Inclusie door interprofessionele samenwerking: resultaten van de proeftuinen van PACT

Jeannette Doornenbal, Ruben Fukkink, Tom van Yperen, Marielle Balledux, Jolanda Spoelstra, Marloes van Verseveld

Research output: Book/ReportReportProfessional

101 Downloads (Pure)

Abstract

In het innovatieproject PACT trekken wetenschap, praktijk en beleid samen op om de kwaliteit van de pedagogische voorzieningen voor jonge kinderen te versterken. Doel is een inclusieve speelleeromgeving waarin ieder kind mee telt, mee kan doen en zich optimaal kan ontwikkelen. Het middel is het bevorderen van interprofessionele samenwerking tussen kinderopvang, basisonderwijs en zorg. Overal in het land zijn proeftuinen opgezet om die ambitie in praktijk te brengen.

Het wetenschapsteam volgde, begeleidde en onderzocht de PACT-proeftuinen met meerdere instrumenten: een kwalitatieve casestudy, de Monitor Interprofessionele Samenwerking en een enquête onder projectleiders naar meetbare resultaten. Deze publicatie gaat over de resultaten van het onderzoek en wordt afgesloten met conclusies en adviezen.

Original languageDutch
PublisherPACT/Kinderopvangfonds
Number of pages93
Publication statusPublished - Jun 2017

Cite this

Doornenbal, J., Fukkink, R., van Yperen, T., Balledux, M., Spoelstra, J., & van Verseveld, M. (2017). Inclusie door interprofessionele samenwerking: resultaten van de proeftuinen van PACT. PACT/Kinderopvangfonds.
Doornenbal, Jeannette ; Fukkink, Ruben ; van Yperen, Tom ; Balledux, Marielle ; Spoelstra, Jolanda ; van Verseveld, Marloes. / Inclusie door interprofessionele samenwerking : resultaten van de proeftuinen van PACT. PACT/Kinderopvangfonds, 2017. 93 p.
@book{805e8edf56ef45648d78b5ab6a92f1da,
title = "Inclusie door interprofessionele samenwerking: resultaten van de proeftuinen van PACT",
abstract = "In het innovatieproject PACT trekken wetenschap, praktijk en beleid samen op om de kwaliteit van de pedagogische voorzieningen voor jonge kinderen te versterken. Doel is een inclusieve speelleeromgeving waarin ieder kind mee telt, mee kan doen en zich optimaal kan ontwikkelen. Het middel is het bevorderen van interprofessionele samenwerking tussen kinderopvang, basisonderwijs en zorg. Overal in het land zijn proeftuinen opgezet om die ambitie in praktijk te brengen. Het wetenschapsteam volgde, begeleidde en onderzocht de PACT-proeftuinen met meerdere instrumenten: een kwalitatieve casestudy, de Monitor Interprofessionele Samenwerking en een enqu{\^e}te onder projectleiders naar meetbare resultaten. Deze publicatie gaat over de resultaten van het onderzoek en wordt afgesloten met conclusies en adviezen.",
keywords = "inclusie , interprofessionele samenwerking, kinderopvang",
author = "Jeannette Doornenbal and Ruben Fukkink and {van Yperen}, Tom and Marielle Balledux and Jolanda Spoelstra and {van Verseveld}, Marloes",
year = "2017",
month = "6",
language = "Dutch",
publisher = "PACT/Kinderopvangfonds",

}

Doornenbal, J, Fukkink, R, van Yperen, T, Balledux, M, Spoelstra, J & van Verseveld, M 2017, Inclusie door interprofessionele samenwerking: resultaten van de proeftuinen van PACT. PACT/Kinderopvangfonds.

Inclusie door interprofessionele samenwerking : resultaten van de proeftuinen van PACT. / Doornenbal, Jeannette; Fukkink, Ruben; van Yperen, Tom ; Balledux, Marielle; Spoelstra, Jolanda ; van Verseveld, Marloes.

PACT/Kinderopvangfonds, 2017. 93 p.

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Inclusie door interprofessionele samenwerking

T2 - resultaten van de proeftuinen van PACT

AU - Doornenbal, Jeannette

AU - Fukkink, Ruben

AU - van Yperen, Tom

AU - Balledux, Marielle

AU - Spoelstra, Jolanda

AU - van Verseveld, Marloes

PY - 2017/6

Y1 - 2017/6

N2 - In het innovatieproject PACT trekken wetenschap, praktijk en beleid samen op om de kwaliteit van de pedagogische voorzieningen voor jonge kinderen te versterken. Doel is een inclusieve speelleeromgeving waarin ieder kind mee telt, mee kan doen en zich optimaal kan ontwikkelen. Het middel is het bevorderen van interprofessionele samenwerking tussen kinderopvang, basisonderwijs en zorg. Overal in het land zijn proeftuinen opgezet om die ambitie in praktijk te brengen. Het wetenschapsteam volgde, begeleidde en onderzocht de PACT-proeftuinen met meerdere instrumenten: een kwalitatieve casestudy, de Monitor Interprofessionele Samenwerking en een enquête onder projectleiders naar meetbare resultaten. Deze publicatie gaat over de resultaten van het onderzoek en wordt afgesloten met conclusies en adviezen.

AB - In het innovatieproject PACT trekken wetenschap, praktijk en beleid samen op om de kwaliteit van de pedagogische voorzieningen voor jonge kinderen te versterken. Doel is een inclusieve speelleeromgeving waarin ieder kind mee telt, mee kan doen en zich optimaal kan ontwikkelen. Het middel is het bevorderen van interprofessionele samenwerking tussen kinderopvang, basisonderwijs en zorg. Overal in het land zijn proeftuinen opgezet om die ambitie in praktijk te brengen. Het wetenschapsteam volgde, begeleidde en onderzocht de PACT-proeftuinen met meerdere instrumenten: een kwalitatieve casestudy, de Monitor Interprofessionele Samenwerking en een enquête onder projectleiders naar meetbare resultaten. Deze publicatie gaat over de resultaten van het onderzoek en wordt afgesloten met conclusies en adviezen.

KW - inclusie

KW - interprofessionele samenwerking

KW - kinderopvang

M3 - Report

BT - Inclusie door interprofessionele samenwerking

PB - PACT/Kinderopvangfonds

ER -

Doornenbal J, Fukkink R, van Yperen T, Balledux M, Spoelstra J, van Verseveld M. Inclusie door interprofessionele samenwerking: resultaten van de proeftuinen van PACT. PACT/Kinderopvangfonds, 2017. 93 p.