J 2014, Interprofessionele samenwerking tussen tandarts en mondhygiënist in de mondzorgpraktijk. in Het tandheelkundig jaar 2015. Bohn Stafleu van Loghum, pp. 129-139.

Interprofessionele samenwerking tussen tandarts en mondhygiënist in de mondzorgpraktijk. / Reinders, Jan-Jaap.

Het tandheelkundig jaar 2015. Bohn Stafleu van Loghum, 2014. p. 129-139.

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterProfessional

TY - CHAP

T1 - Interprofessionele samenwerking tussen tandarts en mondhygiënist in de mondzorgpraktijk

AU - Reinders, Jan-Jaap

PY - 2014

Y1 - 2014

N2 - De internationale belangstelling voor interprofessionele samenwerking is groot. Vanuit wetenschappelijk onderzoek zijn er aanwijzingen dat interprofessionele samenwerking te verkiezen is boven de meer conventionele multiprofessionele manier van samenwerken. Interprofessionele samenwerking tussen tandartsen en mondhygiënisten sluit aan op het beleid met betrekking tot taakherschikking tussen deze beroepsgroepen. In het geval van taakherschikking worden taken c.q. diagnostiek en/of behandelingen over verschillende beroepsgroepen verdeeld. Interprofessionele samenwerking is echter een van de stijlen van samenwerken. Alvorens het onderscheid tussen verschillende stijlen van samenwerken te kunnen maken, is het van belang na te gaan wat samenwerking nu eigenlijk is.

AB - De internationale belangstelling voor interprofessionele samenwerking is groot. Vanuit wetenschappelijk onderzoek zijn er aanwijzingen dat interprofessionele samenwerking te verkiezen is boven de meer conventionele multiprofessionele manier van samenwerken. Interprofessionele samenwerking tussen tandartsen en mondhygiënisten sluit aan op het beleid met betrekking tot taakherschikking tussen deze beroepsgroepen. In het geval van taakherschikking worden taken c.q. diagnostiek en/of behandelingen over verschillende beroepsgroepen verdeeld. Interprofessionele samenwerking is echter een van de stijlen van samenwerken. Alvorens het onderscheid tussen verschillende stijlen van samenwerken te kunnen maken, is het van belang na te gaan wat samenwerking nu eigenlijk is.

KW - tandartsen

KW - mondhygiënisten

KW - samenwerking

M3 - Chapter

SN - 978-90-368-0689-3-11

SP - 129

EP - 139

BT - Het tandheelkundig jaar 2015

PB - Bohn Stafleu van Loghum

ER -

Reinders J-J. Interprofessionele samenwerking tussen tandarts en mondhygiënist in de mondzorgpraktijk. In Het tandheelkundig jaar 2015. Bohn Stafleu van Loghum. 2014. p. 129-139