Huis Schouwenburg: monument van energiezuinig restaureren - Ambitie eigenaar cruciaal voor succes

Ramon Alexander Alberts, Bate Boschma, Tineke van der Schoor, Maarten Vieveen, Mieke Oostra

  Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterProfessional

  234 Downloads (Pure)

  Abstract

  De herbezinning en vernieuwing van de contemporaine erfgoedzorg wordt zichtbaar in de in deze bundel verzamelde essays. Ze laten een zelfbewuste erfgoedzorg zien die zich niet schikt naar of verzet tegen het onvermijdelijke, maar een hoofdrol wil spelen in het hart van de samenleving. Ze wil zorgen voor de articulatie en praktische vormgeving van duurzaamheid in de meest brede betekenis van het woord, zowel economisch als sociaal. Uit de essays blijkt dat het een nog onvoltooide zoektocht betreft, waarin onderzoek, onderwijs en een sterk engagement met de praktijk een hoofdrol spelen. Positie, ervaring en bereik maken dat het hbo hierin het voortouw kan en wil nemen.
  Original languageDutch
  Title of host publicationDe wijde blik
  Subtitle of host publicationhet snijvlak van ruimtelijke ordening en erfgoed; onderzoek en onderwijs in het HBO. Lectoren aan het woord: essays en interviews
  EditorsMarijke Bovens, Cees-Jan Pen
  PublisherRijksdienst voor het Cultureel Erfgoed
  Pages33-37
  ISBN (Print)9789057992261
  Publication statusPublished - 2014
  • Energieke Restauratie: Energy efficient Restoration International Conference

   van der Schoor, T. (ed.), Vieveen, M. (ed.), Vera Franken, Sietze Meijer, Max Franken, Erwin Mlecnik, Ad Straub (Delft University of Technology, OTB), Bogdan Atanasiu, Sara Kunkel, Ilektra Koulumpi (Buildings Performance Institute Europe (BPIE) Brussels, Belgium), Birgit Dulski, Anne Marij Postel (Nyenrode Business University), Giovanni Litti¹, Amaryllis Audenaert ¹ ², Johan Braet ² (¹ Mib Lab, Applied Engineering Laboratory for Sustainable Materials Infrastructure and Buildings) (² Department Engineering Management) Antwerp University, Belgium & van Trompert, M., 10 Feb 2015, Groningen: Drukkerij Zalsman Groningen B.V. 136 p.

   Research output: Book/ReportBook editingProfessional

   File

  Cite this