Hoe meet je praktische relevantie? nieuw model voor praktijkgerichte onderzoekers

Wilke van Beest, Jan Balje, Daan Andriessen

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  381 Downloads (Pure)

  Abstract

  Een praktijkgericht onderzoek in het hbo heeft als doel om nieuwe kennis te ontwikkelen die een bijdrage kan leveren aan de (beroeps)praktijk. Praktijkgerichte onderzoekers in het hbo zouden zich daarom moeten afvragen in welke mate hun onderzoek een duurzame bijdrage levert. Wij presenteren hiertoe een domein-overstijgend hulpmiddel: Het Praktijkgereedheid van Onderzoek-model (PRO-model). We definiëren daarin de praktijkgereedheid van onderzoek als de mate waarin onderzoeksactiviteiten bijdragen aan veranderingen in de praktijk die blijvend zijn, ook nadat het onderzoek is afgerond.
  Original languageDutch
  Pages (from-to)52-58
  JournalTHEMA
  Volume24
  Issue number4
  Publication statusPublished - Oct 2017

  Cite this

  van Beest, Wilke ; Balje, Jan ; Andriessen, Daan . / Hoe meet je praktische relevantie? nieuw model voor praktijkgerichte onderzoekers. In: THEMA. 2017 ; Vol. 24, No. 4. pp. 52-58.
  @article{1fd0bad23bb44356a4b82ef69760c0a2,
  title = "Hoe meet je praktische relevantie?: nieuw model voor praktijkgerichte onderzoekers",
  abstract = "Een praktijkgericht onderzoek in het hbo heeft als doel om nieuwe kennis te ontwikkelen die een bijdrage kan leveren aan de (beroeps)praktijk. Praktijkgerichte onderzoekers in het hbo zouden zich daarom moeten afvragen in welke mate hun onderzoek een duurzame bijdrage levert. Wij presenteren hiertoe een domein-overstijgend hulpmiddel: Het Praktijkgereedheid van Onderzoek-model (PRO-model). We defini{\"e}ren daarin de praktijkgereedheid van onderzoek als de mate waarin onderzoeksactiviteiten bijdragen aan veranderingen in de praktijk die blijvend zijn, ook nadat het onderzoek is afgerond.",
  keywords = "hoger onderwijs, praktijkgericht onderzoek, valorisatie",
  author = "{van Beest}, Wilke and Jan Balje and Daan Andriessen",
  year = "2017",
  month = "10",
  language = "Dutch",
  volume = "24",
  pages = "52--58",
  journal = "THEMA",
  issn = "1380-7110",
  publisher = "Elsevier",
  number = "4",

  }

  van Beest, W, Balje, J & Andriessen, D 2017, 'Hoe meet je praktische relevantie? nieuw model voor praktijkgerichte onderzoekers', THEMA, vol. 24, no. 4, pp. 52-58.

  Hoe meet je praktische relevantie? nieuw model voor praktijkgerichte onderzoekers. / van Beest, Wilke; Balje, Jan; Andriessen, Daan .

  In: THEMA, Vol. 24, No. 4, 10.2017, p. 52-58.

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  TY - JOUR

  T1 - Hoe meet je praktische relevantie?

  T2 - nieuw model voor praktijkgerichte onderzoekers

  AU - van Beest, Wilke

  AU - Balje, Jan

  AU - Andriessen, Daan

  PY - 2017/10

  Y1 - 2017/10

  N2 - Een praktijkgericht onderzoek in het hbo heeft als doel om nieuwe kennis te ontwikkelen die een bijdrage kan leveren aan de (beroeps)praktijk. Praktijkgerichte onderzoekers in het hbo zouden zich daarom moeten afvragen in welke mate hun onderzoek een duurzame bijdrage levert. Wij presenteren hiertoe een domein-overstijgend hulpmiddel: Het Praktijkgereedheid van Onderzoek-model (PRO-model). We definiëren daarin de praktijkgereedheid van onderzoek als de mate waarin onderzoeksactiviteiten bijdragen aan veranderingen in de praktijk die blijvend zijn, ook nadat het onderzoek is afgerond.

  AB - Een praktijkgericht onderzoek in het hbo heeft als doel om nieuwe kennis te ontwikkelen die een bijdrage kan leveren aan de (beroeps)praktijk. Praktijkgerichte onderzoekers in het hbo zouden zich daarom moeten afvragen in welke mate hun onderzoek een duurzame bijdrage levert. Wij presenteren hiertoe een domein-overstijgend hulpmiddel: Het Praktijkgereedheid van Onderzoek-model (PRO-model). We definiëren daarin de praktijkgereedheid van onderzoek als de mate waarin onderzoeksactiviteiten bijdragen aan veranderingen in de praktijk die blijvend zijn, ook nadat het onderzoek is afgerond.

  KW - hoger onderwijs

  KW - praktijkgericht onderzoek

  KW - valorisatie

  M3 - Article

  VL - 24

  SP - 52

  EP - 58

  JO - THEMA

  JF - THEMA

  SN - 1380-7110

  IS - 4

  ER -