Hoe meet je praktische relevantie? nieuw model voor praktijkgerichte onderzoekers

Wilke van Beest, Jan Balje, Daan Andriessen

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  341 Downloads (Pure)

  Abstract

  Een praktijkgericht onderzoek in het hbo heeft als doel om nieuwe kennis te ontwikkelen die een bijdrage kan leveren aan de (beroeps)praktijk. Praktijkgerichte onderzoekers in het hbo zouden zich daarom moeten afvragen in welke mate hun onderzoek een duurzame bijdrage levert. Wij presenteren hiertoe een domein-overstijgend hulpmiddel: Het Praktijkgereedheid van Onderzoek-model (PRO-model). We definiëren daarin de praktijkgereedheid van onderzoek als de mate waarin onderzoeksactiviteiten bijdragen aan veranderingen in de praktijk die blijvend zijn, ook nadat het onderzoek is afgerond.
  Original languageDutch
  Pages (from-to)52-58
  JournalTHEMA
  Volume24
  Issue number4
  Publication statusPublished - Oct 2017

  Keywords

   Cite this

   van Beest, Wilke ; Balje, Jan ; Andriessen, Daan . / Hoe meet je praktische relevantie? nieuw model voor praktijkgerichte onderzoekers. In: THEMA. 2017 ; Vol. 24, No. 4. pp. 52-58.
   @article{1fd0bad23bb44356a4b82ef69760c0a2,
   title = "Hoe meet je praktische relevantie?: nieuw model voor praktijkgerichte onderzoekers",
   abstract = "Een praktijkgericht onderzoek in het hbo heeft als doel om nieuwe kennis te ontwikkelen die een bijdrage kan leveren aan de (beroeps)praktijk. Praktijkgerichte onderzoekers in het hbo zouden zich daarom moeten afvragen in welke mate hun onderzoek een duurzame bijdrage levert. Wij presenteren hiertoe een domein-overstijgend hulpmiddel: Het Praktijkgereedheid van Onderzoek-model (PRO-model). We defini{\"e}ren daarin de praktijkgereedheid van onderzoek als de mate waarin onderzoeksactiviteiten bijdragen aan veranderingen in de praktijk die blijvend zijn, ook nadat het onderzoek is afgerond.",
   keywords = "hoger onderwijs, praktijkgericht onderzoek, valorisatie",
   author = "{van Beest}, Wilke and Jan Balje and Daan Andriessen",
   year = "2017",
   month = "10",
   language = "Dutch",
   volume = "24",
   pages = "52--58",
   journal = "THEMA",
   issn = "1380-7110",
   publisher = "Elsevier",
   number = "4",

   }

   van Beest, W, Balje, J & Andriessen, D 2017, 'Hoe meet je praktische relevantie? nieuw model voor praktijkgerichte onderzoekers' THEMA, vol. 24, no. 4, pp. 52-58.

   Hoe meet je praktische relevantie? nieuw model voor praktijkgerichte onderzoekers. / van Beest, Wilke; Balje, Jan; Andriessen, Daan .

   In: THEMA, Vol. 24, No. 4, 10.2017, p. 52-58.

   Research output: Contribution to journalArticleProfessional

   TY - JOUR

   T1 - Hoe meet je praktische relevantie?

   T2 - nieuw model voor praktijkgerichte onderzoekers

   AU - van Beest, Wilke

   AU - Balje, Jan

   AU - Andriessen, Daan

   PY - 2017/10

   Y1 - 2017/10

   N2 - Een praktijkgericht onderzoek in het hbo heeft als doel om nieuwe kennis te ontwikkelen die een bijdrage kan leveren aan de (beroeps)praktijk. Praktijkgerichte onderzoekers in het hbo zouden zich daarom moeten afvragen in welke mate hun onderzoek een duurzame bijdrage levert. Wij presenteren hiertoe een domein-overstijgend hulpmiddel: Het Praktijkgereedheid van Onderzoek-model (PRO-model). We definiëren daarin de praktijkgereedheid van onderzoek als de mate waarin onderzoeksactiviteiten bijdragen aan veranderingen in de praktijk die blijvend zijn, ook nadat het onderzoek is afgerond.

   AB - Een praktijkgericht onderzoek in het hbo heeft als doel om nieuwe kennis te ontwikkelen die een bijdrage kan leveren aan de (beroeps)praktijk. Praktijkgerichte onderzoekers in het hbo zouden zich daarom moeten afvragen in welke mate hun onderzoek een duurzame bijdrage levert. Wij presenteren hiertoe een domein-overstijgend hulpmiddel: Het Praktijkgereedheid van Onderzoek-model (PRO-model). We definiëren daarin de praktijkgereedheid van onderzoek als de mate waarin onderzoeksactiviteiten bijdragen aan veranderingen in de praktijk die blijvend zijn, ook nadat het onderzoek is afgerond.

   KW - hoger onderwijs

   KW - praktijkgericht onderzoek

   KW - valorisatie

   M3 - Article

   VL - 24

   SP - 52

   EP - 58

   JO - THEMA

   JF - THEMA

   SN - 1380-7110

   IS - 4

   ER -