Inspanning en herstel tijdens een intensieve wedstrijdperiode: percepties van coach en spelers

Steven Doeven, Michel Brink, Jasmijn Voorintholt, Wouter Frencken, Koen Lemmink

Research output: Contribution to conferenceAbstractOther research output

Abstract

Een juiste verhouding tussen de trainingsbelasting en het herstel is cruciaal om prestaties te optimaliseren en overbelasting te voorkomen. Uit onderzoek blijkt echter dat de inspanning van trainingen zwaarder kan worden ervaren door spelers dan beoogd door de coach (Brink e.a. 2014). Of coaches in staat zijn om de inspanning van trainingen en wedstrijden na afloop in te schatten is niet bekend. Hetzelfde geldt voor de mate waarin spelers herstellen. Het doel van deze studie is daarom om de mate van inspanning en herstel tussen spelers een coaches te onderzoeken gedurende een intensieve training- en wedstrijdperiode.
Original languageDutch
Number of pages1
Publication statusPublished - 30 Oct 2014
Event5e Dag van het sportonderzoek (DSO) 2014 - Gymnasion, Nijmegen, Netherlands
Duration: 30 Oct 2014 → …
Conference number: 5e
https://dagvanhetsportonderzoek.wordpress.com/2014/10/30/dso-2014/
http://www.dagvanhetsportonderzoek.nl/

Conference

Conference5e Dag van het sportonderzoek (DSO) 2014
Abbreviated titleDSO 2014
CountryNetherlands
CityNijmegen
Period30/10/14 → …
Internet address

Cite this

Doeven, S., Brink, M., Voorintholt, J., Frencken, W., & Lemmink, K. (2014). Inspanning en herstel tijdens een intensieve wedstrijdperiode: percepties van coach en spelers. Abstract from 5e Dag van het sportonderzoek (DSO) 2014, Nijmegen, Netherlands.
Doeven, Steven ; Brink, Michel ; Voorintholt, Jasmijn ; Frencken, Wouter ; Lemmink, Koen. / Inspanning en herstel tijdens een intensieve wedstrijdperiode: percepties van coach en spelers. Abstract from 5e Dag van het sportonderzoek (DSO) 2014, Nijmegen, Netherlands.1 p.
@conference{84b75fabab82480c9f86243fecdd7533,
title = "Inspanning en herstel tijdens een intensieve wedstrijdperiode: percepties van coach en spelers",
abstract = "Een juiste verhouding tussen de trainingsbelasting en het herstel is cruciaal om prestaties te optimaliseren en overbelasting te voorkomen. Uit onderzoek blijkt echter dat de inspanning van trainingen zwaarder kan worden ervaren door spelers dan beoogd door de coach (Brink e.a. 2014). Of coaches in staat zijn om de inspanning van trainingen en wedstrijden na afloop in te schatten is niet bekend. Hetzelfde geldt voor de mate waarin spelers herstellen. Het doel van deze studie is daarom om de mate van inspanning en herstel tussen spelers een coaches te onderzoeken gedurende een intensieve training- en wedstrijdperiode.",
keywords = "sportbeoefening, inspanning, herstel",
author = "Steven Doeven and Michel Brink and Jasmijn Voorintholt and Wouter Frencken and Koen Lemmink",
year = "2014",
month = "10",
day = "30",
language = "Dutch",
note = "5e Dag van het sportonderzoek (DSO) 2014, DSO 2014 ; Conference date: 30-10-2014",
url = "https://dagvanhetsportonderzoek.wordpress.com/2014/10/30/dso-2014/, http://www.dagvanhetsportonderzoek.nl/",

}

Doeven, S, Brink, M, Voorintholt, J, Frencken, W & Lemmink, K 2014, 'Inspanning en herstel tijdens een intensieve wedstrijdperiode: percepties van coach en spelers', Nijmegen, Netherlands, 30/10/14, .

Inspanning en herstel tijdens een intensieve wedstrijdperiode: percepties van coach en spelers. / Doeven, Steven; Brink, Michel; Voorintholt, Jasmijn; Frencken, Wouter; Lemmink, Koen.

2014. Abstract from 5e Dag van het sportonderzoek (DSO) 2014, Nijmegen, Netherlands.

Research output: Contribution to conferenceAbstractOther research output

TY - CONF

T1 - Inspanning en herstel tijdens een intensieve wedstrijdperiode: percepties van coach en spelers

AU - Doeven, Steven

AU - Brink, Michel

AU - Voorintholt, Jasmijn

AU - Frencken, Wouter

AU - Lemmink, Koen

PY - 2014/10/30

Y1 - 2014/10/30

N2 - Een juiste verhouding tussen de trainingsbelasting en het herstel is cruciaal om prestaties te optimaliseren en overbelasting te voorkomen. Uit onderzoek blijkt echter dat de inspanning van trainingen zwaarder kan worden ervaren door spelers dan beoogd door de coach (Brink e.a. 2014). Of coaches in staat zijn om de inspanning van trainingen en wedstrijden na afloop in te schatten is niet bekend. Hetzelfde geldt voor de mate waarin spelers herstellen. Het doel van deze studie is daarom om de mate van inspanning en herstel tussen spelers een coaches te onderzoeken gedurende een intensieve training- en wedstrijdperiode.

AB - Een juiste verhouding tussen de trainingsbelasting en het herstel is cruciaal om prestaties te optimaliseren en overbelasting te voorkomen. Uit onderzoek blijkt echter dat de inspanning van trainingen zwaarder kan worden ervaren door spelers dan beoogd door de coach (Brink e.a. 2014). Of coaches in staat zijn om de inspanning van trainingen en wedstrijden na afloop in te schatten is niet bekend. Hetzelfde geldt voor de mate waarin spelers herstellen. Het doel van deze studie is daarom om de mate van inspanning en herstel tussen spelers een coaches te onderzoeken gedurende een intensieve training- en wedstrijdperiode.

KW - sportbeoefening

KW - inspanning

KW - herstel

M3 - Abstract

ER -

Doeven S, Brink M, Voorintholt J, Frencken W, Lemmink K. Inspanning en herstel tijdens een intensieve wedstrijdperiode: percepties van coach en spelers. 2014. Abstract from 5e Dag van het sportonderzoek (DSO) 2014, Nijmegen, Netherlands.