Interdisciplinariteit en het muziekonderwijs: nieuwe benaderingen, nieuwe mogelijkheden

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterAcademic

100 Downloads (Pure)

Abstract

Sinds de invoering in 1998 van de Tweede Fase in het Middelbaar Onderwijs is er een nieuw elan geslopen in discussies die gaan over wat interdisciplinariteit in de kunsten precies betekent en hoe deze van betekenis kan zijn voor het kunstonderwijs. Tot het moment van invoering werd het kunstonderwijs op de middelbare school op een monodisciplinaire wijze vorm gegeven, maar met de invoering kwam het fenomeen interdisciplinariteit veel directer in de schijnwerpers van het onderwijs te staan. De vakken CKV 1 – 3 (Culturele en Kunstzinnige Vorming) hadden veel nadrukkelijker een gemeenschappelijke benadering van de kunsten als vertrekpunt en die benadering richtte zich heel direct op gemeenschappelijke kenmerken van de kunstdisciplines.
Original languageDutch
Title of host publicationLifelong Learning in Music in Groningen
Subtitle of host publicationa Liber Amicorum for Peter Mak
Place of PublicationGroningen
PublisherHanzehogeschool Groningen
Pages157-167
ISBN (Print)978-94-91090-05-9
Publication statusPublished - 2016

Cite this

Verkuil, M. (2016). Interdisciplinariteit en het muziekonderwijs: nieuwe benaderingen, nieuwe mogelijkheden. In Lifelong Learning in Music in Groningen: a Liber Amicorum for Peter Mak (pp. 157-167). Groningen: Hanzehogeschool Groningen.
Verkuil, Marinus. / Interdisciplinariteit en het muziekonderwijs : nieuwe benaderingen, nieuwe mogelijkheden. Lifelong Learning in Music in Groningen: a Liber Amicorum for Peter Mak . Groningen : Hanzehogeschool Groningen, 2016. pp. 157-167
@inbook{e460c19a69874549a5f10207c8f6db68,
title = "Interdisciplinariteit en het muziekonderwijs: nieuwe benaderingen, nieuwe mogelijkheden",
abstract = "Sinds de invoering in 1998 van de Tweede Fase in het Middelbaar Onderwijs is er een nieuw elan geslopen in discussies die gaan over wat interdisciplinariteit in de kunsten precies betekent en hoe deze van betekenis kan zijn voor het kunstonderwijs. Tot het moment van invoering werd het kunstonderwijs op de middelbare school op een monodisciplinaire wijze vorm gegeven, maar met de invoering kwam het fenomeen interdisciplinariteit veel directer in de schijnwerpers van het onderwijs te staan. De vakken CKV 1 – 3 (Culturele en Kunstzinnige Vorming) hadden veel nadrukkelijker een gemeenschappelijke benadering van de kunsten als vertrekpunt en die benadering richtte zich heel direct op gemeenschappelijke kenmerken van de kunstdisciplines.",
keywords = "interdisciplinariteit, didactiek, reflectie, muziekonderwijs",
author = "Marinus Verkuil",
year = "2016",
language = "Dutch",
isbn = "978-94-91090-05-9",
pages = "157--167",
booktitle = "Lifelong Learning in Music in Groningen",
publisher = "Hanzehogeschool Groningen",

}

Verkuil, M 2016, Interdisciplinariteit en het muziekonderwijs: nieuwe benaderingen, nieuwe mogelijkheden. in Lifelong Learning in Music in Groningen: a Liber Amicorum for Peter Mak . Hanzehogeschool Groningen, Groningen, pp. 157-167.

Interdisciplinariteit en het muziekonderwijs : nieuwe benaderingen, nieuwe mogelijkheden. / Verkuil, Marinus.

Lifelong Learning in Music in Groningen: a Liber Amicorum for Peter Mak . Groningen : Hanzehogeschool Groningen, 2016. p. 157-167.

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterAcademic

TY - CHAP

T1 - Interdisciplinariteit en het muziekonderwijs

T2 - nieuwe benaderingen, nieuwe mogelijkheden

AU - Verkuil, Marinus

PY - 2016

Y1 - 2016

N2 - Sinds de invoering in 1998 van de Tweede Fase in het Middelbaar Onderwijs is er een nieuw elan geslopen in discussies die gaan over wat interdisciplinariteit in de kunsten precies betekent en hoe deze van betekenis kan zijn voor het kunstonderwijs. Tot het moment van invoering werd het kunstonderwijs op de middelbare school op een monodisciplinaire wijze vorm gegeven, maar met de invoering kwam het fenomeen interdisciplinariteit veel directer in de schijnwerpers van het onderwijs te staan. De vakken CKV 1 – 3 (Culturele en Kunstzinnige Vorming) hadden veel nadrukkelijker een gemeenschappelijke benadering van de kunsten als vertrekpunt en die benadering richtte zich heel direct op gemeenschappelijke kenmerken van de kunstdisciplines.

AB - Sinds de invoering in 1998 van de Tweede Fase in het Middelbaar Onderwijs is er een nieuw elan geslopen in discussies die gaan over wat interdisciplinariteit in de kunsten precies betekent en hoe deze van betekenis kan zijn voor het kunstonderwijs. Tot het moment van invoering werd het kunstonderwijs op de middelbare school op een monodisciplinaire wijze vorm gegeven, maar met de invoering kwam het fenomeen interdisciplinariteit veel directer in de schijnwerpers van het onderwijs te staan. De vakken CKV 1 – 3 (Culturele en Kunstzinnige Vorming) hadden veel nadrukkelijker een gemeenschappelijke benadering van de kunsten als vertrekpunt en die benadering richtte zich heel direct op gemeenschappelijke kenmerken van de kunstdisciplines.

KW - interdisciplinariteit

KW - didactiek

KW - reflectie

KW - muziekonderwijs

M3 - Chapter

SN - 978-94-91090-05-9

SP - 157

EP - 167

BT - Lifelong Learning in Music in Groningen

PB - Hanzehogeschool Groningen

CY - Groningen

ER -

Verkuil M. Interdisciplinariteit en het muziekonderwijs: nieuwe benaderingen, nieuwe mogelijkheden. In Lifelong Learning in Music in Groningen: a Liber Amicorum for Peter Mak . Groningen: Hanzehogeschool Groningen. 2016. p. 157-167