I spy with my little eye

Research output: Contribution to conferencePosterOther research output

41 Downloads (Pure)

Abstract

In het project 'Ik zie, ik zie..' is de dementerende medemens een verre ander voor de kunstenaarstudenten. Om deze verre ander te ontmoeten is het nodig in jezelf te graven; vanzelfsprekendheden te ondervragen en de ander diep in de ogen te kijken. Waar ben je? Hoe kan ik je kennen en hoe kan jij mij kennen? De aanwezigheid van pen en papier, en het alibi van het portret creëerde een rustige context waarin de ontmoeting zich in de tijd kon ontvouwen en waarin het beeldende zijn plaats kon innemen. Ontmoeten werd ont-moeten. Mijn belangrijkste vraag was: Wat is portretteren in de context van deze ontmoeting met de verre ander? De kunststudenten lieten het mij met een vanzelfsprekende openhartigheid en eerlijkheid zien. De ander portretteren is ook jezelf portretteren, zoals je de ander nooit kan leren kennen zonder ook jezelf op het spel te zetten.
Translated title of the contributionI spy with my little eye
Original languageDutch
Number of pages1
Publication statusPublished - 2015
EventHanze Research Day 2015 - Groningen, Netherlands
Duration: 29 Jan 2015 → …

Conference

ConferenceHanze Research Day 2015
CountryNetherlands
CityGroningen
Period29/01/15 → …

Keywords

  Cite this

  Coumans, A., & van Hoogdalem, H. (2015). Ik zie, ik zie. Poster session presented at Hanze Research Day 2015, Groningen, Netherlands.
  Coumans, Anke ; van Hoogdalem, Herman. / Ik zie, ik zie. Poster session presented at Hanze Research Day 2015, Groningen, Netherlands.1 p.
  @conference{4203da6f46ab473f945561cff1a51bdb,
  title = "Ik zie, ik zie",
  abstract = "In het project 'Ik zie, ik zie..' is de dementerende medemens een verre ander voor de kunstenaarstudenten. Om deze verre ander te ontmoeten is het nodig in jezelf te graven; vanzelfsprekendheden te ondervragen en de ander diep in de ogen te kijken. Waar ben je? Hoe kan ik je kennen en hoe kan jij mij kennen? De aanwezigheid van pen en papier, en het alibi van het portret cre{\"e}erde een rustige context waarin de ontmoeting zich in de tijd kon ontvouwen en waarin het beeldende zijn plaats kon innemen. Ontmoeten werd ont-moeten. Mijn belangrijkste vraag was: Wat is portretteren in de context van deze ontmoeting met de verre ander? De kunststudenten lieten het mij met een vanzelfsprekende openhartigheid en eerlijkheid zien. De ander portretteren is ook jezelf portretteren, zoals je de ander nooit kan leren kennen zonder ook jezelf op het spel te zetten.",
  keywords = "kunst, maatschappij, dementie",
  author = "Anke Coumans and {van Hoogdalem}, Herman",
  year = "2015",
  language = "Dutch",
  note = "Hanze Research Day 2015 ; Conference date: 29-01-2015",

  }

  Coumans, A & van Hoogdalem, H 2015, 'Ik zie, ik zie', Groningen, Netherlands, 29/01/15, .

  Ik zie, ik zie. / Coumans, Anke; van Hoogdalem, Herman.

  2015. Poster session presented at Hanze Research Day 2015, Groningen, Netherlands.

  Research output: Contribution to conferencePosterOther research output

  TY - CONF

  T1 - Ik zie, ik zie

  AU - Coumans, Anke

  AU - van Hoogdalem, Herman

  PY - 2015

  Y1 - 2015

  N2 - In het project 'Ik zie, ik zie..' is de dementerende medemens een verre ander voor de kunstenaarstudenten. Om deze verre ander te ontmoeten is het nodig in jezelf te graven; vanzelfsprekendheden te ondervragen en de ander diep in de ogen te kijken. Waar ben je? Hoe kan ik je kennen en hoe kan jij mij kennen? De aanwezigheid van pen en papier, en het alibi van het portret creëerde een rustige context waarin de ontmoeting zich in de tijd kon ontvouwen en waarin het beeldende zijn plaats kon innemen. Ontmoeten werd ont-moeten. Mijn belangrijkste vraag was: Wat is portretteren in de context van deze ontmoeting met de verre ander? De kunststudenten lieten het mij met een vanzelfsprekende openhartigheid en eerlijkheid zien. De ander portretteren is ook jezelf portretteren, zoals je de ander nooit kan leren kennen zonder ook jezelf op het spel te zetten.

  AB - In het project 'Ik zie, ik zie..' is de dementerende medemens een verre ander voor de kunstenaarstudenten. Om deze verre ander te ontmoeten is het nodig in jezelf te graven; vanzelfsprekendheden te ondervragen en de ander diep in de ogen te kijken. Waar ben je? Hoe kan ik je kennen en hoe kan jij mij kennen? De aanwezigheid van pen en papier, en het alibi van het portret creëerde een rustige context waarin de ontmoeting zich in de tijd kon ontvouwen en waarin het beeldende zijn plaats kon innemen. Ontmoeten werd ont-moeten. Mijn belangrijkste vraag was: Wat is portretteren in de context van deze ontmoeting met de verre ander? De kunststudenten lieten het mij met een vanzelfsprekende openhartigheid en eerlijkheid zien. De ander portretteren is ook jezelf portretteren, zoals je de ander nooit kan leren kennen zonder ook jezelf op het spel te zetten.

  KW - kunst

  KW - maatschappij

  KW - dementie

  UR - https://www.hanze.nl/nld/onderzoek/kenniscentra/kenniscentrum-kunst-en-samenleving/lectoraten/lectoraten/image-in-context/onderzoeksprojecten/Designing-the-social/zie-zie

  M3 - Poster

  ER -

  Coumans A, van Hoogdalem H. Ik zie, ik zie. 2015. Poster session presented at Hanze Research Day 2015, Groningen, Netherlands.